Iltaisin putoava netin nopeus kaitaa, espoo


Onkohan ketään muuta täällä, joka käyttää tuota hannusjärven eteläpäässä olevaa linkkimastoa? Onko samanlaisia kokemuksia, että netti toimii aamull aja päivällä ok n. 40mbit/s, mutta iltaisin  about klo 20.00 - 01.00, nopeus putoaa pahimmillaan 500kt/s.. Mull aon ulkoinen antenni käytössä jne, on vaihdettu lnagattoman verkon kanavat jne  perusjutut kokeiltu, mutta tämä vaikuttaa johtuvan teliasta tai tuosta tolpasta. Olisko joku keino korjata tätä tilannetta?


3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Katselin kyseisen tukiaseman sielunelämää ja näyttäisi olevan hieman ruuhkainen iltaisin. Kun tietäisin, mistä suunnasta otat yhteyttä..Ympärillä on muitakin tukiasemia millä olisi vaikutus tuohon yhteysnopeuteen.

Olen maston eteläpuolella, Kaitatiellä, tuo on kaiketi lähin masto... tuota suositeltiin käyttämään - siis Soneran aikaan...  (nyt aamulla klo 05.12 latausnopeus 43Mbps, eilen illalla alle 1Mbps....) Mitä tarkoittaa "vähän ruuhkainen"?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Pystyn näkemään tuosta tukiasemasta tosiaan suuntaa-antavan ruuhkaisuuden. Näyttäisi sille, että tasaisesti tulee käyttäjiä klo 14-22 asti ja se vaikuttaa yhteysnopeuteen siten, että nopeus menee alimmillaan 6Mt:n asti.

 

Onneksi Kaitatien lähelle etelän suuntaan tulee 4G-verkkoa lisää kesäkuun loppuun mennessä, mikä helpottaa kuormaa nettiyhteyksissä jatkossa.

Vastaa