Kiinteä 100/10 internet pätkii

  • 5 October 2015
  • 2 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hei

 

Minulla on Zyxel P870HN-51b modeemi, joka toimi vanhassa osoitteessani moitteetta, mutta muutettuani 1.10 uuteen osoitteeseen, pätkii yhteyteni useita kertoja päivässä.

Modeemilta katoaa internet yhteys ja "Internet valo" muuttuu punaiselle.

Puhelinjohto on puolen metrin pituinen, joten siitäkään tuskin on kyse.

 

Useimmiten yhteys palautuu muutamasta sekunnista muutamaan minuuttiin, mutta nettipeleissä/streamauksessa tämä on todella kiusallista.

Missä voisi olla vika? Mahdollisesti talon jakamossa/johdoissa? 


2 kommenttia

Tuon modeemin voisi olettaa olevan kunnossa, kun se kerran on toimivana otettu vanhasta osoitteesta mukaan. Tietty kaikki on aina mahdollista, kun sähkölaitteista on kyse, joten ainakin resetointi kannattaa modeemille tehdä vielä ja testata toisella laitteella jos se vaan on mahdollista.

Puhelinpistokkeen ja modeemin välisen puhelinjohdon toimivuus kannattaa myös varmistaa siinä samalla, jos se vaikka on muuton yhteydessä ottanut osumaa. Joskus asunnon puhelinpistokkeiden välillä voi olla eroja toimivuudessa, joten modeemia voisi testailla kaikissa pistokkeissa, jos useampia sattuu löytymään.

Jos näistä huolimatta pätkimiset jatkuu eikä mitään vikaa asunnon sisältä laitteista löyty niin sitten vaan tekemään vikailmoitusta liittymästä. Omilta sivuilta saa tehtyä suoraan vikailmoituksen meille ja toinen vaihtoehto on, että soittaa meidän vikapalveluumme 0206 90101 (mpm/pvm).

Hei

 

Johto vaihdettu täysin uuteen ja edelleen sama.
Vika näyttää toistuvan useammin iltaisin, eli silloin kun liikennettä olettaisi olevan enemmän.
Päivitin myös modeemin firmwaren uudempaa, mutta edelleen sama pätkiminen.

Täytynee tehdä vikailmoitus.

Vastaa