Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64229
Kirjoituksia 174726

Läppärin kytkeminen langattomaan lähiverkkoonHighlighted

Läppärin kytkeminen langattomaan lähiverkkoon

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

Läppärin kytkeminen langattomaan lähiverkkoon

1/5

Entisestään on pöytäkone ja puhelin. Pöytäkoneeseen on kytketty tavallinen valkoinen modeemi. Tietääkseni läppärin (Lenovo Tab4 Plus tms.) saa jotenkin kytkettyä entisiin laitteisiin mutta miten? Tuhannen taalaan kysymys. Läppäri kysyy jotain salasanaa, en kyllä tiedä mikä se salasana voisi olla? Mitään salasanaa en ole muuttanut ja koko salasanan vaatiminen on minusta turhaa äkseeraamista ja ihmisten kiusaksi tehtyä kun jotain voi tehdä vaikeimman pääälle. Tai en minä tiedä tietenkään. Mikä neuvoksi?   

0 tykkäystä
4 vastausta
Highlighted

Lady
Lady
Viestejä 3 430 kpl

2/5

Hei @JerKalle ja tervetuloa Telian yhteisöön!

 

Ymmärsinkö oikein että yrität liittää läppärin modeemiin, joka on pöytäkoneessa kiinni?

Ilmeisesti läppäri kysyy modeemin wifi-verkon salasanaa, joka pitäisi olla sama mikä lukee modeemissa takana useimmiten.

Kerro toki olinko ihan väärillä jäljillä 🤓

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

3/5

Pöytäkoneeseeni on liitetty jokin valkoinen vempain josa vilkuu vihreitä valoja, kaiketi modeemi. Liitäntä on tehty kaiketi langattomasti usbporttiin, jossa on jokin TP-link-niminen vempain sekä myös kaapelilla johonkin toiseen porttiin pöytäkoneen takaosasa. Kaapeliyhteys ei mahdollisesti toimi päätellen siitä, että mikäli usb-vempaimen poistaa

katkeaa yhteys vaikka kaapelin pitäisi, kaiken järjen mukaan ylläpitää yhteyttä.

 

Mutta lyhyt vastaus on kyllä, pöytäkoneseen on  liitetty modeemi.

 

Saattaa olla, että "salasana" on merkitty modeemin takaosaan. Täytyy kokeilla siellä kun on melko runsaasti tekstiä. Oletan, että läpärissä on jokin langaton vempain sisännrakennettuna. Modeemi lähettänee langattomasti tietoa läppärille saatuaan jonkin salasanan?  

 

 

 

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

4/5

Edelleen, läpäri ilmoittaa varsin viisaasti että "salasana saattaa olla virheellinen. Täytynee siis heittää läppäri roskikseen tai palauttaa kauppaan, koskapa "salasana saattaa olla virheellinen". Muuta läppäri ei ilmoita, eikä eritoten esimerkiksi sitä, miten saisi toisen, korjatun salasanan syötettyä. En löydä mitään sellaista mahdollisuutta muistakaan ohjelmista, esimerkiksi asetuksista, kohdasta "wlan" joka ilmoittaa arvoituksellisesti "näet käytössä olevat verkot ottamalla wlan käyttöön. Se voisi olla  tietysti ihan kivaa ja jäänkin sormi suussa ihmettelemään, miten saisi otettua tuon wlanin käyttöön. 

 

Tuo läppäri, jonka sain kaksi kuukautta sitten, jäänee jatkossakin käyttämättä kun "salasana saattaa olla virhellinen". Ehkä annan läppärin jollekin jolla ehkä on salasana joka kelpaa koneelle. Hiukan hatuttaa täytyy myöntää, vaikka toisaalta kyllä ymmärrän ettei konetta voi syyttää :).

  

0 tykkäystä
Highlighted

Lady
Lady
Viestejä 3 430 kpl

5/5

Hei @JerKalle !

Älä vielä "heitä kirvestä kaivoon" 😉

Kokeile löytyisikö täältä ratkaisu ongelmaan :

https://nettiohje.fi/ohjeartikkelit/langattomaan-verkkoon-yhdistaminen/ 

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.