Nettiyhteyden tietoista sabotointia

  • 9 September 2015
  • 5 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Aika mielenkiintoisesti yrittäessäni eräälle sivustolle ohjautui yhteyteni johonkin Soneran omaan urkinta-arvontaosoitteeseen muotoa xxx


 


Sonera siis ensinnäkin täysin tietoisesti rikkoo nettiyhteyksiään.


Toiseksi tuohan on mitm-hyökkäys ja viestintäsalaisuuden rikkomista.


Kolmanneksi on todella hienoa, että ilmeisesti tuossa käyttäjän ja nimipalvelimen välissä on jokin palikka, joka seuraa ja muokkaa käyttäjälle lähetettäviä vastauksia Soneran omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan ja ohjaa liikenteen minne kulloinkin haluaa.


Nyt ilmeisesti ei voi enää suomalaisiinkaan nimipalvelimiin luottaa, kun operaattorit sooloilevat omiaan maksavasta asiakkaasta riippumatta.


 


Asiakasviestintää voi tehdä muullakin tavoin kuin tahallaan rikkomalla maksavan asiakkaan ostamaa palvelua. Posti esimerkiksi vielä toistaiseksi tässä maassa kulkee. Tässä ollaan jo harmaankin alueen rajalla aika monenkin lain ja käytännön suhteen. V*ttu mitä touhua.


 


EDIT Tero: poistin huijaussivuston urlin


5 kommenttia

Teinpä tuon nyt sitten huvikseni enkä pettynyt pettymyksessäni. "Palkintoina" tarjotaan kusetuksia, joissa tietoja pitää jakaa tarpeettomasti kolmansille osapuolille ja joissa maksullisiin "palkintoihin" on piilotettu maksullisia kytkyjä (ja kenties urkintaakin), jotka pitää erikseen osata ajoissa perua. Kyse on siis lopultakin pelkästä markkinoinnista - ei ehkä Soneralle, mutta "palkinnot" on toteutettu epämääräisten sopimuskumppanien kanssa. Siis läväytetään silmille maksetun laajakaistan rikkovia mainoksia ja korvaukseksi tarjotaan "palkintoja".

Meinasin sanoa, että ne ovat täysin vastaavia kuin lehtitilausten yhteydessä tarjottavat, mutta näinhän ei kuitenkaan asia ole, sillä lehtien "palkinnot" ovat vain huonoja eivätkä tietoja keräävää kytkyp*skaa.

 

Jos asia todellakin on niin tärkeä, että pitää yhteyksiä tietoisesti rikkoa ohjaamalla niitä muualle omiin tarkoituksiin (tod.näk. lainvastaisesti), luulisi siihen siihen nyt voivan vähintäänkin resursoida pari euroa enemmän ja tarjota oikeita korvauksia aiheutetusta haitasta ja rikotusta palvelusta. Noin lähtökohtaisesti tulisi jokaisesta rikotusta yhteydestä hyvittää kuukauden maksut ja päälle sitten sitten vastaajille jokin ilmainen palkinto. (Ihan h*lvetin naurettavaa, että pitää erikseen neuvoa, että palkintojen tulisi olla ilmaisia ja ilman muita sitoumuksia.)

 

Parempi toki olisi, ettei yhteyksiä yleensäkään rikottaisi ja asiakkaita urkittaisi ja ettei nimipalvelinkyselyjen jne. väliin mentäisi lainkaan - eikä ainakaan kysymättä - vaan homma toteutettaisiin jollain muulla tavalla.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Moro hoopola ja tervetuloa Klaaniin :)

Mistä sait tuon linkin? Tiedoksi sinulle ja muillekin, kyse ei ole missään nimessä meihin liittyvästä toiminnasta vaan tietojen kalastelusta niinkuin arvuuttelit jota harrastaa joku kolmas osapuoli ja verhoaa asian meihin liittyväksi.


 


Poistin linkin viestistäsi, sitä ei ole syytä jakaa yhtään enempää netissä.



Tässä vielä kuvankaappaus kaikille tuosta sivusta jotta tiedätte välttää tätä ja vastaavia jatkossa.


 


Kunniamerkki +14

Tuolla sivustollahan lukee ihan selvästi alalaidan "lakitekstissä" seuraavasti:


 


Tämä on itsenäinen tutkimus ja markkinointiväline. Tämä nettisivusto ei ole sidoksissa TeliaSonera Finland Oyj, eikä sen tukema.

Jokainen tämäntyylinen "olet voittanut"-ilmoitus saa helposti käyttäjän IP-osoitteen perusteella tietoon kyseisen palvelutarjoajan nimen ja käyttää sitä vakuuttavasti ilmoituksessa miten haluaa. Oman tai toisen liittymän palvelutarjoajan selvityksiä voi tehdä melkein kuka tahansa jos IP-osoite on tiedossa.

 

Esim. www.speedtest.net kertoo heti kenen operaattorin yhteydellä nopeus on mitattu. Myös http://whatismyipaddress.com/ tarjoaa kattavan tiedot liittymästä.

Käyttäjätaso 1

@LiAntti kirjoitti:

Jokainen tämäntyylinen "olet voittanut"-ilmoitus saa helposti käyttäjän IP-osoitteen perusteella tietoon kyseisen palvelutarjoajan nimen ja käyttää sitä vakuuttavasti ilmoituksessa miten haluaa. Oman tai toisen liittymän palvelutarjoajan selvityksiä voi tehdä melkein kuka tahansa jos IP-osoite on tiedossa.

 

Esim. www.speedtest.net kertoo heti kenen operaattorin yhteydellä nopeus on mitattu. Myös http://whatismyipaddress.com/ tarjoaa kattavan tiedot liittymästä.


.. ja yllättävän moni menee retkuun a) Joko kuvittelee, että tuolla on vaikka operaattorin kanssa jotain tekemistä b) Menee tilaamaan jotain c) Kertoo aivan liika tietojaan itsestään jollekkin "tuntemattomalle" taholle, koska luulee kyseessä olevan operaattorin mainos/kysymykset.

 

Ei tätä voi torjua kun toistaa 1000+1 kertaa, että älkää klikkailko noita kalastelumainoksia (=syys ylipäätään tuollaisia popup- mainoksia !).

 

T: Tuokki

Vastaa