VDSL:n pätkiminen Jyväskylässä


Onkohan kuidun fyysinen ongelma vai mikä kun lähes päivittäin netti menee pois päältä , ja pitää käynnistää modeemi uudestaan? Viimeisin korjaantui juuri käynnistämisellä, mutta sitten ping oli pelissä 820 luokkaa ja 420 luokkaa Speedtestin mukaan (jättimäiset siis)? Reititin/modeemi on viikon vanha, uusi TW-EAV510 v2, johon päivitetty firmware, ja pätkii kiinteänä ja langattomasti. Netin nopeutena 100/10.

Vikapalvelussa ehdotti vaihdokki modeemin testaamista liikkeestä mutta en osaa sanoa auttaisiko sekään kun näin oudon satunnaista?

Vikaa siis kahdenlaista, ihan että tippuu kokonaan pois että pitää resetoida/rebootata ja sitten tämä että ping tippuu aivan kauheaksi.

Asuinalueena Suuruspää ja SATO:n asunto.


8 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Ekaksi tulisi selvittää missä vika on... Hyvä kysellä naapureilta onko samanlaista ongelmaa... Yleensä se vika ei ole kuidussa vaan DSLAMissa jos operaattorin päässä ongelma. Jos naapureilla samanlaisia ongelmia niin viittaisi Soneran omaa DSLAMiin.


 


Mutta jos vika on vain sinulla niin viittaisi sitten vain omaan laitteseeseen tai puhelinkaapeliin DSLAMin ja oman modeemisi välillä. Speedtest ei ole pingaus testi!


 


Tässä siihen ohje: http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea/ohjeet/Vasteajan-mittaaminen?id=713b31e5-1653-4e92-a937-098f65ab2f5f

Käyn tänää hakee Sonera kaupasta verrokin ja katon miten se ajaa asiansa. Jos silläkin pätkii, alan kyselee naapureilta :)

ja nyt huono katsoa pingiä ku vaihteeks on se "normaali" eli 27-30 .. Mut aiempi enivei oli TODELLA hidas, harmi ku en tuota tehnyt silloin.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Kokeile myös tälläisiä vaihtoehtoa...


 


Tracert komentoja, jäljitä missä dataliikkuu ja kattoo mitä vastaa...


 


tracert 8.8.8.8

Kuinka paljon on ensimmäinen hoppi (omasi reitittimen jälkeen), Soneran lähin reititin. Jos tässä korkea, yli 10ms niin kannattaa kysellä vikapalvelusta tätä. Siinä näkyy myös reverse dns osoite, joka on muodossa dsl-[paikkakuntalyhenne]XXXXX.dhcp.inet.fi [IP-osoite], niin näet paikkakuntalyhenteessä missä se kiertää... 


 


Voit kokeilla useilla eri osoitteilla...


 


tracert www.google.com

ping www.google,com

ping 8.8.8.8

Nopeudet oli ihan okei? laita vaikka tänne se tracertti niin voin sanoo paremmin... 


 


Lisäksi mihin serveriin tuo speedtest tapahtui? Se vaikuttaa aika paljon.

Speedtest menee onneksi ihan Jyväskyläläisen pisteen kautta.

Liitteenä tracert, jos ymmärsin oikein, ollaan huomattavasti yli sen..

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Juu, pistäppä uusiksi ja laitappa vaikka ping 192.168.0.254 (omaan modeemiin) ja kato tuleeko sinne tollaisia heittoja myös...


 


dsl-jklbrwasgw1-54fb00-i.dhcp.inet.fi on tosiaan liian suuri ping... Mutta loppujen lopuksi ei tuo 30ms ihan hirveä ping ole... 


 


ja tee muutenkin tracert pari kertaa että tulisi se keskiarvo... Muuten on aika hankala sanoa yhdestä testistä... Heittoja voi tulla hiukan tohon... Jos heittää paljon niin sitten on varmaan linjassa vikaa... Noista VDSL:n linja-arvoista en osaa oikein sanoa mitään mutta ne hyvä laittaa tänne jos jollakin enemmän osaamista noista.

Pingi modeemiin oli <1ms onneks. 

Testasin tracertia eri osoitteilla, ja keskiarvoltaan oli pyöreästi samat kuin ekassa tracertissa. 

Joten pitäisikö tässä olla yhteydessä vikapalveluun? Varsinki silloin jos tänään haen Kaupasta verrokkimodeemin ja sillä tulee samat niin.. ?

Ja ei olekaan hirveä, tuo ping on tällä "hyvin sujuvalla" netillä. Sitten ku se tippuu, pingi olisi varmasti todella paljon isompi. Enemmän haen tähän pätkimiseen / resetointi tarpeeseen jotai apua (heittää kolmiot nettikuvakkeen päälle ja auttaa ainoastaan että resetoi tai uudelleenkäynnistää. Resetointiaha ei mieluusti tee wlan asetusten takia)

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Eli liikenne siis reitittimeesi on ihan ok... Mutta tosta reititimestä Soneran reitittimeen en osaa sanoa ihan... Näittää kuitenkin olevan ihan ok...


 


Kysele naapureilta jos on samoja ongelmia ja toki kokeile sitä modeemia Soneran kaupasta. Kokeiluhan ei maksa mittään... Sen jälkeen vikailmoitus melkeinpä jos ei järkevää ratkaisua tule... Jos naapureillakin sama vika niin ei tartte sitä testailla tota modeemia vaan vikailmoitus suoraan.


 


Tosiaan resetointi / uudelleenkäynnistys on vähän turha homma... eikä mielellään kannata sitä tehdä... 

Vastaa