Soneran DHCP-palvelimet

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 16 katselukertaa

Olen tässä jo jonkun aikaa ihmetellyt Soneran DHCP-palvelimen käyttäytymistä viikkojen 18-22 välillä
tehtyjen muutosten jälkeen. Lease Time on nykyään vain 3600s eli osoite uusitaan käytönnössä 1800s
välein ja tämä aiheuttaa häiritseviä taukoja liikenteessä, onko tämä normaalia. Modeemini on Zyxel P660HW-D1
ja se on siltaavana ja tämän perässä Buffalon WHR-AGL300NH WLAN-reititin joka on kuitenkin Access Point
tilassa eli IP tulee liittymässä oleville kahdelle koneelle Soneralta.

4 kommenttia

Ainakin osassa ADSL-liittymistä IP:n lease time muuttui aikaisemmin tänä vuonna DHCP:n uudistusten yhteydessä. En tiedä miksi lease time on 1 tunti enkä onnistunut siihen vielä vastausta saamaan.

Omalla kohdalla ei ole ennen tullut vastaan että joku huomaisi että dhcprequest aiheuttaa tauon liikenteessä. Jos tauko ilmenee täsmälleen 30 minuutin välein, niin kyllähän silloin siitä lienee kyse. Kuinka pitkän tauon IP-osoitteen uusiminen aiheuttaa ja ilmeneekö se useammalla verkkosovittimella?

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Ongelma on selkeästi pahempi Acer 5920G kannettavassani joka on verkossa WLAN:in kautta ja siinä viive on
noin 2-3s. Ongelma ei ole niin paha kaapelin kautta mutta kuitenkin sen huomaa samoin käyttäytyy päytäkoneeni jossa asian alunperin huomasinkin ja kiinnitin huomiota siihen että IP uusitaan todella usein, eikä kuten ennen kuuden tunnin välein.
Lease time ADSL-liittymien kautta saataville IP-osoitteille oli aikaisemmin pidempi. Joskus on ollut 6 tuntia, joskus 9 tuntia ja aluekohtaisia eroja on ollut. Jatkosta tämän asian suhteen meillä ole ei vielä tietoa, mutta verkossa tapahtuu muutoksia ja en ihmettele jos myös DHCP:n suhteen speksit muuttuu jossain vaiheessa.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Sama ongelma minulla, lease time 1h ja VPN yhteys töihin pätkii pahasti 30min välein. IT tukemme tutki asiaa ja ilmoitti syyksi lyhyen DHCP-lease ajan. 24/2M laajakaista, sama Zyxel modeemi kun keskustelun avaajalla. Todiste: Jos muutan yhteyden siltaavasta reitittävään NAT muotoon ja käytän modeemin omaa DHCP serveriä niin ei ole mitään ongelmia, mutta en halua NATavaa yhteyttä!

Vastaa