Apple ja uudet iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -puhelimet


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10348 kommenttia

 


  


Klaanissa seurattiin eilen tiiviisti Applen julkistustilaisuutta. Parituntisen tilaisuuden aikana Apple esitteli uudet iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -puhelimet sekä uuden Apple Watch -kellon mallinimeltään Series 2.


 


Uuden iPhonen ennakkomyynti alkaa 9.9. klo 10.01 Soneran verkkokaupassa sekä Sonera Kaupassa. Toimitukset käynnistyvät 16.9.


 


Oman iPhone 7:n voit tilata Soneran verkkokaupasta..


 


Miltä Applen eiliset julkaisut vaikuttavat sinun mielestäsi, mikä kolahti erityisesti?


 


---


 


Uusi iPhone, iPhone 7 ja iPhone 7 Plus


  



  • iPhone 7 on kooltaan 4,7", iPhone 7 Plus 5,5"

  • Molemmissa malleissa muistia 32GB / 128GB / 256GB

  • Ulkonäkö: korkeakiiltoinen viimeistely

    • Väreinä Kulta, Hopea, Ruusukulta, Musta ja Peilimusta (Peilimusta vain 128GB ja 256GB -malleissa)



  • Muokattava Home-näppäin (Home / multitasking / Siri / Accesibility / Touch ID / Reachability / Apple Play)

  • Vesi- ja pölytiivis (IP67)

  • Kamera: Optinen kuvanvakain / aukko f1.8 / nopea 12Mpix kenno / Quad led -salama / RAW-tiedostot / 7Mpix Facetime HD -etukamera

  • iPhone 7 Plussan kamera sisältää kaksi kameraa/linssiä: laajakuva ja tele. Voit zoomata kuvia paremmin kuin ennen, tai voit blurrata taustan kuten järkkärillä otetuissa kuvissa. "Blurraus-ominaisuus" tulee myöhemmin päivityksellä 7 Plussan omistajille

  • Näyttö: Uusi retina-näyttö on 25% kirkkaampi kuin aikaisemmin, se toistaa värit paremmin ja siinä 3D-kosketus

    • Instagramiin tulee uusi filtteri joka näyttää värit paremmin kuin aikaisemmin



  • Ääni: Stereokaiuttimet. Yksi alhaalla, toinen yläreunassa. Kuulokkeet liitetään Lightning-liitäntään. Mukana tulee 3,5mm stereoplugi-adapteri jotta voit käyttää mitä tahansa kuulokkeita

  • Langattomuus: Apple AirPods; langattomat korvanapit. 5h toiminta-aikaa ilman latausta. Voit vaihtaa lennosta myös Apple Watchin kanssa

  • Apple Pay: Tulossa käyttöön ympäri maailmaa

  • Suorituskyky: Nopein puhelin maailmassa. A10 Fusion 64bit -prosessori. 120x nopeampi kuin ensimmäinen iPhone. Käyttää 1/5 vähemmän virtaa. Grafiikan osalta 240x nopeampi kuin alkuperäinen iPhone.


 


Uudessa iPhonessa on pisin akunkesto iPhonessa koskaan:



  • Wireless Audio iPhone 7 40h / 7 Plus 60h

  • Wireless Video iPhone 7 13h / 7 Plus 14h

  • Wifi-selailu iPhone 7 14h / 7 Plus 15h

  • LTE selailu iPhone 7 12h / 7 Plus 13h

  • 3G selailu iPhone 7 12h / 7 Plus 13h

  • 3G puhe iPhone 7 14h / 7 Plus 21h


iPhone 7 hinta alkaen 649 dollaria (USA:ssa), iPhone 7 Plus hinta alkaen 769 dollaria (USA:ssa)


 


 


Uusi vesitiivis Apple Watch, Series 2


  



  • 2x nopeampi prosessori

  • 2x kirkkaampi näyttö


kuin edeltäjässä ja siinä on myös sisäänrakennettu GPS.


 


Uusi Series 2 sisältää useita eri rannekkeita ja kuorivaihtoehtoja (alumiini/ruostumaton teräs/keraaminen)


 


Series 2 -kellon hinta on 369 dollaria (USA:ssa)


 


 


Uusi Apple Watch Nike+


 



  • tehty yhdessä Niken kanssa ja se on suunniteltu juoksijoille

  • hinta on 369 dollaria (USA:ssa)


 


162 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

, saatavuus voi vaihdella väreittäin ja riippuen muistin koosta. Tässä on kyse tosiaan 28:sta eri mallista :)

Onko kaupasta tilanneet jotenkin eriasemassa verrattuna netistä tilanneisiin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

 veikkaan että ei, kaikki riippunee siitä että mikä malli ja väri on tilattu.


 


Mutta laitetaan myös tämä (niinkuin muutkin mitä tässä on nyt keskusteltu) samalle listalle ja etsitään huomenna vastauksia.

Ja muute kehitysehdotuksena: kun oon käyny Lappeenrannan myymälässä ni siin kävi aina kymmenen minuutin sisään vähintään yks venäläinen kattomassa oisko seiskoja. Niille kun ne tulee vasta huomenna. Ois saanu varmaa myytyä iha kunnolla niille jos ois vaan ollu tarjolla☝️?️
Kunniamerkki +2
Itsellä varauksessa Lahden Sonerakaupasta plussa 128gb ja 256gb. Mattamustana. Ainakin ekassa minun pitäisi olla ekana listalla.. Heti varausaamuna on laitettu listoille.

No nyt paukahti seurantakoodia aamusta :)

 

Harmi ettei eilen jo tullut. Toivotaan että postin pk-seudulla harjoittama lauantaijakelu automaatteihin toimii myös tällä kertaa

Tässä vähän koostetta tilanteesta:

Osa verkosta sekä kaupoista tilatuista laitteista on toimitettu. Toimitetut laitteet riippuvat malleista, esimerkiksi Jet Black -värissä on saatavuushaasteita kaikissa muisteissa. Samoin Rose Gold -väriä ei olla vielä saatu kaikissa muisteissa.

Kaikki tilanneet ovat samassa asemassa, kaupan ja verkon ennakkotilauksia käsitellään samaan aikaan. Eli ihan puretaan siis noita tilausjonoja yhtäaikaisesti, sitä mukaa toimitetaan kun laitteita saadaan valmistajalta.

Plus -malleissa joissain väreissä voi olla pitkäkin toimitusaika, esimerkiksi Jet Blackissa. Plus -malleja on 14 erilaista versiota, joten joidenkin värien ja muistikokojen suhteen tilanne paranee nopeammin kuin toisten.

Nyt joutuu kyllä olemaan eri mieltä ton tilanteen kanssa.

 

En tilannut puhelinta heti, eli siitä en lähde valittamaan, mutta... Kampin Sonera kaupasta pe 16.9. tilattu mattamusta 128Gb 7 olisi ollut haettavissa jo su 18.9.

 

Noh, ainoa syy miksi olen puhelinta Soneralta ostamassa on Upgrade-sopimus ja sen tuomat edut. Kaupassa kuitenkaan puhelinta ei myyty Upgradella, eikä kukaan antanut minkäänlaista selitystä miksei. Tästä ei myöskään ollut mitään tietoa etukäteen, eikä viestissä joka lähetettiin ilmoittaessa, että puhelimen voi hakea. Aikansa syytä koitettua saada oli pakko luovuttaa, koska kukaan ei tiennyt mitään.

 

Tilasin sitten saman puhelimen netistä "n. 2 viikon toimituksella", eli tähän päivään mennessä tila ei ole muuttunut tilauksesta yhtään mihinkään. Aika käsittämätöntä touhua, ettei puhelinta suostuttu myymään vaikka se siellä oli, mutta esim. Facebookia lukemalla on joku samassa tilanteessa sen kaupasta (jossain muualla) asiasta väännettyään saanut.

 

Olisiko siis vähän tarkemmin tietoa näistä asioista ja pitääkö tuo 2 viikon ennuste paikkaansa = puhelin olisi odotettavissa postissa ensi viikolla?

Itse en ole nähnyt etua tuossa Upgradessa.

 

Maksat ekan vuoden korkeampaa kk-maksua ja vuoden päästä saat luurista "heikomman" hyvityshinnan kuin saisit sen itse myymällä.

 

Mutta onhan se ihan kätevä että vuoden jälkeen saat uuden luurin kouraan sen kummemmin vanhan laitteen hintaa tai myymistä miettimättä. Ja kun Apple ei omaa upgrade ohjelmaansa täällä tarjoa (mikä on harmi).

Ymmärrän 🙂 Nythän on niin, että ensimmäisenä vuonna maksu (37,05 €) on täysin sama kuin toisena. Tämä on syy miksi edes ajattelin koko asiaa.

 

Vuonna 2016 (ja 2017 sitten ensi vuonna) puhelimen myynti sen arvoa vastaavaan hintaan ei enää tunnu mielekkäältä hommalta... Liikaa huijareita jne liikkeellä, jonka takia koko hommasta mennyt maku. Tähän mennessä olen myynyt 3G - 5 asti netissä, mutta sen jälkeen vain kavereille tai perheen sisällä eteenpäin. Kahtena kertana näistä postiennakolla lähetettyä laitetta ei edes koskaan haettu, joten jouduin tekemään koko myyntiprosessin uudestaan...

 

Tästä syystä siis mielummin vaihdan laitteen suoraan myyjältä, vaikka ehkä "häviän" siinä jotain itse. En vaan jaksa nähdä enää sitä vaivaa mikä koko hommaan menee.

Kunniamerkki +2

Hompussa on ilmoiteltu, että Soneralta pamahdellu seurantakoodeja plussasta tältä aamulta. Yrittäkää saada näitä myös kauppoihin 😉 Erityisesti mattamustaa 128Gb tai 256Gb plussaa Lahteen ;-)

Monen aikaan ne edes tulee ne lähetykset Sonera liikkeisiin? Meinaa kello on vasta 10.24 :D

Hahah, uskomantonta...

 

Niin se näytti pieni "valitus" auttavan, juuri muuttui tila että on puhelin postin matkassa 😃 joka tapauksessa, jos muut täällä näitä lukee niin ei täysin pidä paikkaansa kaikki tieto netin ja kauppojen samanaikaisuuden osalta. Tai ei ainakaan viikko sitten.

 

Nyt ei sitten kun odottelemaan ensi viikkoa.

Mulle paukahti kans koodi mailiin. Tulossa siis jetblack plussa 256 klo 10.26 ennakkopäivänä tilattu.

kai tässä nyt taas lepytään ja pidetään liittymät ja kuviot entisellään. Meinas olla vaan hermossa pitelemistä kun luki homppua että muille jo tulee tavaraa vaikka tilannu myöhemmin.

Kyllä näitä tosiaan toimitetaan ihan sitä mukaa kun vaan tavaraa saadaan. 🙂 Joidenkin värien ja kokojen kanssa on tosiaan haasteita, mutta eiköhän laitteet siitä huolimatta saada toimitettua! :) 

Meneekö noi ennakkotilaukset verkkokaupasta samallalailla sitten Sonera liikkeisiin. 

 

Eli jos Sonera liike on tilannut kanssa puhelimia niin ovat samalla lailla matkalla liikkeeseen kuin verkkokauppasta tilanneilla omaan postiin?

Kunniamerkki +2
Harmittaa semisti kun tuli peruttua oma netissä tehty tilaus. Luulin, että liikkeeseen tulisi ennen kuin saan postin kautta kotiin. Toisin kävi..
Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

 En ole nyt varma ymmärsinkö kysymyksesi ihan oikein. Kaikki tilaajat on samalla viivalla, eli verkkokaupasta ja liikkeestä ennakkoon tilanneet saavat laitteensa tilausjärjestyksessä. Kumpikaan väylä ei siis ole toista nopeampi, kun tilauksia käsitellään samaan aikaan.

@NikoNo Edelleen voin varmuudella sanoa, ettei väite pidä paikkaansa. Voit lukea aikaisemmat viestini tässä niin asia selviää.
Onko jono plus mattamusta 32Gb:lle niin pitkä että menee marraskuulle, niinkuin mulle annettiin arvio milloin saan omani.

 eikö tuossa nyt aika selkeästi todettu että Kauppoille menee omat lähetyksensä ja niillä on ns omat varaukset tehtynä joiden perusteella luureja sitten toimitetaan kauppaan.

Onko kukaan vielä saanu ilmotusta että liikkeeseen on saapunut ennakkotilattu puhelin? Itse tilasin 9.9 klo 11 aikoihin tampereen soneraliikkeessä ruusukultaisen 7+ malli eikä mitään ole kuulunut. Kävin jo kerran kysymässä sieltä eivätkä osanneet sanoa mitään. Alkaa jo hermot mennä tähän odotteluun
En minä ainakaan.
Sama täällä
Juu ei ole täälläkään kuulunut yhtään mitään kummastakaan liikkeeseen varatusta laitteesta.. Hopeista Omenaa ja matkapuhelinfoorumia lueskellessa alka pikkusen haiskahtaan tää toiminta, kun netistä varattuja toimitellaan tasasesti, mutta yhtäkään liikkeeseen varattua ei ole käyttäjät raportoineet saaneensa..

Vastaa