peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
58179 Jäsentä
161992 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Esittelyssä Applen uutuuspuhelimet iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro MaxModeraattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎26-09-2018
Kirjoituksia: 210
1/2

Esittelyssä Applen uutuuspuhelimet iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max

Apple iPhone 11 Pro Telialta.jpg

 

Apple julkisti uudet puhelimensa ja käyn tässä artikkelissa läpi millaisista laitteista on kyse. Malleja on myynnissä kolme: iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max. Apple julkisti myös uudet versiot älykelloista: Apple Watch Series 5, ja tabletista: Apple iPad. Ajantasainen tieto saatavuuksista ja toimituksista on Yhteisön toimitusketjussa.

Apple iPhone 11Apple iPhone 11 väreissä Telialta.png

Kaksi kameraa saavat Applen mukaan kuvasi näyttämään kauniimmalta kuin koskaan ennen. Uudella kameratekniikalla voit laajentaa laajakuvasi ultralaajakuvaksi. Kamera tallentaa myös kuvan ulkopuoliset tapahtumat ja voit liittää ne ottamaasi kuvaan halutessasi. Ultralaajakuvalla saat kuvaan neljä kertaa laajemman näkymän kuin tavallisella kuvalla. Kamera tunnistaa ihmisen kuvasta ja käsittelee sitä eri tavalla kuin kuvan muita elementtejä, muttei kuitenkaan taustan kustannuksella.

 

Videokuvaamisen luvataan myös helpottuvan ja tarkentuvan. Pääset muokkaamaan videokuvaa samalla tavalla kuin peruskuvia. Zoomatessa videolla myös ääni zoomaantuu. Voit käyttää videon editointiin myös erilaisia filttereitä halutun tunnelman luomiseksi. Pystyt siirtymään valokuvauksesta suoraan videokuvaan vain pitämällä kuvauspainiketta pohjassa, ja siirtyä takaisin kuvaustilaan liu'uttamalla oikealle. 

 

Yötila on uutuusominaisuus, joka menee automaattisesti päälle kun valaistus on heikko. Hämäräkuvat onnistuvat Applen mukaan upeasti ilman salamaa uudella tekniikalla. Apple iPhone 11 kamera ottaa useamman kuvan kerrallaan ja optinen kuvanvakain vakauttaa linssin. Kameran ohjelmisto korjaa kameran liikkeet ja yhdistää kuvat. Näin kuvista saadaan väriltään luonnollisia ja varjoalueet pysyvät yksityiskohtaisina ilman että valoalueet ylivalottuvat.

 

Väreinä on saatavilla violetti, keltainen, vihreä, valkoinen, punainen ja musta. Olen yllättynyt kuinka laaja on tällä kertaa Applen väriskaala. Mukavaa vaihtelua saada valikoimaan muutama karkkivärinen puhelin. Puhelin on rakennettu kestävästä lentokonealumiinista ja pinnoite on työstetty yhtenäisestä lasilevystä. IPhone 11 mallissa on Liquid Retina LCD -näyttö, joka on sama kuin aiemmassa iPhone XR mallissa.

 

Apple iPhone 11 puhelimen voi huoletta ottaa myös mökille mukaan, sillä puhelin on roiskeenkestävä ja ei haittaa jos vähän mulahtaa veteenkin, sillä puhelin on valmistajan mukaan vesitiivis kahden metrin syvyyteen jopa puolen tunnin ajan. Uuden A13 Bionic -sirun ansiosta akku kestää aiempia malleja pidempään. Puhelimen käyttö on energiatehokasta ja puhelin tukee pikalatausta.

iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro MaxApple iPhone 11 Pro Telialta väreissä.png

Lippulaivamallia on saatavilla kahdessa koossa iPhone 11 Pro 5,8":n näytöllä ja iPhone 11 Pro Max 6,5":n näytöllä. Suurimpana erona perusmalliin Pro malleissa on kolmoiskamera. Pro-versiossa kameraa on parannettu nelinkertaisella optisella zoomilla varustetulla telekameralla. Aiemmissa XS malleissa optinen zoomi oli kaksinkertainen. 

 

Telekameralla voit zoomata ulospäin aina ultralaajakuvaan asti. Kolme kameraa toimivat yhteen Applen mukaan ennennäkemättömästi. Kuvanottohetkellä näet mitä rajaamasti kuva-alueen ulkopuolella tapahtuu, ja pystyt liittämään sen kuvaasi napsauttamalla. Telekameran avulla saat kuviisi 40% enemmän valoa.

 

Voit kuvata 4K-laadulla ja editoida sen mieleiseksesi. A13 Bionic -siru hoitaa reaaliaikaisen tiedon käsittelyn ja editointi kuin videon ottaminenkin tapahtuu nopeasti. Aiempaan A12 Bionic -siruun verrattuna A13 Bionic on valmistajan mukaan selkeästi nopeampi ja energiatehokkaampi. Voit kuvata hämärässä tai valoisassa ja pystyt manuaalisilla säätimillä muokkaamaan kohinaa ja tuoda yksityiskohtia enemmän esille. 

 

IPhone 11 Pro ja Pro Max ovat saatavilla neljässä värissä: kultana, keskiyönvihreänä, hopeana ja tähtiharmaana. Molemmissa on erikoisvalmisteinen mattalasi ja runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Näyttö on Super Retina XDR, Applen mukaan tämä on paras näyttö mitä iPhoneissa on ollut. Aiemmissa XS malleissa näyttönä on QLED Super Retina HD. Perusmalliin verrattuna vesitiiviys on astetta parempi, sillä nämä mallit kestävät valmistajan mukaan jopa neljän metrin upotusta puolen tunnin ajan. Akun kesto on näissä malleissa myös parempi kuin iPhone 11 mallissa. IPhone 11 Pron akun luvataan kestävän neljä tuntia pidempään kuin edeltäjän iPhone XS mallin. Pro Max -mallissa taas akun kestävyys on Applen mukaan jopa viisi tuntia pidempi kuin XS Max -mallissa.

 

 

Ennakkotilaus verkkokaupassa alkaa 13.9.2019 klo 15:00. Ole valmiina!

 

Lue myös:

 

Telia Yhteisö on nyt myös Laiteyhteisö.jpg
1 vastaus
Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎27-09-2018
Kirjoituksia: 136
2/2

Vs: Esittelyssä Applen uutuuspuhelimet iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max

Tässä omat kommenttini Pro malleista:

 

YouTube Juha Luuri
jluuri.fi