Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori
  • 809 custom-general.kudos
  • 1086 custom-general.replies
  • 73 custom-general.solutions

Esittelyssä Nokia 2.3 - Tekoälyn voimaa edulliseen hintaan

Nokia 2.3 on saatavilla kolmessa upeassa sävyssä.Nokia 2.3 on saatavilla kolmessa upeassa sävyssä.

 

HMD Global esitteli joulukuun alkupäivinä uusimman Nokia-puhelimensa, joka kulkee mallinimellä Nokia 2.3. Laite on jatkoa kesäkuussa julkaistulle 2.2 -puhelimelle, johon verrattuna se on muuttunut niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Näyttökoko on kasvanut ja laitteesta löytyy nyt uusinta akkutekniikkaa. Valmistajan mukaan valmiusaika uutuusmallissa on jopa kaksi päivää. Edullisesta hinnastaan huolimatta puhelin on varsin varteenotettava vaihtoehto peruspuhelimien kategoriassa.

 

Älykäs akkutekniikka tarjoaa pitkän valmiusajan


Tämän mallin ”suola” on ehdottomasti pitkä akunkesto. Laitteessa on käytetty tekoälyavusteista, adaptiivista akkutekniikkaa ja valmistajan mukaan se kestää jopa kaksi päivää yhdellä latauksella. Puhelin oppii mitä sovelluksia käytät eniten ja priorisoi niiden virtaa, jotta akku riittää pidempään juuri sinulle tärkeisiin toimintoihin. Viiden watin lataus onnistuu Micro-USB-liitännän kautta, joten itse lataaminen ei välttämättä ole kovin nopeaa, mutta kahden päivän valmiusaika antaa tämän varmasti anteeksi.


Järjestelmäpiirinä toimii aiemmasta Nokia 2.2 -mallista tuttu MediaTek Helio 22 ja käyttömuistia laitteesta löytyy kaksi gigatavua ja muistikortilla laajennettavaa sisäistä muistia siinä on 32 gigatavua.

 

Ohjelmisto – ja suojauspäivitykset takaavat pitkän käyttöiän


Toinen merkittävä ominaisuus on Android One -sertifiointi. Se tarkoittaa sitä, että käyttöliittymä on ”puhdas”, vakio-Android, eikä siinä ole mitään ylimääräisiä sovelluksia tai käyttöliittymiä, jotka hidastaisivat puhelimen käyttöä tai kuluttaisivat akkua tarpeettomasti. Valmistaja lupaa laitteeseen lisäksi kahden vuoden ohjelmistopäivitykset sekä kolmen vuoden kuukausittaiset suojauspäivitykset, jolloin puhelinta on turvallista käyttää ja se toimii uuden veroisesti. Laite pysyy siis ”tuoreena” useamman vuoden ajan näiden päivitysten ansiosta.

 

Tyylikäs ulkokuori kätkee sisälleen älykästä kameratekniikkaa


Nokia 2.3 runko on alumiinia ja polymeerimuovinen muottivalettu kuori on viimeistelty 3D-nanotekstuurilla. Se antaakin mielestäni puhelimelle mukavasti eloisuutta ja tyylikkyyttä. Rakennesuunnittelu on HDM Globalin mukaan mahdollistanut sen, että takakamera ei ulkone puhelimesta vaan sulautuu osaksi takakantta. Näin se välttyy paremmin iskuilta ja osumilta.


Puhelimen kaksi takakameraa ja salama on asetettu allekkain takakannen keskelle. Sijoittelusta tuleekin mieleen OnePlus 7T Pro, joka näyttää hyvin samanlaiselta. Etukamera on sijoitettu perinteisesti pieneen loveen keskelle, näytön yläreunaan. 13 megapikselin takakameran rinnalla on kahden megapikselin syvyyskamera taustan sumennusta, eli bokeh-efektiä varten. Lisäksi valmistaja kertoo, että puhelin sisältää ”suositellun otoksen toiminnon”, joka takaa että kuvastasi tulee paras mahdollinen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että oli kyseessä sitten perhepotretti, ensiaskeleet tai takaperin voltti, tallettaa kamera automaattisesti vaihtoehtoisia otoksia ja suosittelee sitten parasta vaikka sitä ei olisikaan otettu juuri sillä hetkellä, kun laukaisinta on painettu. Erittäin mielenkiintoinen ominaisuus. 

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:


Materiaali: Alumiinirunko + polymeerimuovi
Näyttö: 6,2” HD+ / 1570 x 720 pikseliä
Etukamera: 5 Mpix (f/2,4)
Takakamerat: 13 Mpix pääkamera (f/2.2), m Mpix syvyyskamera, LED-kuvausvalo
Järjestelmäpiiri: MediaTek Helio A22
RAM-käyttömuisti: 2 Gt
Sisäinen muisti: 32 Gt
Käyttöjärjestelmä: Android 9 Pie
Akku: 4000 mAh ja 5 watin lataus

Liitännät: Micro-USB ja 3,5 mm -kuulokeliitäntä
Mitat: 157,69 x 75,41 x 8,68 mm
Paino: 183 grammaa
Muuta: FM-radio, kasvojentunnistus, GPS/GLONASS/BDS -paikannus

 

Nokia 2.3 on tilattavissa verkkokaupastamme kolmessa eri värissä – harmaana, vihreänä ja beigenä. Puhelimeen sopiva, läpinäkyvä kuori on saatavilla myös verkkokauppamme valikoimasta. 

 

 

Tilaa Nokia 2.3

 

 

Löytyykö sinulta joku Nokian uusimmista puhelinmalleista ja mitä mieltä olet laitteista? Kaipaatko jotain tiettyä ominaisuutta tai mitä odotat Nokian puhelimilta tulevaisuudessa? Kerro ja jaa kokemuksiasi kommentoimalla artikkelia.

 

Lue myös nämä:

 

Vertailussa Samsung Galaxy A10 ja A20e - Nappivalinnat ensimmäiseksi älypuhelimeksi

Nokia 2.2 - edullinen ja älykäs puhelin tekoälyominaisuuksilla

Pidennetty laitetakuu Telian asiakkaille

Esittelyssä Nokia 800 Tough

| Telia Yhteisön moderaattori | Apple iPhone 12 | Apple Watch SE | C More
0 vastausta