Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori
  • 829 custom-general.kudos
  • 1148 custom-general.replies
  • 76 custom-general.solutions

Esittelyssä tyylikkäät uutuuskellot - Apple Watch Series 6 ja Apple Watch SE

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Apple Watch Series 6 ja Apple Watch SE ovat tilattavissa useissa eri väreissä.Apple Watch Series 6 ja Apple Watch SE ovat tilattavissa useissa eri väreissä.

Applen odotetut uutuuskellot ovat vihdoin täällä. Julkistustilaisuudessa esiteltiin kaksi kellomallia, Apple Watch Series 6 sekä Apple Watch SE. Muotoilultaan ne ovat edellisten mallien kaltaisia, mutta ominaisuuksissa eroa löytyy niin keskinäisessä vertailussa kuin aiempiin kelloihinkin nähden.

 

Suurimmat erot uutuusmallien välillä ovat rungon materiaalissa, suorituskyvyssä, näytön ominaisuuksissa sekä terveysominaisuuksissa. Series 6 materiaalivaihtoehdot ovat alumiinirungon ohella ruostumaton teräs sekä titaani. Watch SE sen sijaan on saatavilla vain alumiinirungolla. SE-mallista puuttuvat EKG-sydänsähkökäyrän ja veren happipitoisuuden mittaus, jotka Series 6 -kellosta löytyvät. Lisäksi Series 6 -mallissa on aina päällä oleva näyttö sekä paremman suorituskyvyn takaava siru.

 

Watch Series 6 – älykello kaikilla herkuilla

 

Series 6 tärkeimmät ominaisuudet painottuvat terveyden ja liikunnan seuraamiseen. Se mittaa veresi happipitoisuutta, joka on kehosi yleisen hyvinvoinnin mittari. Kello auttaa ymmärtämään miten hyvin elimistöösi imeytyy happea ja miten paljon happea kehosi saa. Mittauksessa käytetään infrapuna-LEDiä valaisemaan ranteesi verisuonia, ja fotodiodeita mittaamaan takaisin heijastuvan valon määrää. Toinen tärkeä ominaisuus on EKG-sydänsähkökäydän mittaus. EKG-sovellus tunnistaa jos sydämesi rytmissä näkyy merkkejä eteisvärinästä, joka on vakava rytmihäiriön muoto.

 

Kellosta löytyy myös uniominaisuudet sekä laajat kuntoilun seuranta- ja mittausominaisuudet. Esiasennettuja lajeja on useita, joten treenitietojen seuranta onnistuu niin vedessä, salilla kuin vuorivaelluksillakin. Aina päällä oleva korkeusmittari seuraa jatkuvasti korkeuseroja niin sisällä kuin ulkonakin, joten mittaustulokset ovat Applen mukaan tarkat patikoidessa tai vaikka mäkeä laskiessa. Myös aina päällä oleva kirkas Retina-näyttö helpottaa sykkeen ja vauhdin seuraamista ulkona auringonpaisteessa, eikä kellon näyttöä tarvitse erikseen aktivoida koska se on päällä koko ajan. Kello seuraa myös päivittäistä aktiivisuuttasi ja erillisen aktiivisuusjaon avulla voit perheesi tai ystäviesi kesken seurata ja kannustaa toisianne liikkumaan.

 

Watch SE – huippuominaisuuksia kevyempään hintaan

 

SE-sarjan malli on ominaisuuksiltaan hyvin samanlainen kuin Series 6. Ainoat erot ovat rungon materiaalissa, suorituskyvyssä, näytössä ja terveysominaisuuksissa. Retina LTPO OLED -näyttö herätetään ranteen nostamisella. Kellosta puuttuvat jo aiemmin mainitut EKG-sydänkäyrämittaus sekä veren happipitoisuuden mittaus. Muuten laitteesta löytyy samat liikunta- ja terveydenseurantasovellukset kuin Series 6 -mallista. Suorituskyky on aiemman Series 5 -mallin tasolla.

 

Aktiivisuusympyrät mittaavat arkiliikuntaasi, liikuntaa ja seisomista. Päivittäisenä tavoitteena voitkin pitää jokaisen ympyrän sulkemista. Se seuraa polttamiasi kaloreita ja suosittelee joka viikko uutta liikkumistavoitetta oman aktiivisuutesi pohjalta. Valmiiksi ladattuja kuntoilulajeja on kymmenittäin ja voit myös muodostaa parin yhteensopivan kuntosalilaitteen kanssa. Kello on vedenpitävä 50 metriin saakka, joten väliaikojen, uitujen kilometrien ja sarjojen määrää voit seurata niin altaassa kuin avovedessäkin.

 

Watch SE sisältää vanhemmastakin kellosta tutun maksuominaisuuden Apple Payn, voit käyttää sitä iPhonen kaukosäätimenä esim. kuvatessa, vastaanottaa puheluita ja viestejä tai kuunnella musiikkia. Jos valitset eSIM-tuetun mallin, hoituu nämä kaikki ilman että kannat puhelinta mukanasi. Kellon erikoisuutena on myös radiopuhelutoiminto, jonka avulla voit keskustella muiden Apple Watch -käyttäjien kanssa.

 

 

Klikkaa alta kellojen tekniset tiedot

 

Lue lisää

 

 

 

Apple Watch Series 6

Apple Watch SE

Näyttö

Aina päällä oleva Retina LTPO OLED -näyttö, kirkkaus 1000 niitiä

Aina päällä oleva Retina LTPO OLED-näyttö, kirkkaus 1000 niitiä

Piiri

S6 SiP, 64-bittinen, W3- yhteyspiiri ja U1-lähipaikannuspiiri

S5 SiP , 64-bittinen, W3- yhteyspiiri

Yhteydet

4 G LTE (Cellular-malleissa), Wifi: 802.11b/g/n 2,4 GHz ja 5 GHz, Bluetooth 5.0

4 G LTE (Cellular-malleissa), Wifi: 802.11b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth 5.0

Tausta

Keramiikka- ja safiirilasitausta

Keramiikka- ja safiirilasitausta

Akunkesto

18 tuntia

18 tuntia

GPS/GNSS-paikannus

Kyllä

Kyllä

Kompassi

Kyllä

Kyllä

Optinen sykeanturi

Kyllä, 2. sukupolvi

Kyllä, 2. sukupolvi

Kiihtyvyysanturi

Kyllä (32G), kaatumisen tunnistus

Kyllä (32G), kaatumisen tunnistus

Apple Pay

Kyllä

Kyllä
Tallennusmuisti 32 Gt 32 Gt

Vedenpitävyys

50 metriin asti 50 metriin asti

Muuta

 

 

 

EKG-sydänsähkökäyrämittaus

 

 

Veren happipitoisuuden seuranta

 

 

Kaiutin ja mikrofoni (Melu-sovellus)

Kaiutin ja mikrofoni (Melu-sovellus)

 

 

Radiopuhelin

 

Ympäristön valoisuuden tunnistin

Ympäristön valoisuuden tunnistinWatch6.png

 

Kumpi kannattaa valita?

 

Kuten aiemminkin kävi ilmi, eroja mallien välillä on hyvinkin vähän. Kellot ovat saatavilla useilla eri rannekevaihtoehdoilla ja eri tilanteisiin sopivia rannekkeita voi aina hankkia lisää. Molemmat mallit sisältävät suuren määrän eri kellotauluvaihtoehtoja ja ulkoisesti ne näyttävätkin hyvin samanlaisilta. Jos kaipaat huippuunsa viritettyä suorituskykyä, ja koet että tarvitset tietoa mahdollisimman paljon terveydestäsi tai haluat kellon erikoisvärissä, on Series 6 silloin oikea valinta. Jos taas haluat seurata treenejäsi, unta ja päivän aktiivisuutta, etkä koe että happipitoisuuden seuraamisella tai EKG-mittauksella on suurta merkitystä arkiaskareissasi, on Watch SE silloin sopiva sinulle. Hintakin varmasti vaikuttaa valintaan, joten itselle tärkeät ominaisuudet ja hinta kannattaa laittaa vaakakuppiin.

 

Molemmista kelloista on valittavissa myös eSIM-palvelua tukeva vaihtoehto, joten mieti haluatko jättää puhelimen lenkin ajaksi kotiin ja hoitaa puhelut ja viestit pelkän kellon avulla, tai onko tällä toiminteella sinulle merkitystä. Oli valintasi kumpi tahansa, kädessäsi on varmasti joka tilanteeseen sopiva älykello. Mitä mieltä olet uutuuskelloista ja aiotko hankkia jomman kumman omaan ranteeseesi?

 

Tilaa Apple Watch täältä

 

 

 

Lue myös nämä:

 

 

 
| Telia Yhteisön moderaattori | Apple iPhone 12 | Apple Watch SE | C More
0 vastausta