Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
EssiJn
Ex-telialainen
Ex-telialainen
  • 134 custom-general.kudos
  • 130 custom-general.replies
  • 20 custom-general.solutions

Storytel – Tuhansittain kirjoja kämmenelläsi

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Storytel Reader -lukulaite kätkee sisälleen tuhansittain kirjojaStorytel Reader -lukulaite kätkee sisälleen tuhansittain kirjoja

 

 

Päätin muutama vuosi sitten lukea enemmän. Olen aina pitänyt kirjallisuudesta ja kirjakaupoissa haahuilista, mutta luettujen kirjojen määrä tuntui verrattain pieneltä. Aikaa lukemiselle jäi tavattoman vähän huolimatta siitä, että maailma tursuaa mielenkiintoisia kirjoja ja oikeaan kirjaan tarrautuessa lukunautinto tempaisee täysin mennessään. Tutkiessani omaa ajankäyttöäni, ja erityisesti ruutuaikaa, huomasin, että saatan helposti törsätä jopa muutaman tunnin päivässä päättömään nettiselailuun. Tajusin, että minulla olisi aikaa lukea vaikka joka päivä, jos vain opin tarttumaan puhelimen sijasta kirjaan. Luettujen sivujen määrällä ei ole niin väliä, sillä jo muutaman sivun luettua lukemisen makuun pääsee nopeasti ja lukemisesta muodostuu tapa. Sivu sivulta lukemisesta onkin muodostunut ihana ja inspiroiva rutiini kuin varkain.  

 

Antoisa lukukokemus

 

Tosiasiassa tartun perinteisiin kirjoihin yhä harvemmin ja kulutan kirjoja pääsääntöisesti digitaalisessa muodossa. Lukeminen on nykyään tavattoman helppoa, sillä kirjoja on tarjolla lähes rajattomasti kiinteällä kuukausimaksulla. Storytel julkaisi viime vuonna Storytel Reader -lukulaitteen, jossa palvelun monituhatpäinen e-ja äänikirjavalikoima kulkee mukana minne vain. Storytelin tilaajana kirjoja voi lukea ja kuunnella niin paljon kuin vain ehtii. Kynnys uuden kirjan aloittamiselle on matala, sillä kirjoja on nopea selailla ja hakea omilta lempikirjailijoilta tai genreiltä, ja lukujonossani on tälläkin hetkellä noin parikymmentä kiinnostavaa kirjaa odottamassa vuoroaan. Tämä kirjojen Netflix on mullistanut kirjatottumukseni täysin, ja luen tai kuunteleen tällä hetkellä noin yhden kirjan viikossa. 

 

Kirjoja voi lukea suoraan puhelimen tai tabletin näytöltä tai kuunnella nappikuulokkeilla sekä kaiuttimesta, mutta lukukokemus säilyy mielestäni parhaana lukulaitteen avulla. Storytel lukulaite mahdollistaa mukavan lukukokemuksen muun muassa silmille pehmeän taustavalonsa ja valoa heijastamattoman näyttönsä voimin – lukeminen onnistuu niin kirkkaassa päivänvalossa kuin pimeässäkin rasittamatta silmiä. Keskittyminen lukemiseen lukulaitteen kanssa on vaivattomampaa kuin esimerkiksi puhelimella tai tabletilla, sillä siihen ei ilmesty keskittymistä herpaannuttavia ilmoituksia.

 

Vain 190 gramman painoinen lukulaite on erittäin kevyt, joten sitä jaksaa kantaa helposti mukana ja kannatella käsivarsien varassa vaikka selällään maatessa. Monesti kirjan tai tabletin kannattelu käy käsille raskaaksi, ja lukuasentoa on vaikea löytää käsien ja niskan jumiutuessa. Kevyt lukulaite kulkeekin näppärästi mukana vaikka junaan tai rannalle, sekä ihan jokapäiväisessä käytössä repun pohjalla. Vuoden loppuun mennessä Storytel Reader -lukulaitteelle on tulossa päivitys, joka mahdollistaa myös äänikirjojen kuuntelemisen samalla laitteella.  

 

 

6 x kirjasuositus – Aloita näistä

 

He eivät tiedä mitä he tekevät - Jussi Valtonen

 

Neurotieteen professori Joe Chayefskin puhelin soi, ja hänen mieleensä palautuvat kirkkaina muistot työstä ja avioliitosta Suomesta. Myöhemmin hänen työhuoneenseensa yliopistolla murtaudutaan, ja vaikka isku onkin kohdistunut laitoksen eläinkokeisiin, alkavat menneisyys ja nykyisyys sekoittua toisiinsa. Joe tuntee itsensä ja perheensä olevan vaarassa. Valtosen romaani on vaikuttavasti kerrottu tarina ajankohtaisista ilmiöistä ja tulevaisuuden kauhukuvista. Tietojen vääristely ja informaatioähky voivat ajaa yhteiskunnan vaarallisille urille. He eivät tiedä mitä he tekevät voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2014. 

 

Sapiens, Homo Deus sekä 21 oppituntia maailman tilasta –  Yuval Noah Harari

 

Yuval Noah Harari on maailmankuulu historian professori ja luennoitsija, joka kirjoittaa oivaltavasti ihmiskunnan historiasta, nykytilasta ja tulevaisuudesta. Radikaalit läpimurrot ovat ohjanneet ihmisten elämää kautta aikojen, ja joskus läpimurroilla on myös tuhoisia vaikutuksia. Hararin kirjat pistävät ajattelemaan maailmaa uudesta vinkkelistä. 

 

Seneca – Juhana Torkki

 

Roomalainen Seneca toimi keisari Neron opettajana ja neuvonantajana, ja käsitteli erityisesti onnellisen elämän pilareita, etiikkaa ja moraalifilosofiaa. Senecan ajatukset eläköityvälle apilleen kirjoittamastaan kirjeestä sointuvat myös nykyaikaan ja koskettavat erityisesti kiireistä nykyihmistä. Juhana Torkin suomentamat Senecan opetukset ovat ajattomia, koskettavat syvälle ja pakottavat laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen. 

 

Naiset joita ajattelen öisin – Mia Kankimäki

 

Yönaiset houkuttelevat nelikymppisen kirjailijan seikkailuun milloin Afrikan safareille, Kiotoon, Milanoon tai Kilimanjarolle. Yönaiset ovat poikkeuksellisia, omia intohimojaan uskaliaasti seuraavia ja yhteiskunnan paineita väisteleviä taistelijoita, ja toisinaan hermoromahduksen partaalla olevia yksinäisiä selvityjiä. Heidän rohkeutensa ja ennakkoluulottomuutensa maailmaa kohtaan antavat takuulla inspiraatiota samalla, kun Kankimäen kuvaileva kirjoitustyyli saa lukijan kuulemaan leijonien karjunnan sysipimeällä safarilla. 

 

Kaikkia rahasta – Julia Thurén

 

Julia päätti miehensä kanssa, että käsiraha asuntolainaan on kasassa vuoden kuluttua. Kirjassaan hän kertoo, kuinka sai vuoden aikana säästettyä kymppitonnin, ja kuinka lähes kenen tahansa on mahdollista ottaa oma talous haltuunsa. Kirjassa on paljon toteutettavia käytännön vinkkejä aloittelevalle säästäjälle tai rahasta jo kiinnostuneille konkareillekin. 

 

4 3 2 1 – Paul Auster

 

Paul Auster on yksi Yhdysvaltain arvostetuimmista kirjailijoista, joka on niittänyt mainetta ympäri maailman taidokkaalla ja kunnianhimoisella kirjoitustyylillään. 4 3 2 1 on kertomus Archibald Isaac Fergusonista, joka syntyy New Jerseyn Newarkissa maaliskuussa 1947. Neljä eri Fergusonin elämäntarinaa kertovat, kuinka pienet valinnat voivat vaikuttaa radikaalisti elämään ja sen kulkuun. Poika kasvaa mieheksi uudelleen ja uudelleen toteuttaen elämäntarinaansa 1900-luvun Yhdysvalloissa. 

 

Vinkkaa kommenttiboksiin omat lukusuosituksesi!

 

Lue myös nämä:

 

2 vastausta
michaelcaine
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 1 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

"Vuoden loppuun mennessä Storytel Reader -lukulaitteelle on tulossa päivitys, joka mahdollistaa myös äänikirjojen kuuntelemisen samalla laitteella. "

 

Onkohan tämä päivitys tullut laitteelle? 

SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori
  • 293 custom-general.kudos
  • 636 custom-general.replies
  • 69 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa