Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

LG HBS FN6.png

 

LG julkaisi viime vuoden loppupuolella uudet TONE Free FN6 langattomat kuulokkeet, jotka muistuttavat ulkomuodoltaan hämmästyttävän paljon Apple AirPods Pro -kuulokkeita. LG on tehnyt kuulokkeita suunnitellessa yhteistyötä brittiläisen teknologiayritys Meridianin kanssa. Meridiania on kehuttu korkearesoluutioisen äänentoiston edelläkävijäksi ja DSP-äänenkäsittelyn mestariksi.

 

Hyvä äänenlaatu yhdistettynä sujuvaan käyttökokemukseen


Arvosteluissa kuulokkeet ovat keränneet kiitosta äänenlaadustaan. 
Headphone Spatial Processing -tekniikka mahdollistaa LG:n mukaan realistisen äänimaailman, simuloi todellisten kaiuttimien kuuntelukokemusta ja lisäksi se toistaa lauluäänen alkuperäisellä selkeydellä. Kuulokkeista löytyy tuki myös MQA-suoratoistotekniikalle, joka vaikuttaa sekin positiivisesti kuulokkeiden äänenlaatuun. Tone Free -kuulokkeiden mikrofonipuoleenkin on panostettu, sillä laitevalmistaja kertoo, että kuulokkeissa on erittäin suorituskykyiset kaksoismikrofonit, jotka selkeyttävät puheluita. Mikrofoneissa on kohinan- ja kaiunsuodatusominaisuus, joka havaitsee sekä suodattaa ylimääräisen melun pois taustalta. Samaa teknologiaa on käytetty esimerkiksi LG Tone Studio -kaulapannassa. 

 

Nämä langattomat nappikuulokkeet havaitsevat automaattisesti, kun asetat kuulokeparin korviin ja muodostavat välittömästi yhteyden puhelimesi kanssa. Ne myös keskeyttävät musiikin, kun otat kuulokkeet pois korvista. Laitevalmistaja kertoo, että kuulokkeet ovat suunniteltu ergonomisesti ja nappien myrkyttömästä ja hypoallergeenisesta silikonista valmistetut geelipehmusteet mukautuvat korvan muotoon. Tiiviisti istuvat kuulokkeet auttavat myös sulkemaan pois ympäröivän melun, jos olet esimerkiksi kahvilassa, meluisassa toimistossa tai linja-auton kyydissä. Vaikka uppoutuminen musiikkiin on ainakin omasta mielestäni yksi lempiasioista, niin joskus eteen tulee sellaisia tilanteita, joissa taustamelun suodatus voi olla liian vahva. LG ratkaisee ongelman sillä, että kuulokenappia painamalla kuulokkeet päästävät enemmän ääntä läpi, joten esimerkiksi nopeat small talkit kaupan kassalla onnistuu näppärästi. 

 

Tone FREE LG.jpg

 

Helpotusta kadonneisiin kuulokkeisiin ja bakteereja poistava latauskotelo


Kuulokkeista löytyi itselleni täysin uusi ominaisuus, johon en ole kuulokkeita esitellessä tai niitä kokeillessa ennen törmännyt: kuulokkeiden UVnano-latauskotelo poistaa valmistajan mukaan 99,9 % bakteereista latauksen aikana. Vaikka tämä ei vaikuta varsinaisesti kuuntelukokemukseen, on kyseessä erittäin kiva lisä, sillä monella meistä kuulokkeet ovat aktiivisessa käytössä ja  kuulokkeisiin kertyy herkästi bakteereja käytön aikana. LG TONE Free FN6 -nappikuulokkeissa on lisäksi IPX4-luokitus, joten voit kuunnella musiikkia niin sateessa kuin urheillessakin.

 

Laitevalmistaja lupaa kuulokkeille jopa 6 tuntia toistoaikaa ja latauskotelo antaa vielä 12 tuntia lisää kuunteluaikaa. Pikalatauksen ansiosta saat vain 5 minuutin latauksella jopa tunnin kuunteluaikaa. Tämä on näppärää esimerkiksi silloin, kun huomaat kuntosalilla kuulokkeiden akun olevan loppu ja voit vaikkapa pukiessasi treenikamoja päälle. LG TONE Free FN6 -kuulokkeet tukevat myös langatonta latausta. TONE Free -sovelluksella voit muokata kuuntelukokemustasi Meridianin taajuuskorjaimen esiasetuksilla ja kahdella mukautettavalla taajuuskorjaintilalla. Sovelluksella voit myös etsiä kadonneet kuulokkeet, jotka piippaavat, kun painat toistopainiketta "Etsi nappikuulokkeeni" -sivulla. Tämä on mielestäni hyvä ominaisuus ja uskon, että monella meistä on saattanut jossain kohtaa iskeä paniikki, kun toinen langaton kuuloke on kadonnut omille teilleen esimerkiksi repun pohjalle. 

 


Tekniset tiedot:

 • Bluetooth: 5.0, BLE
 • Bluetooth-äänikoodekit: SBC, AAC
 • Liitännät: USB-C
 • Google-pikapariliitos
 • Mikrofonit: 2 x analoginen MEMS
 • Ulkoinen DAC
 • Meridian-äänitehosteet
 • Ennalta asennettu, räätälöity Meridian EQ
 • Päivitykset: FOTA
 • Vesitiiveys: IPX4
 • Äänikomennot: Google Assistant, Siri
 • Hallinta kosketuksella
 • Akunkesto: 6 h toistoaikaa kerralla, latauskotelon kokonaiskapasiteetin toistoaika 18 tuntia, kuulokkeet latautuvat täyteen yhdessä tunnissa, latauskotelo 2 tunnissa

 

TILAA TÄSTÄ

 

 

Lue lisää:

SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Esittelyssa-LG-n-HBS-FN6-kuulokkeet/ba-p/218075
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Olen viihtynyt Telialla noin 8 vuotta eri työtehtävissä. Vapaa-aika kuluu pitkälti kuntosalilla, ulkoillessa, sarjojen äärellä ja tärkeiden ihmisten seurassa. Suoritan tällä hetkellä tietojenkäsittelyn opintoja.