Takuu ja huoltoprosessi
Soneran kautta ostetuissa laitteissa on 12/24kk takuu. IPhone-puhelimissa 12 kk ja muissa puhelimissa 24 kk. Takuun myöntää aina laitevalmistaja. Takuu kattaa laitteesi korjaukset, kun laitetta on käsitelty takuuohjeiden mukaisesti. Yleisesti ottaen takuu kattaa kaiken muun, paitsi tarvikkeiden osuuden (esim akku ja kuulokkeet). Tarvikkeilla toki on takuu myös, mutta se vaihtelee laitevalmistajasta riippuen.
Jos puhelimeesi tulee vika, käythän näyttämässä laitettasi Sonera Kaupassa. Laitteesi voidaan tarvittaessa toimittaa huoltoon sitä kautta. Sonera Kauppa tarjoaa Soneran matkapuhelinasiakkaille myös lainalaitteen ilmaiseksi käyttöön siksi aikaa, kun oma luuri on huollossa. Muutamasta Sonera Kaupasta löytyy myös Helpson tukipalvelu, joka auttaa laiteongelmien kanssa. Mikäli kyseessä on siis vain jokin käyttöön liittyvä ongelma, eikä vikatilanne niin Helpson on oiva apu asiakkaalle.
Sinun on myös hyvä ottaa varmuuskopioita älypuhelimestaan sopivin väliajoin, mikäli käytössäsi ei ole jonkinlaista automaattista varmuuskopiointia. Hyvin usein laitteen huollon yhteydessä myös laitteen sisältö tyhjennetään, kun laitetta testataan ja sen käyttöjärjestelmä päivitetään. Mikäli itselläsi ei ole varmuuskopioita tietokoneella tai pilvipalvelussa, niin puhelimen sisältöä ei saa palautettua enää takaisin.
Otathan takuukuitin mukaasi, kun haluat lähettää laitteesi huoltoon. Mikäli tämä kuitti on kadonnut, niin Sonera Kaupasta löytyy kyllä ostamasi laitteen kuitit, jos laite on ostettu Soneralta. Puhelinten huoltaminen kestää yleensä 1-2 viikkoa. Tämä toki riippuu hyvin paljon vian laadusta ja joudutaanko laitteeseen tilaamaan jotakin erikoisempia varaosia.
Ennen laitteen toimittamista huoltoon on syytä tehdä muutamia alustavia testauksia omatoimisesti.
Edellä mainituissa tilanteissa kannattaakin tyhjentää laite ja palauttaa siihen tehdasasetukset. Tämän jälkeen laitteen käyttöönotossa kannattaa välttää varmuuskopion palauttamista ainakin sovellusten osalta ja testata laitetta ”tyhjänä”. Jos laite toimii näin häiriöttä, häiriön aiheuttanee jokin laitteellasi ollut sovellus. Tämän sovelluksen tunnistaminen voi olla hankalaa, mutta yksi keino on ottaa sovelluksia käyttöön yksi kerrallaan ja testata laitetta näin esim muutaman päivän ajan. Jos laite tuntuu toimivan ok, voi ottaa seuraavan sovelluksen käyttöön jne, kunnes mahdollinen epäsopiva sovellus paljastuu.
Miksi käytetyn puhelimen ostaminen on riski?
Kannattaa olla hyvin tarkkana jos aikoo ostaa käytetyn älypuhelimen joltakin. Kyseiset laitteet ovat kuitenkin käytettynäkin suhteellisen arvokkaita, joten huonoja ostoksia ei varmasti kukaan toivo. Esittelen tässä muutamia seikkoja, mitä kannattaa miettiä etukäteen.
Mikäli joudut tilanteeseen, että puhelin on rikki ja takuu ei korvaa vahinkoa, niin kannattaa olla yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön. Joissain tilanteissa kotivakuutus korvaa jotakin rikkoutuneesta puhelimesta.
Linkkejä aiheeseen liityen:
Soneran Apu & tukisivuston huolto-ohjeistus
Kirjaudu Yhteisöön ja kommentoi! Jos et vielä ole Yhteisön jäsen, rekisteröidy ja tule mukaan. Löydät kirjautumislinkit sivun oikeasta ylälaidasta.