Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Xiaomi Redmi Note 9 ProXiaomi Redmi Note 9 Pro

 

Xiaomi julkaisi aiemmin tänä vuonna Redmi Note 8 Pro ja Redmi Note 8T -mallit ja näistä kirjoitinkin aikaisemmin vertailun laiteosioon. Nyt edellä mainitut puhelimet ovat saaneet seuraajikseen uutuusmallit Xiaomi Redmi Note 9 Pro ja Redmi Note 9. Kyseiset mallit sijoittuvat keskihintaisiin puhelimiin ja Xiaomi on keskittynyt erityisesti puhelimien kameraominaisuuksiin, näyttöihin sekä suuriin akkuihin. Tästä kaksikosta Redmi Note 9 on perusmalli ja Redmi Note 9 Pro siitä hieman parempi. Eroina näissä kahdessa mallissa on esimerkiksi näytön koko, suoritin ja kameran ominaisuudet. Värivaihtoehtoja näillä puhelimilla on kolme erilaista, valkoinen, harmaa ja vihreä.

 

Neloiskameralla saat otettua tarkkoja ja eloisia kuvia

 

Redmi Note 9 Pro pitää sisällään 64 megapikselin pääkameran, jonka tekoäly avustaa valmistajan mukaan nappaamaan upeita ja yksityiskohtaisia kuvia missä tahansa olosuhteisessa. Puhelimen neloiskamera on sijoitettu takakannen yläosaan keskelle, neliön muotoon. Kamerakehikon alapuolelta löytyy LED-salama. 119 asteen ultralaajakulmakamerassa megapikseleitä on kahdeksan. Näiden lisäksi puhelimessa on viiden megapikselin makrokamera, joka tuo eloisuutta kuviin kertoo Xiaomi. Makrokameraan on tullut parannusta kolme megapikseliä Redmi Note 8 Pro -malliin verrattuna. Redmi Note 9 Pro:sta löytyy vielä kahden megapikselin syvyystietojen mittaukseen tarkoitettu kamera. Etukameralla selfiet saat napattua 16 megapikselin tarkkuudella. Etukamerasta löytyy myös slow-motion itselaukaisutoiminto, jolla pystyt tallentamaan hidastettuja videoita. Puhelin tukee 4K videokuvausta.

 

Myös Redmi Note 9 on varustettu neloiskameralla, jonka pääkamerassa on 48 megapikseliä. Ultralaajakulmakamera tarjoaa kahdeksan megapikseliä ja sen lisäksi puhelimessa on kahden megapikselin makro- ja syvyystietokamerat. Puhelimen 118 asteen ultralaajakulmakamera mahdollistaa leveiden kuvauskohteiden tallentamisen ja valmistajan mukaan saat otettua sillä tarkkoja kuvia. Syvyysanturilla kuvien taustan saa sumennettua, jolloin muotokuvista tulee virheettömiä lupaa Xiaomi. Etukamerassa megapikseleitä on 13 ja siitä löytyy esimerkiksi muotokuvatila. Sekä Redmi Note 9 Pro:sta, että Redmi Note 9 -mallista löytyy kuvanlukijatoiminto, jolla saat skannattua erilaisia asiakirjoja, kuten kuitteja, kauppalistoja ja muistiinpanoja.

 

Tehokas suoritin ja pitkä akun kesto

 

Redmi Note 9 Pro puhelimessa on suorittimena monelle tuttu Snapdragon 720G. Xiaomi lupaa laitteelle erinomaista suorituskykyä, nopeutta ja tehokkuutta. Puhelimella onnistuu niin opiskelu, työnteko kuin pelaaminen ja videoiden katselu. Redmi Note 9 Pron edeltäjässä suorittimena oli Helio G90T eli muutosta sen suhteen on tullut. Käyttöjärjestelmänä laitteessa on Android 9.0 + EMUI 11. Redmi Note 9 Pro pitää sisällään 5020 milliampeerin akun, jolla valmistajan mukaan kuuntelet musiikkia jopa 147 tuntia ja puhut puheluita 33 tuntia. Puhelimessa on tuki 30 watin pikalataukselle ja pikalataus toimii myös toiseen suuntaan eli älypuhelimia tai muita usb-laitteita voi ladata yhdeksän watin teholla.

 

Redmi Note 9 malliin on valittu suorittimeksi MediaTek Helio 85G. Valmistaja kertoo, että puhelimessa on paranneltu suorituskyky verrattuna edeltäjäänsä ja suoritin tarjoaa saumattoman pelikokemuksen. Myös tässä puhelimessa on käyttöjärjestelmänä Android 9.0 + EMUI 11. Puhelimen 5020 milliampeerin akku mahdollistaa sen, että voit pelata, surffata netissä ja tehdä puheluita ilman, että joudut miettimään akun kestoa kertoo Xiaomi. Redmi Note 9 tukee 18 watin pikalatausta.

 

Suuri näyttö ja värikäs takakuori

 

Redmi Note 9 Pro:n DotDisplay-näyttö on 6,67 tuumaa ja se on suojattu Corning Gorilla Glass 5-suojalasilla. Puhelimesta löytyy sormenjälkitunnistin, joka on sijoitettu puhelimen sivulle. Valmistajan mukaan sijoittelu takaa entistä paremman puhelimen hallittavuuden ja se on samalla ergonominen. Laitteessa on monipuoliset värinäilmoitukset, joita löytyy jopa 150 erilaista. Niiden avulla puhelin voi ilmoittaa esimerkiksi saapuvista viesteistä, puheluista ja muista sovellusilmoituksista.

 

Myös Redmi Note 9 puhelimessa on DotDisplay-näyttö, jossa tuumia on 6,53. Corning Gorilla Glass 5 suojaa tätäkin tyylikästä mallia. Puhelimen takakuoressa on symmetrisiä kuvioita sekä siinä on roiskesuojattu nanopinnoite. Redmi Note 9 Pro sekä Redmi Note 9 pitävät sisällään helppokäyttöisiä toimintoja. Molemmat mallit tukevat esimerkiksi Google Pay -lähimaksua langattomalla NFC-tekniikalla. Sen lisäksi molemmista laitteista löytyy perinteinen 3,5 millimetrin stereokuulokeliitäntä.

 

Xiaomi Redmi Note 9Xiaomi Redmi Note 9

 

Tekniset ominaisuudet:

 

  Xiaomi Redmi Note 9 Xiaomi Redmi Note 9 Pro
Näyttö 6,53", FHD + DotDisplay 6,67", FHD + DotDisplay
Resoluutio 1080 x 2400 1080 x 2400
Etukamera 13 MP 16 MP
Takakamerat

Pääkamera 48 MP
+ 8 MP ultralaajakulma

+ 2 MP makrokamera

+ 2 MP syvyykamera

Pääkamera 64 MP
+ 8 MP ultralaajakulma
+ 5 MP makrokamera

+ 2 MP syvyykamera

Tallennustila  128 GB

128 GB

Suoritin

MediaTek Helio G85, Octa-core CPU, 2.0 GHz kahdeksanydinsuoritin

Snapdragon 720G,  Kryo 465 CPU, Octa-core CPU, 2,3 GHz kahdeksanydinprosessori

Mitat 162 x 77 x 9 mm 166 x 77 x 8 mm
Paino 199 g 209 g
Käyttöjärjestelmä

Android 9.0 + EMUI 11

Android 9.0 + EMUI 11
Keskusmuisti 4 Gt 6 Gt
SIM-kortti Nano-SIM Nano-SIM
Liitännät 3,5 mm kuulokeliitäntä, USB-C 3,5 mm kuulokeliitäntä, USB-C
Sormenjälkitunnistin Kyllä Kyllä
Akku 5020 mAh, 18 watin pikalataus 5020 mAh, 30 watin pikalataus
Muistikorttipaikka Kyllä, jopa 512 Gt Kyllä, jopa 512 Gt
Muuta Dual-SIM, Bluetooth 5.0 Dual-SIM, Bluetooth 5.0

 

Myyntipakkauksessa on puhelimen lisäksi mukana laturi ja käyttöohje.

 

Tilaa Xiaomi Redmi Note 9 Pro tai Redmi Note 9

 

Oletko sinä jo ehtiny hankkia itsellesi Xiaomin uutuuden? Kerro meille, mitä mieltä olet puhelimesta alle!

 

Lue lisää: 

HannaMarikaL
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Vertailussa-Xiaomi-Redmi-Note-9-Pro-ja-Redmi-Note-9-Eloisat/ba-p/210458
Linkki kopioitu
4 kommenttia 👇