Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Aktiivisuusranneke.jpg

 

Yhä useammalta löytyy nykyään kädestään aktiivisuusranneke. Aktiivisuusranneke on suunniteltu nimensä mukaisesti mittaamaan liikunnallista aktiivisuuttasi ja terveellisten elämäntapojen noudattamista. Aktiivisuusrannekkeissa ei useimmiten ole samoja älykellon ominaisuuksia, kuten ilmoituksia saapuneista puheluista/tekstiviesteistä tai muitakaan mobiilisovelluksia. Tässä artikkelissa esittelen neljä erilaista aktiivisuusranneketta.


Honor aktiivisuusranneke.jpg

 

Honor Band 6

 

Honor Band 6 on poikkeuksellisen suurella näytöllä varustettu aktiivisuusranneke, joka muistuttaa minun mielestä älykelloa muodoltaan. Rannekkeessa on paljon erilaisia urheilutiloja. Pääset seuraamaan monipuolisesti fyysisiä harjoituksiasi kuten juoksua, kävelyä ja pyöräilyä. Voit myös käyttää tätä aktiivisuusranneketta veden alla, sillä se on vesitiivis 50m syvyyteen saakka. Honor Band 6 mittaa esimerkiksi unta ja stressitasoa. Lisäksi aktiivisuusrannekkeesta löytyy monia muita toimintoja, kuten Honor-älypuhelimilla toimiva kameran etälaukaisin.

 

Värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen ja vaaleanpunainen. Täytyy myös kehua tämän aktiivisuusrannekkeen akunkestoa, nimittäin akku kestää jopa kaksi viikkoa. Honor Band 6 on varustettu älykkäällä ympärivuorokautisella sykkeenseurannalla, joten pääset seuraamaan sykettä entistä tarkemmin. TruSeen 4,0 ympärivuorokautisessa sykkeenseurannassa ranneke pystyy havaitsemaan poikkeavat sykkeet ja se kertoo niistä sinulle. Honor Band 6 tallentaa reaaliaikaisen sykkeesi tarkasti ja antaa palautetta harjoituksen aikana sinun tavoitteesi perusteella.

 

Unisykkeen, sekä hengityksen reaaliaikaisen mittauksen ja analyysin avulla voit seurata unen laatuasi, joka onnistuu näppärästi yhdellä vilkaisulla. Honor Band 6 tallentaa unen keston ja vaiheet tarkasti sekä tarjoaa ammattimaisia unen laadun parantamisehdotuksia ja henkilökohtaista uniapua. Se myös auttaa sinua saavuttamaan paremmat unet, jotka edistävät terveyttä ja palautumista.

 

Tekniset tiedot

Näyttö: 1,47'' AMOLED-värikosketusnäyttö 368×194 pikselillä, pikselitiheys 283 ppi, 2.5D kaareva lasi

Yhteydet: Bluetooth 5.0 BLE

Akku: 180 mAh akku, Akunkesto jopa 14 vuorokautta

Lataus: Latausaika 65min

KäyttöjärjestelmäiOS 9 tai uudempi, Android 5.0 tai uudempi

Sensorit: SpO2-anturi, 6-axis accelerometer and gyro, optinen sydänanturi

Mitat: 43 x 25,4 x 11,45 millimetriä

Paino: 18 grammaa (ilman ranneketta)

Valmistusmateriaalit: Muovirunko ja silikoniranneke

Vedenkestävyys: 5 ATM -luokitus

Värit: Musta, valkoinen ja vaaleanpunainen

 

Huawei aktiivisuusranneke 3.jpg

 

Huawei Band 4

 

Huawei Band 4 on edelliseen aktiivisuusrannekkeeseen verrattuna huomattavasti sirompi ja pienempi. Pehmeä silikoniranneke on valmistettu likaa hylkivästä, ihoystävällisestä materiaalista. Peruskäytöllä akku kestää jopa kuusi vuorokautta. Tämän laitteen akun lataus onkin tehty todella helpoksi, sillä sisäänrakennetun USB-liitännän ansiosta laite liitetään suoraan USB-liitäntään ilman erillisiä kaapeleita.

 

Sykkeen seuranta on entistä tarkempaa, sillä se hyödyntää tekoälyalgoritmia. Jos syke esimerkiksi nousee liikaa, ranneke ilmoittaa tästä sinulle ja ohjeistaa hidastamaan tahtia. Saat suoraan Huawei Band 4 -aktiivisuusrannekkeesta tarkat tiedot juoksuvauhdistasi, sykkeestäsi, askelmäärästä sekä kalorinkulutuksestasi. Erilaisia harjoitusvaihtoehtoja on yhdeksän erilaista esimerkiksi juoksu ulkona/sisällä, kävely, pyöräily ulkona/sisällä, vapaa harjoittelu ja uinti. Aktiivisuusranneketta voitkin huoletta pitää kädessäsi vuorokauden ympäri kaikissa olosuhteissa, sillä se on vedenpitävä 50 metriin asti. Eli olitpa sitten uimassa, suihkussa tai sateessa, niin tätä ranneketta voit pitää kädessäsi.

 

Huawei TruSleep 2.0 mittaa sykkeen nukkuessasi, ja analysoi unen laatua. Huawei Band 4 -aktiivisuusranneke tarjoaa ehdotuksia unen laadun parantamiseksi, jos se havaitsee yleisimpiä nukkumiseen liittyviä ongelmia. Koska ranneke on siro ja pehmeä, on se nukkuessakin todella miellyttävä, eikä sitä edes huomaa. 

 

Tekniset tiedot

 

Näyttö: Näytön koko 0.96" AMOLED-värikosketusnäyttö 160 x 80 pikselillä, 2.5D kaareva lasi.

Yhteydet: Bluetooth 4.2 -yhteys

Akku: 91 mAh akku. Akunkesto jopa 6 päivää

Lataus: Latausaika 1,5h

Käyttöjärjestelmä: Android 4.4 tai uudempi, iOS 9 tai uudempi

Sensorit: Infrared wear sensor, 3 akselin kiihtyvyysmittari, optinen sydänanturi

Mitat: 56 x 18,5 x 12,5 millimetriä

Paino: 24 grammaa

Valmistusmateriaalit: Silikoni

Vedenkestävyys: 5 ATM -luokitus

Värit: Musta, vaaleanpunainen ja punainen

 

Samsung Galaxy Fit2 edestä ja takaa.jpg

 

Samsung Galaxy Fit2

 

Samsung Galaxy Fit2 seuraa esimerkiksi poltettuja kaloreita, sydämen sykettä, kuljettua matkaa ja paljon muuta. Löytyy jopa 90 eri aktiviteettia, aina askelmääristä kuntosaliharjoituksiin. Viiden eri lajin osalta tuetaan myös seurannan automaattista tunnistamista ja käynnistämistä. Mukana on myös uniseuranta. Aktiivisuusranneke mittaa lisäksi stressitasojasi sekä sisäänrakennetun pesuajastimen ansiosta se muistuttaa käsien pesusta. Kaiken lisäksi näet yleisempää tietoa, kuten sään, kellonajan ja päivämäärän. Nestetasapainon laskuri pitää taas huolen, että juot tarpeeksi vettä.

 

Aktiivisuusranneketta voi käyttää yhdellä latauksella jopa 15 päivää. Jos kuitenkin käytät kellon ominaisuuksia vähemmän, niin Samsung Galaxy Fit2 akku voi kestää jopa huimat kolme viikkoa. Hurjan pitkä akunkesto, vai mitä? Tämä on siis iso päivitys edelliseen Samsung Galaxy Fit malliin, sillä siinä akunkestoksi luvattiin vain seitsemän päivää.

 

Samsung Galaxy Fit2 hihna on valmistettu muovista. Laite on IP68-luokitellusti pölyn- ja vedenkestävä. Samsung Galaxy Fit2 on hyvin kevytkin, sillä painoa on vain 21 grammaa. Värivaihtoehtoja löytyy kaksi, musta ja punainen.

 

Telia Yhteisöstä löydät vielä tarkemman esittelyn Samsung Galaxy Fit2 aktiivisuusrannekkeesta!

Tekniset tiedot:

 

Näyttö: Näytön koko 1,1” AMOLED-värikosketusnäyttö 294 x 126 pikseliä, 24-bit (16,7 miljoonaa väriä) 3D kaareva lasi

Yhteydet: Bluetooth v5.1, IP68

Akku: 159 mAh, Akunkesto jopa 15 vuorokautta normaalissa käytössä

Käyttöjärjestelmä: iOS, Android

Sensorit: Kiihtyvyysmittari, gyroanturi, optinen sydänanturi

Mitat: 46,6 x 18,6 x 11,1 mm

Paino: 21 grammaa

Valmistumateriaali: Muovi

Vedenkestävyys: Pölytiivis, vedenkestävä

Värit: Musta ja punainen

 

Garmin aktiivisuusranneke 3.jpg

 

Garmin Vivosmart 4

 

Garmin Vivosmart 4 avulla seuraat ja pidät huolen päivittäisestä aktiivisuudestasi sekä terveydestäsi. Seuraat energiatasojasi helposti Body battery –energiaseuranta ominaisuuden avulla. Laite on mahdollista synkronoida älypuhelimeesi, jolloin näet ajantasaiset viestit ja ilmoitukset rannekkeen kosketusnäytöltä. Garmin Vivosmart 4 lähes seuraa kaikkea - Askelista ja poltetuista kaloreista sykeen ja veren happisaturaatiotasoon. Se on kuin valmentajasi ranteessasi – asettaa sinulle jokaiselle päivälle askeltavoitteen ja seuraa edistymistäsi. Ranneke kertoo ja motivoi parantamaan terveellisiä elämäntapoja. Kaikki aktiivisuusrannekkeen tallentamat tiedot löytyvät Garmin Connect -mobiilipalvelusta. Viikkohaasteet kannustavat sinut parempiin suorituksiin. Garmin Vivosmart 4 mahdollistaa yhteyden muihin käyttäjiin, joka antaa varmasti lisämotivaatiota tarpeen vaatiessa.

 

Jos arvostat yksinkertaista tyylikkyyttä, on tämä aktiivisuusranneke sinun valintasi. Ranneke sopii nimittäin kaikenlaiseen pukeutumiseen ja alle 11 mm paksuisena se ei herätä turhaan huomiota. Laite painaa 20,4 grammaa, joten sen mitat eivät häiritse nukkumista, työtä ja urheilua. 

 

Unenseurannan avulla aktiivisuusranneke kertoo, kuinka hyvin nukuit viime yönä. Jos stressitasosi alkavat nousta liikaa, niin ranneke kertoo siitä sinulle. Laitteen avulla voit pitää stressitasoa alentavan hengitysharjoituksen.

 

Vivosmartia ei tarvitse ladata jokaisen harjoituskerran jälkeen, sillä sen akku kestää jopa 7 päivää kellotilassa ja jopa 8 tuntia, kun GPS-palvelut ovat päällä. GPS:n avulla mittaat matkaa, tahtia sekä sijaintia juoksu-, ajo- ja kävelylenkeillä.

 

Tekniset tiedot

 

Näyttö: OLED - yksivärinen 128 x 48 pikseliä mitat 6.6 mm x 17.7 mm

Yhteydet: Bluetooth 4.0, ANT+

Akku: Akunkesto jopa 7 vuorokautta

KäyttöjärjestelmäAndroid- ja iOS

Sensorit: Kiihtyvyysmittari, ympäristön valon anturi, barometri, sydämen syke, VO2 max

MitatPieni 15mm x 10,5mm x 197mm

Paino20.4 g

Valmistusmateriaalit: Silikoni

Vedenkestävyys: Vedenkestävä

Värit: musta, violetti ja harmaa

 

Onko sinulla vielä aktiivisuusranneketta? Kerro kommenteissa! 😊

 

 
SonjaNii
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Vertailussa-aktiivisuusrannekkeet/ba-p/239712
Linkki kopioitu