Huawei B593s-22 ja taajuuden valinta

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 14 katselukertaa

Saako Huawein pakotettua tietylle taajuudelle? (800mhz). Nyt on erikoinen tilanne, kun tuli tuohon aivan viereen uusi lähetin joka toimii 800mhz taajuudella ( täydet kuuluvuudet kun on yhteydessä ) ja kauempana on 1800mhz lähetin ( kuuluvuus 1-2 palkkia ). Nyt jostain syystä modeemi haluaa hakea 1800 taajuuden vaikka 800 olisi parempi. Eli saanko pakotettua taajuuden? Ainakin maailmalla on modeemin softia millä se onnistuu, mutta onko Soneralla? 😕

1 kommentti

Hei JukkaV!

Kiitos viestistäsi ja erittäin hyvästä kysymyksestäsi.

Huawei B593s-22 Routerin asetuksissa ei voi lukita laitetta käyttämään ainoastaan tiettyä taajuutta. Joissakin Huawein nettikuissa kyseinen asetus on mahdollista tehdä.

Kyseiseen Huawein Routeriin ei tällä hetkellä ole saatavissa päivityksiä Soneralta. Nykyään päivitykset tulevat suoraan laitevalmistajan puolelta.

Onko Huawein laitteessa käytössä laitteen mukana tulleet kaksi latta-antennia? Jos on, voi antennit ottaa pois käytöstä ja seurata, miten nettiyhteys toimii. Kovinkaan hyvä ratkaisu ei olisi hankkia erillinen ulkoinen 4G-verkon suunta-antenni, joka toimii ainoastaan taajuudella 800 MHz.

Oletko testannut liittymäsi nopeuksia silloin kun on täydet kuuluvuudet ja silloin kun on heikompi kuuluvuus palkkien mukaan? Palkkien määrä ei nimittäin aivan aina ole suoraan verrannollinen nettiyhteyden nopeuteen.

Vastaa