Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
FoolScrewdriver
Uusi keskustelija
  • 4 custom-general.kudos
  • 16 custom-general.replies
  • 1 custom-general.solutions

Logitech G Pro kuulokkeet Arvostelu

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tässä arvostelussa arvioidaan logitech g pro pelikuulokkeet, jotka tulivat minulle Telialta arvonta palkintona. 

 

Paketti sisälti ohjeet, kuulokkeet, irroitettavan mikrofonin, irroitettavan johdon, vaihtoehtoiset korvakupit (nahkaiset ja kankaiset), haaroittimen joka erottelee sisään -ja ulostulon. 

 

Kuulokkeet ovat logitechille tyypillisesti aina todella laadukkaita, mutta näissä laatuun ja ulkonäköön on panostettu erittäin paljon. Kuulokkeet ovat tyylikkään ajattomat, mustat muoviosat pinnoilla ja kevytmetalli vahvistus sisällä. Kuulokkeet eivät sisällä rgb valoja, eikä muitakaan ylimääräisiä häiriöntekiöitä vaan näissä on nimenomaan panostettu laatuun ei lisähärpäkkeisiin. Ainoat lisät joita kuulokkeista löytyy, ovat johdon varresta löytyvä äänirulla ja mikrofonin mykistys painike. Johdon mykistys "mötikässä" on myös ihailtava klipsi jolla saat sen esimerkiksi paitaan roikkumaan, jolloin johdotkaan eivät rasitu niin paljon, sekä tiedät aina missä se on. 

 

 Kuulokkeiden istuvuus on ensiluokkaista, kuulokekupit painautuvat jämäkästi vasten päätä, muttei kuitenkaan purista. Kuulokkeet ovat erittäin kevyet mikä tekee kuulokkeista erittäin miellyttävät pidettävät jopa pitkiäkin aikoja. Pintamateriaalit ovat miellyttäviä eivätkä rasita ihoa ainakaan allekirjoittaneella. 

 

Äänimaailma tuli testattua niin ps4:llä, mobiililla ja pc:llä. Kaikilla alustoilla kuulokkeet suorituivat tehtävästään erinomaisesti ja esimerkiksi playstation 4 pelissä (pienen liitinpuljaamisen jälkeen kun konsoli ei meinannut tajuta kuulokkeita) Red dead redemption 2, kuulin ympäistöstä ääniä joita en aikasemmilla kuulokkeilla ole huomannut muiden äänien seasta.

 

Pcllä puolestaan äänenlaatu suoraan emolevyn portista ole olematon ja suoraan sanottuna laimea. Onneksi pelastukseksi ulkoinen äänikorttini (asus xonar u3) sai kuulokkeiden potenttiaalin valjastettua ja sain ne kuulostamaan erinomaiselta. Esimerkiksi pelissä Rainbow six: siege, olen pystynyt kuulemaan askeleet erinomaisen tarkasti ja ennakoimaan tilanteisiin juuri näiden ansiosta. Kuulokkeita tuli myös testattua näiden pelien kanssa: Overwatch, Apex Legends, For Honor, Rust ja Age of Empires 2. Jokaisen pelin kohdalla toimivuus oli erinomaista.

 

Mobiilialustalla testasin lähinnä videoiden katselua. Siihen tarkoitukseen pelkästään en kuulokkeita kuitenkaan käyttäisi. Myös mikrofonin äänenlaatu on toimiva ja miellyttävää kuultavaa (jota tuskin minun ääneni on heh.) 

 

Modulaariset johdot ja mikrofoni tekevät kuljettamisesta ja muusta käytöstä miellyttävää, eikä käytön jälkeen jää johdot roikkumaan pitkin poikin pöytiä. Esimerkiksi jos et tarvitse mikrofonia, voi sen ottaa pois edestä esimerkiksi syönnin tai muun ajaksi. Lisäksi mikrofoni on taipuisaa materiaalia joten sen voi asetella oman mieltymyksensä mukaisesti miten vain haluaa.  Kaikissa johdoissa on kangaspunos pinnoilla, joka pitää johdot hyvänä ja kestävänä pitkään. Liittimet ovat jämäkät eikä vahinko irtoamisia tai muuta ole tapahtunut. 

 

Ainoat testien aikana koetut ongelmat ovat äänirulla ja kuuloketyynyjen vaihto. Kuuloketyynyt ovat paikallaan jonkinsorttisella muovikielellä joka pitäisi saada olemattoman pieneen välikköön venyteltyä, mihin ei meinannut omat askartelutaidot riittää. Äänirulla johdon mötikässä monesti saattaa liian kevyen vierityksensä ansiosta liikkua itsekseen ylös ja alaspäin, jolloin äänet ovat joko tuuba täysillä tai ei mitään. 

 

Kehityskohteena mainittakoon esimerkiksi se, että kuulokkeiden vasen/oikea erottelun voisi indikoida muullakin kuin runkoon painatetulla kirjaimella kuulokkeiden sisäpuolella, ne nimittäin eivät meinaa erottua varsinkaan pimeässä. Toki kyllähän sen alkaa hetken käytön jälkeen muistamaan että johto, sekä mikrofoni on vasemmalla ja oikealla ei ole mitään. 

 

Kaikin puolin kuulokkeet yllättivät minut todella positiivisesti. Äänimaailma on todella kirkas ja täyteläinen, eikä pelkän basson tai muun yksittäisen äänen peittämä vaan juuri optimi kovaan pelaamiseen. Myöskin elokuvien katselu onnistuu tietokoneelta käsin erittäin hyvin. Olin jo luovuttanut pelikuulokkeiden suhteen, koska edelliset muiden valmistajien mallit ovat olleet suuria pettymyksiä niin äänenlaadullisesti kuin rakenteellisestikin. Nämä kuulokkeet kuitenkin loivat minuun suuresti uskoa ja uskaltaisin väittää että pelaamiskokemus näiden kuulokkeiden ja äänikortin avulla muuttuu huomattavasti. Huomioitava on kuitenkin se, että nämä ovat pääsääntöisesti pelikuulokkeet, eivät yleiskuulokkeet joten käyttötarkoituksen mukaisesti en suosittele näitä pelkästään elokuvien ja videoiden tai musiikin toistamiseen. Pelaamisen lisänä nämä toimivat silläkin alueella, mutta niille viihdetyypeille löytyy muitakin varmasti parempia vaihtoehtoja. 

 

Minä kiitän sekä kumarran, että jaksoit lukea arvostelun tänne asti. Toivottavasti siitä oli jotain hyötyä juuri sinulle ! 🙂

 

LogitechGPro.jpg

 

Edit SannaMKoo: Upotettu kuva suoraan kommenttiin

 

 

 

 

 

0 vastausta