Korkea ping


Hei. Minulla on telian UUSIN netti, ja joka ikinen kerta kun pelaan ping nousee 500 toistuvasti.


Liittymän vaihtaminen on mielessä. Selityksiä kiitos.


 


Edit SannaMKoo: Siirretty viesti Keskustelut -osioon


12 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Hei @jari1988 ja tervetuloa Telia Yhteisöön! Mukavaa kun päätit kirjoittaa tänne. Yhteisöstä löydät varmasti mielenkiintoista luettavaa ja keskusteluja, joihin osallistua!

 

Onko kyse siis mobiililiittymästä vai kiinteästä yhteydestä? Ja milla tavalla jaat nettiyhteyden päätelaitteelle, esim. tietokoneelle tai pelikonsolille? Langattomasti ja johdolla?

Kiinteä yhteys on, ja yritetty langattomasti sekä johdolla mutta lähes aina ping nousee pelin aikana 100- jopa 800ms

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Pelaatko useampaa nettipeliä, joilla on erilliset palvelimet, toistuuko suuri ping kaikissa? Onhan verkkokaapeli 4 -parinen johto, CAT 5 tai 6 luokiteltu.

Käyttääkö useampi laite samaa yhteyttä samanaikaisesti? Riippuen myös kiinteän kaistan tekniikasta, voi kaista tukkeentua kovasssa käytössä, esim. suoratoistopalveluita katsoessa/lähettäessä, esim. Twitchssä. Paljonko tietokoneella saat speedtestin tulokseksi, kun mittaa verkkokaapelin kanssa? Testin ajaksi tulee kaikki muut nettiä käyttävät selaimet ja ohjelmat sammuttaa, myös mahdollinen VPN -palvelu

 

Modeemi kannattaa myös resetoida. Huomioithan, että kaikki tehdyt muutokset modeemissa palautuu tehdasasetuksille, esim. langattoman verkon nimet ja salasanat.

Kyllä on cat6 kaapeli ja edelleen mikään ei auta nettiin counterstrikessä ping tällä hetkellä 500 wifi nopeus testi sanoi ping 170m/s kaapelilla ja 225m/s ilman kaapelia. Huhhuh alkaa pikkuhiljaa ketjuttaa.... Jos ei ratkaisua ala löytyä, huomenna vaihtuu liittymä.

Kyseessä todellakin on UUSIN netti jossa kyllä lupailtiin hyvää nettiä vaikka netissä olisi useampikin laite.

Selvitetään toki mikä siinä ongelmia aiheuttaa. Siihen tarvitaan hieman sinulta tietoja. Kiinteä laajakaista on kuitenkin paras ratkaisu pelaamiseen yhteyden vakauden takia. Jos liittymän pingi heittelee niin silloin siinä on jotakin vikaa mutta monesti syyt pingin heittelyyn ovat muualla kuin liittymällä.

 

Voisitko kertoa että millä tekniikalla sinun liittymä toimii, adsl, vdsl, ethernet tms ja minkälainen modeemi/reititin sinulla on käytössäsi?

 

Jos teet speedtest.net testin suomalaiselle palvelimelle niin onko pingi siinäkin korkea? Entä toisella laitteella testattuna, esim kännykällä wifistä?

Kyllä on speedtest puhelimellakin huono ja välillä YouTube pätkii puhelimessakin. Koneen ping CS:sässä tällä hetkellä reilu 500. Modemin takana lukee Telia hybrid router Fast 5370 air

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Hybrid -modeemissa yhdistyy kiinteä DSL -kaista sekä mobiiliverkon yhteys.

 

Siltaamalla hybrid -modeemin LAN4 -portin voi tietokoneen pakottaa käyttämään kiinteä yhteyttä sekä saamaan julkisen IP-osoitteen. Ohjeet tähän portin siltaamiseen löytyy täältä, otsikon "Ongelmia verkkopelaamisen kanssa" alta.

 

Muistathan kytkeä tietokoneen muutoksen jälkeen LAN4 -porttiin verkokkaapelilla. Huomioitavaa on myös tämä aiemminkin mainittu kiinteän kaistan ruuhkautumisen mahdollisuus. Jos kyseessä on ADSL -tekniikkainen yhteys, sen maksimi lähetysnopeus on 1Mb/s ja se voi ruuhkautua pian ja aiheuttaa suurta viivettä.


Eli kokeilethan nopeutta myös niin, ettei muuta laitteet käytä yhteyttä samanaikaisesti.

Nyt on se siltaus tehty viikko sitten. Joka päivä välillä pomppaa korkeaksi mutta laskee. MUTTA tänään ja toissapäivänä ping taas 600 eikä laske ollenkaan. Käytössä samaan aikaan kone ja 2 puhelinta. Netissä luvattiin että voi useampikin laite olla ja vaikka joskus on kone ja 5 puhelinta saman aikaisesti niin toimii. OLISI KIVA PYSTYÄ EDES PELAAMAAN NORMAALISTI. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Oliko sinulla hybridi reitittimeen kytketty puhelinkaapeli? Palaako toinen valo vasemmalta (DSL) kiinteästi?

 

Tuosta olisi hyvä nyt jättää meille häiriöilmoitus chatin tai omien sivujen kautta niin pääsemme katsomaan sekä 4G-verkon että DSL yhteyden tilaa tarkemmin.

On taas kivaa kun ei netti toimi ollenkaan >:((((( on niinkiva kun ei toimi koneessa mikään peli ollenkaan eikä myöskään puhelimessa...  Eikä edes YouTube toimi oikeesti ettekö osaa edes tehdä toimivaa nettiä.... Huomenna kyllä vaihtuu Elisa Saunalahden liittymään.


 


Edit HannaSu: Muokattu viestiä

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@jari1988@  kirjoitti:

On taas kivaa kun ei netti toimi ollenkaan >:((((( on niinkiva kun ei toimi koneessa mikään peli ollenkaan eikä myöskään puhelimessa...  Eikä edes YouTube toimi oikeesti ettekö osaa edes tehdä toimivaa nettiä.... Huomenna kyllä vaihtuu Elisa Saunalahden liittymään.

 

Edit HannaSu: Muokattu viestiä


Oletko käynnistänyt modeemin uudelleen? Toimiiko puhelimessa 4G-verkko vai onko se ollut langattomana? Laitatko hieman tarkennuksia tästä? Oheisesta linkistä näet häiriötilanteet, mitkä ovat tiedossamme ja korjauksen alla: Häiriökartat

Itel oli tos 1v1 frendii vastaa korkee ping nii en voinu ottaa rehtii ja fredni ampu mua ygyy iha huolel ja teleporttaili menee mut kyl se siit se oli vaa yhen kerran ja netti toimii hyvin

Vastaa