PlayStation 5 tulossa markkinoille 2020

  • 25 October 2019
  • 7 kommenttia
  • 12 katselukertaa

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15


 


 


Pitkä odotus palkitaan vihdoin ja saamme jouluksi 2020 uuden Sony PlayStation 5 pelikonsolin markkinoille. Toistaiseksi laitteesta ei tiedetä vielä kovin paljon, mutta joitakin teknisiä yksityiskohtia on kuitenkin julkistettu virallisesti Sonyn suunnalta.


 


Mitä tekniikasta tiedetään


 



  • AMD Ryzen prosessori

  • Tukee 8k kuvatarkkuutta ja 4k kuvatarkkuutta 120 Hz virkistystaajuudella

  • 3D äänimaailma

  • Tukee 4k bluray levyjä 100 Gt kapasiteettiin saakka


 


Uusittu ohjain aiempaa monipuolisempi


 


Sony on kertonut uuden ohjaimen käyttävän haptista teknologiaa, aiemman värinätoiminnon sijaan. Tämä tarkoittaa, että jatkossa pelaajalle voidaan välittää aiempaa aidompia tuntemuksia peleistä. Jatkossa autolla seinään törmääminen tuntuu ohjaimessa erilaiselta, kuin esimerkiksi jalkapallokentällä tapahtuva kontakti. Lisäksi tekniikan avulla voidaan välittää erilaisia tekstuureja, kuten heinikossa juokseminen tai mudassa rämpiminen tuntuvat erilaiselta.


 


 


Kaikki tärkeät asiat seuraavat mukana


 


PlayStation 5 konsolissa on sama arkkitehtuuri, kuin PlayStation 4 konsolissa. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki aiemmat pelit ovat yhteensopivia uuden laitteen kanssa. Vanhat pelit tulevat toimimaan aiempaa nopeammin ja sulavammin uudessa PlayStation konsolissa, johtuen aiempaa tehokkaammasta tekniikasta ja SSD -levyn nopeudesta.


 


Lisäksi myös kaikki aiemmat verkostot ja ystävät siirtyvät mukana, jos päivität PlayStation 4 konsolin uuteen PlayStation 5 malliin. Sony selvästi ymmärtää yhteisöjen merkityksen ja haluaa tehdä konsolin päivittämisestä mahdollisimman vaivatonta.


 


 


Mitä sinä odotat uudelta konsolilta? :smileyhappy:


7 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Tässä videolla on demottu PS4 ja PS5 nopeuden eroja


 


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Mahtavia uutisia, aiemmasta tiedosta poiketen PlayStation 5 tuleekin huomattavasti aiemmin:


 


https://blog.playstation.com/2020/05/29/youre-invited-a-look-at-the-future-of-gaming-on-playstation-5/

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Oh-hoh! Konsolissa riittää varmasti tehoa. Tämä on jo hankintalistalla vaikka hintaa sillä on. Eniten askarruttaa tuo upouusi ohjain kuinka hyvin se istuu käteen. Xbox on toinen vaihtoehto, koska verkossa pelaaminen on luontaisesti halvempaa. Telialla oli hyvä tarjous tuossa muutama viikko sitten PS Plus 12 kk -kortista, joka tuli Ruotsista kirjattuna kirjeenä Postiin muutamien päivien sisällä. Riittää nyt vuodeksi eteenpäin jäsenyys. Gigantilla on samantapainen kampanja menossa parhaillaan :smileyhappy:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
Tänään kello 23 alkaa tapahtumaan:

 


 

 
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12

Nyt olemme taas viisaampia PS5-konsolin suhteen ja tämä tuleekin saataville 19.11.2020 alkaen 🙂> Konsolista enemmän löydät toisesta jutustamme täältä

Miksi ps5 ennakkotilauksessa lukee että tulisi itselle vasta ens vuoden puolella vaikka julkaistaan 19.11.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

@VirallinenAllu@  kirjoitti:

Miksi ps5 ennakkotilauksessa lukee että tulisi itselle vasta ens vuoden puolella vaikka julkaistaan 19.11.




Playstation  5 -toimitusketju löytyy täältä. Siellä on kerrottu toimituksista tarkemmin. Laitteita tulee siis useammassa erässä ja PS5 Digital Edition -konsoli sekä PS5 -konsolin toimitukset alkavat vasta ensi vuoden puolella. Mutta ota tuo mainittu ketju seurantaan niin sieltä voit lueskella aiheesta enemmän. 

Vastaa