Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
ZerDzo
Vakiokalustoa ☆☆
  • 42 custom-general.kudos
  • 270 custom-general.replies
  • 4 custom-general.solutions

3g verkko

Mikähän siinä on että kotona ollessani kun avaan puhelimen aloitus näyttöön netti näyttää H+ sen jälkeen avaa selaimen tai appsin joka käyttää nettiä, puottaa 3g tilaan ja siitä edgeen JA TÄMÄ JOKA KERTA!!

 

4g kuuluvuus erinomainen kartan mukaan, ei kuulu tai on 0 tolppaa kuuluvuus jos 4ghen pääsee.

 

Rupee pikku hiljaa ärsyttää ku aina puottaa sinne edgeen pariks minuutiksi.

 

Sim kortti vaihettu pari kuukautta sitten. Muualla toimii hyvin ja pysyy 4gssä. Ja tää on ihan puu talo ja ikkunat 70 luvulta eli ei oo mitää näitä uusia heijastavia malleja.

 

*******a verkko siis?

2 vastausta
olkitu
Kunniajäsen
  • 682 custom-general.kudos
  • 4420 custom-general.replies
  • 125 custom-general.solutions

Kertoisitko ensiksi alueesi missä tämä mahdollinen ongelma on (ei osoitetietoja julkiselle palstalle, laita tarvittaessa yksityisviestinä). Voisin ainakin antaa paremmin vinkkejä jos tiedän vähän alueestasi. Maasto ja tukiasemien sijainti / suuntaukset vaikuttavat todella paljon.

 

Soneran kuuluvuuskartta perustuu täysin laskelmiin, ei ollenkaan mittauksiin. Tämä Cellmapper perustuu mittaustuloksiin, tukiaseman sijainti lasketaan mittaustuloksista. Cellmapperin kartalle: https://www.cellmapper.net/map

 

Jos alueellasi ei ole mitattu, voit tehdä sen itse asentamalla Cellmapper sovelluksen Android älypuhelimeen, jos on ja ohje käyttöön löytyy täältä: https://www.taisto.org/Cellmapper

 

Itse olen mittaillut kuuluvuuksia useamman eri operaattorin välillä ja eriavaisuuksia löytyy kaikkien kolmen operaattorin välillä. Ensiksi suosittelen mittailemaan ja sitten voidaan katsoa tarkemmin mitä sielä todellisuudessa toimii verkko. 

Onko heikko matkapuhelimen kuuluvuus? Mittaa matkapuhelinverkon kuuluvuuksia Cellmapper-sovelluksella, saatavilla täältä ja ohje .
kefiiri
Konkari
  • 205 custom-general.kudos
  • 672 custom-general.replies
  • 5 custom-general.solutions

Lähtökohta kyseisessä tapauksessahan on, että 3G- verkko on periaatteessa riittävän voimakas, kun puhelin siihen menee. Nuo datansiirron aikana tapahtuvat oireet, jossa yhteys tippuu ensin HSDPA:sta (H+, tehostettu 3G) perus 3G:hen ja lopulta vielä kokonaan pois ko. verkosta aina 2G eli GSM verkkoon, viittaavat selvästi yhteyden laatuongelmiin. Datansiirto virheilee niin paljon, että yhteys päätyy lopulta GSM-verkkoon. Näin tapahtuu, kun puhelimessa on valittuna kaikki verkot. Vain pakottamalla puhelin 3G (WCDMA)-verkkoa käyttämään ongelman voisi kiertää. Siinä on kuitenkin riskinsä, että se unohtuu sinne ja menettää sitten jossain paikassa kokonaan yhteyden verkkoon.

 

Tuohon yhteydessä tapahtuvaan tiedonsiirto-ongelmaan voi olla syynä joko uplink- tai downlink-suunta tai sitten molemmat. Tukiaseman vika tuskin on tällaiseen tapaukseen syynä, mutta päätelaitteen eli puhelimen vika tai heikot ominaisuudet voivat hyvinkin olla. Puhelimissa on jonkin verran eroja "ääriolosuhteissa", vaikka ne kaikki täyttäisivät vaaditut speksit. Aivan ensimmäiseksi kannattaisi nyt kokeilla samassa paikassa toisella puhelimella ja verrata tilannetta.