Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 60372
Kirjoituksia 166174

4G pääkaupunkiseudullaHighlighted
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎29-10-2014
Kirjoituksia: 7
21/27

Re: 4G pääkaupunkiseudulla

Jaa-a, tais viimeisin tukiasemapäivitys aiheuttaa vaan uusia ongelmia. Nyt taas tänä iltana nopeus noin 6 Mbps sisään ja 2 Mbps ulos, soppari on 150 sisään... Ennen toimi luotettavammin, nyt useammin näitä ongelmia. Ylläri että huomasin ongelmat just sopivasti kahdeksan jälkeen, niin ettei aspaankaan voi enää soittaa.

Onko muilla Tuusulan Jokelan LTE-tukiaseman alueella samoja ongelmia?

Edit: Nyt kolme tuntia myöhemmin näyttäisi nopeudet palanneen normaaliin. WLANin yli 40/5Mbps. Vielä haluaisin muistuttaa Soneraa häiriötiedoittamisesta. Ei taaskaan mitään tiedoitetta, vaikka kanava sille on olemassa.
0 tykkäystä
Highlighted
Telialainen
Rekisteröitynyt: ‎28-06-2013
Kirjoituksia: 767
22/27

Re: 4G pääkaupunkiseudulla

Hei Tmupez!

Kiitos viestistäsi. Kuvaamasi tilanne saattaa liittyä 4G-verkon tilapäiseen ruuhkaisuuteen, joka ei sinänsä ole varsinainen vikatilanne verkossa tai tukiasemassa. Toki kyseessä on voinut olla myös häiriötilanne 4G-verkossa. Olet oikeassa, että häiriötiedottamista on kehitettävä, jotta tiedottaminen saadaan reaaliaikaiseksi.

Sonera, kuten muutkin operaattorit, rakentaa jatkuvasti uusia 4G-verkon tukiasemia ympäri Suomea. Esimerkiksi Tuusulan alueella on parin viimeisen kuukauden aikana otettu käyttöön kuusi Soneran 4G-verkon tukiasemaa ja lisääkin on tulossa, jotta Liikkuva Netti -liittymän palvelukuvauksen mukaisia nopeuksia voidaan taata kasvavalle liittymämäärälle.
0 tykkäystä
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎29-10-2014
Kirjoituksia: 7
23/27

Re: 4G pääkaupunkiseudulla

Hei Sonera, kiitos vastauksesta. Vaihteluväliksi 4g-verkossa luvataan 10-80Mbps, eli kyse on häiriöstä kun nopeus on alle 10Mbps, hidasteluhan jatkui koko illan, ei vain hetkellisesti. Lisäksi nopeuden näin merkittävä vaihtelu lienee normaalia liikkuvassa käytössä, mutta luulisi että kiinteällä ulkoantennilla nopeuksien ei pitäisi näin satunnaisesti tipahtaa jopa kymmenysosaan siitä mitä se pääosin on, tai sitten verkon mitoitus on väärä.

Tässä topicissa aiemmin Soneralainen kertoilikin jo että Nuppulinnaan on tulossa tukiasema joulukuussa. Toivotaan että nopeudet paranee ja yhteys tulee vakaammaksi.
0 tykkäystä
Highlighted
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎01-06-2013
Kirjoituksia: 10
24/27

Re: 4G pääkaupunkiseudulla

Oon huomannu että tolla paremmalla antennilla yhteys pätkäsee kokonaan välillä. Huomaan sen peleissä ku tulee Connection problem tms., että yhteys palvelimeen katkeaa. Huonommilla antenneilla ja huonommilla kuuluvuuspalkeilla ei ollut kertaakaan tätä ongelmaa. En o kyllä huonompia antenneja nyt viime viikon jälkeen käyttäny.
Seurasin samalla ku pelasin tuota 4g tilaa tuolta modeemin asetuksista ja luultavasti kymmeniä kertoja tuli Connection problem. Kertaakaan tosin ei RSRQ noussut yli 8. Eli ei pitäis pätkiä tollalailla.
Tänään vanhempien luona käydessä niidenkin Kiinteä sonera laajakaista pätkäs kokonaan kerran tai pari. Modeemi vilkutti niillä vaan punasta sen aikaa kun oli poikki. Onko täälä jotai huoltoja meneillään tai jotain? Semmosia faija epäili.
0 tykkäystä
Highlighted
Vanhan Palstan telialainen
Vanhan Palstan telialainen
Rekisteröitynyt: ‎25-06-2013
Kirjoituksia: 2 542
25/27

Re: 4G pääkaupunkiseudulla

Hei Zeerios,

Tuon kiinteän kaistan pätkäisy on mahdollisesti voinut johtua huoltotöistä. Toki ajankohta on 24h myöhässä mutta modeemi kannattaa tässä tapauksessa käynnistää uudestaan ja seurata tilannetta. Jos ongelma jatkuu, kannattaa asiasta olla vielä tarpeentullen vikapalveluun yhteydessä. Vikailmoituksen asiasta voi jättää joko soittamalla tai suoraan omien sivujen kautta kirjautumalla.


Laajakaistaverkon huoltotyö pääkaupunkiseudulla

Huoltotyö aiheuttaa katkoksen laajakaista- ja TV-palveluiille pääkaupunkiseudulla.

Huoltotyö alkaa..............:24.11.2014 00:00
Huoltotyö päättyy...........:24.11.2014 06:00

Pahoittelemme huoltotyöstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Sonera Asiakaspalvelu
0 tykkäystä
Highlighted
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎23-01-2015
Kirjoituksia: 23
26/27

Re: 4G pääkaupunkiseudulla

Mitäs viime yönä tapahtu ku pätkäs koko mobiiliverkko poikki siinä n.22:30 aikaan? Tarkastelin puhelimella, jossa toisen operaattorin liittymä, vähän soneran vikailmotuksia jne. niin ei löytyny mitään tapaukseen liittyvää. Nytkin tuntuu vähän tahmaselta välillä tämä 4G:n toiminta.

0 tykkäystä
Highlighted
Ex-telialainen
Rekisteröitynyt: ‎16-12-2014
Kirjoituksia: 734
27/27

Re: 4G pääkaupunkiseudulla

@Zeerios Helpottaako tahmailu yhtään, jos käytät laitteesta virrat pois?

0 tykkäystä