Toiminee ihan hyvin, kunhan muistat suunnata 1800 Mhz tukiasemaa kohti. En tiedä mikä päätelaita hybridissä tulee mukana, jos siinä on 2 antenniliitäntää jotka toimivat "normaalisti" eli niihin kytkettäessä sisäiset antennit menevät pois päältä niin homma on bueno.
Päätelaite on tämä (Sagemcom F@st 5370 Air kuulemma)
https://www.telia.fi/asiakastuki/nettiyhteydet/hybrid/laitteet-hybrid
Siinä takana on tosiaan kaksi SMA paikkaa ulkoiselle 4G antennille. Eli toiseen liitäntään kytkee lisäantennin, niin homma toimii?
Jaa niin, täällä toi 3G on tosin nopeampi ?
Meille hommattiin tällainen:https://www.satshop.fi/4g/4g-antennas/p-56-unicom-mimo.html Odottaa asennusta. Naapurilla on kyseinen antenni ja kehui hyväksi. Muutenkin kuulemma nämä iskran antennit ovat hyviä ja toimivia.
Tarvitset kaksi antennia, eli kumpaankin liittimeen tulee yksi antenni. Eli esimerkiksi katolla tosiaan kaksi tuollaista iskraa, joista kustakin tulee kaapeli sisälle taloon ja antennit liitetään tuohon modeemiin.
Jos on todella luminen paikka, johon nuo tulevat, kannattaa ehkä harkita koteloituja malleja (eli harava-antenni, joka valkoisen kotelon sisällä), minulla on Macab pro-5000 -malliset (ostettu 3v sitten Tokmannilta), en väitä, että nää olisi parhaimmat mahdolliset, mutta todennäköisesti kaikki ovat samalta tehtaalta. Eroja tulee sitten antennikaapeleissa. En ottaisi yli 5-(7)m kaapeleita (pois lukien LMR 400 -kaapeli), jos käytössä on yli 900MHz LTE-verkko, sillä heikommilla kaapeleilla menetetään koko ajan antennin tuomaa vahvistusta.
Kaksi antennia, kaksi piuhaa. Miksi tuo silleen on rakennettu. Pöh
@Osku@ kirjoitti:
Kaksi antennia, kaksi piuhaa. Miksi tuo silleen on rakennettu. Pöh
Siinä on käytössä nk. diversiteetti.
Tarkoittaa kahden eri antennin signaalien yhdistämistä: a) vain paremmasta jos toinen huono, b) summataan molemmat kummankin ollessa käyttökelpoisia
Diversiteettinä käytetään paikkaa, polarisaatiota tai molempia. Käytännössä siis antennit vähän eri kohdassa ja/tai antennielementit eri asennossa. Pääasiassa käytetään vastaanotossa, mutta on mahdollista käyttää myös lähetyksessä. Jälkimmäisessä tapauksessa käytetään nk. booster lähetintä eli kaksi pääteastetta.
Myös ehdottamassasi antennissa kaksi antenniliitäntää, eli antenni kahdella sopivalla johdolla reitittimeen
@Kaisuliini@ kirjoitti:
Meille hommattiin tällainen:https://www.satshop.fi/4g/4g-antennas/p-56-unicom-mimo.html Odottaa asennusta. Naapurilla on kyseinen antenni ja kehui hyväksi. Muutenkin kuulemma nämä iskran antennit ovat hyviä ja toimivia.
Toihan vois olla hyvä kans. Tarviiko tommosta laittaa mastoon, vai riittääkö esim jos laittaa tällaisella talon kylkeen? https://www.satshop.fi/kiinnitys/wall-mount-l-shaped-25cm-steel.html
Yleensä pätee sääntö: mitä korkeammalle saat antennin, sen parempi. Mutta vastapuolella on sitten antennikaapelin pituuden aiheuttama häviö. Kokeilemallahan tuo selviää, riittääkö asennus seinälle vai kannattaako laittaa mastoon.
Antennikaapelin häviöistä pääsee eroon hankkimalla ulkokäyttöön tarkoitetun LTE-reitittimen. Tällöin katolta ei vedetä alas antennikaapelia, vaan Ethernet-kaapeli. LTE-reititin saa sähkönsyöttönsä samaa kaapelia pitkin. Sisälle tarvitaan joko PoE-portilla varustettu kytkin tai erillinen PoE-virtalähde tavallisen kytkimen ja katolle menevän johdon väliin.
Miinuksena tulee toki vianselvityksen hankaluus. Jos reitittimeen pitäisi kokeilla toista sim-korttia, niin tämä operaatio vaatii pääsyn itse reitittimelle.