Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63820
Kirjoituksia 173810

LTE Espoo HirvisuoHighlighted

LTE Espoo Hirvisuo

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

LTE Espoo Hirvisuo

1/22
Kuuluvuuskartassa LTE jää n. 700 m päähän. Sen sijaan Mobile Partner ilmoittaa signaalia 95-99% RSSI:n ollessa -83dBm. Nopeus on kuitenkin vaatimaton lataus n. 10Mbit/s. Onko tukiasema (solu 224B31F) vasta tulossa käyttöön ja ei toimi vielä oikein? Soitin tästä ja aspa lupasi palata asiaan tutkittuaan, ei tapahtunut...
0 tykkäystä
21 vastausta
Highlighted

Telialainen
Viestejä 767 kpl

2/22
Hei koolhe!

Kiitos viestistäsi.

Operaattorit ilmoittavat Liikkuva Laajakaista- eli nettitikkuliittymien nopeuden teoreettisena maksiminopeutena. Operaattorit ovat kuitenkin velvoitettuja ilmoittamaan myös datasiirron nopeuden vaihteluvälin. Esimerkiksi 4G-liittymän maksiminopeuden ollessa 50 Mbit/s, on latausnopeuden vaihteluväli 0,4-40 Mbit/s.

Kuuluvuuskartan mukaan osoitteessasi (osoite tarkistettu asiakasnumerosi perusteella) ei tosiaan tällä hetkellä ole 4G-verkon kuuluvuutta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö osoitteessasi 4G-verkko toimisi ainakin ajoittain. Toki liittymän nopeuteen heikko 4G-verkon kuuluvuus vaikuttaa.

Nopeus siis vaihtelee asiakkaan käytössä olevan päätelaitteen ominaisuuksista, sijainnista tukiasemaan nähden ja verkon kuormituksesta riippuen.

Osoitteestasi noin 1,5 kilometrin etäisyydelle kaakon suuntaan on suunniteltu uutta 4G-verkon tukiasemaa, joka suunnitelmien mukaan otetaan käyttöön kuluvan vuoden kolmannen neljänneksen aikana.

Toivottavasti asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä heti kun asiaa on tutkittu.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

3/22
Hei,

Koska saisi kytkeä 4g asetuksille, eli missä vaiheessa tilanne tukiasemalla mahtaa olla?
0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 767 kpl

4/22
Hei koolhe!

Kiitos viestistäsi. Kyseisen tukiaseman osalta alustaviin suunnitelmiin on tullut muutos. Tällä hetkellä suunnitelmien mukaan osoitteestasi noin 1,5 kilometrin etäisyydellä kaakon suunnassa olevassa tukiasemassa otetaan 4G-verkko käyttöön ensi lokakuun aikana.

Toivottavasti viivästymistä ei enää tapahdu ja käyttöönotto tapahtuu nykyisen suunnitelman mukaisesti.
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

5/22
Onkohan LTE jo kytketty, kun kuuluvuuskartta näin antaa ymmärtää, syyskuun alussa päivitetty? Nopeudet ei vaan nouse, vaan jäävät alle DC:n, eli alle 10 mennään pakotettuna LTE:lle.
0 tykkäystä
Highlighted

Vanhan Palstan telialainen
Vanhan Palstan telialainen
Viestejä 217 kpl

6/22
Hei koolhe,

Lukkarinmäelle on tulossa 4G, ja vielä ollaan aikatauluissamme, mutta kyseistä tukiasemaa ei ole vielä avattu 4G-toiminteelle.

Peittoaluekarttoja ei päivitetä päivittäin ja ne ovat suuntaa-antavat. Toivottavasti Lukkarinmäen tukiaseman 4G saadaan mahd.pian käyttöön. Ensi vuoden puolella tulee huomattava muutos myös koskien tätä aluetta. 4G:tä otetaan käyttöön alueella mittavissa määrin.
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

7/22
Hei taas,

Miten mahtaa olla tukiaseman tilanne, kun nopeus ei vain nouse yli dc:n? Pitääkö siis alkaa päivittämään laitteita vai vieläkö odotellaan käyttöönottoa?
0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 767 kpl

8/22
Hei koolhe!

Tässä on nyt käynyt niin, että alustavien suunnitelmien mukaisessa aikataulussa alueesi 4G-verkon laajennusta ei ole saatu rakennettua. Uuden aikataulun mukaan yksi uusi 4G-verkon tukiasema otetaan käyttöön vuoden loppuun mennessä. Tällä hetkellä lähimmät 4G-verkon tukiasemat sijaitsevat noin kahden kilometrin etäisyydellä osoitteestasi.

Laajennukset tapahtuvat näillä näkymin ensi vuoden puolella. Jotta mobiililaajakaistaliittymäsi voi toimia 3G Dual Carrier -verkossa (DC), tulee liittymäsi olla 4G-liittymä. Toisin sanoen 3G-liittymä ei toimi DC-verkossa.

Matkapuhelinverkkoon tehdyistä laajennuksista ja parannuksista löytyy lisätietoa osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... omeid=3417

Sivua päivitetään viikoittain ja sivulta löytyy, mitä aluetta uusi tukiasema palvelee.
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

9/22
Kiitos nopeasta vastauksesta.

Sen sijaan moitteita saa organisaationne heikko organisointi 4g verkon laajennuksen suunnittelun osalta, aivan ala-arvoista toimintaa. Ketju itsessään osoittaa tämän. Olen maksanut aivan turhasta palstan lupauksiin perustuen jo usean kuukauden ajan. Meillä 3g toimi vallan mainiosti ja toimii edelleen ja korkeampaa hintaa maksetaan vain väärän informaationne johdosta. Pyydänkin ystävällisesti asiakaspalvelua olemaan yhteydessä suoraan minuun. Tiedot ovat uskoakseni teillä hallussa.
0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 767 kpl

10/22
Hei koolhe!

On totta, että alustavat suunnitelmat eivät aina toteudu ajallaan.

Asiakasnumerosi perusteella tarkistettuna sinulla on Tele Finlandin 4G-mobiililaajakaistaliittymä ja kuukausimaksu on tarjouksen mukaisesti puolet normaalista kuukausimaksusta vielä runsaan vuoden ajan. Liittymäsi on siis samanhintainen kuin Tele Finlandin 3G-mobiililaajakaistaliittymä maksiminopeudella 1 Mbit/s.

Huomioithan, että jos haluat muuttaa liittymäsi 3G-liittymäksi, ei liittymäsi toimi enää Dual Carrier -verkossa, jolloin latausnopeus on alempi.

Voit halutessasi päivittää liittymäsi Tele Finlandin Oma liittymä -sivun kautta osoitteessa:

https://www.tele.fi/Kirjaudu/kirjaudu+a ... unnuksella

Voit ottaa yhteyttä Tele Finlandin asiakaspalveluun myös keskustelufoorumin kautta osoitteessa:

http://www.tele.fi/aina+apunasi/asiakas ... keskustele
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.