Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
varislintu
Uusi keskustelija
  • 5 custom-general.kudos
  • 9 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Multi sim iPadilla

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hei! Harkitsen loikkaamista kilpailijalta Telialle houkuttelevan liittymätarjouksen takia, eli Rajaton 200 M olisi hyvään hintaan tänään. Samalla tarvitsisin dataliittymän iPad Pro 2018 4G malliin. Ilokseni ymmärsin tätä forumia tutkiessa että se voisi onnistua jakamalla tuo uusi puhelinliittymä multi simmillä. Monet kertovat näin ennen tehneensä onnistuneesti, mutta multi simmin esittelysivulla mainitaan että:

 

"Rinnakkaiskortin käyttäminen laitteessa, jolla käytetään vain nettiyhteyttä (esim. tablet tai wlan-modeemi) Multi-SIM saattaa aiheuttaa virhetilanteita puhe- ja viestiliikenteelle. Emme suosittele Multi-SIM:iä tällaiseen käyttöön emmekä voi taata tuotteen toimivuutta."

 

Tuo on kuitenkin siis sallittua käyttöä, mutta olisi mukava tietää kuinka todenäköisesti toimivuusongelmia sitten ilmenisi? Jos jollain on tuoreita kokemuksia iPad käytöstä tai uskaltaa antaa asiantuntevan arvauksen. Telian mielipide olisi toki myös kiinnostavaa kuulla, vaikka varmasti mieluumin möisitte erillisen mobiilinettiliittymän. 🙂

2 vastausta
Purnipsi
Kunniajäsen
  • 1957 custom-general.kudos
  • 3234 custom-general.replies
  • 134 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

En ole iPadia käyttänyt, mutta ongelmia multisimin kanssa tulee jos sim-kortin laittaa laitteeseen, jossa ei puheluita voi ottaa vastaan. Nimittäin jos puhelu tulee, niin se yrittää hälyyttää (ymmärtääkseni ipadissa ei ole puheluominaisuutta) epäonnistuen, joten puhelu ei myöskään pääse sinne pääliittymään hälyyttämään. Samoin ongelma tulee, jos lukittaa vain 4G-verkkoihin. Samoin muitakin ongelmia muistaakseni voi tulla, esimerkiksi tekstareiden osalta. Nuo varoitukset eivät ole siis turhaan vaan ihan syystä.

 

Esimerkiksi jos käyttäisi multisim-korttia routerissa, niin esim. Huawei B525 -reitittimen perään pitäisi laittaa vaikka lankapuhelin ja verkonvalinta auto/ 3G/4G, jotta tapahtuu fallback 3G:hen, jossa laite edelleen ottaa puhelun vastaan ja hälyyttää lankapuhelinta.

 

----

 

Vaihtoehtona voisi olla vaikka Telian Yhteys Mukaan Keskittäjälle,

https://kauppa.telia.fi/yksityisille/tuotteet/liittyma.aspx?Subscription=Data&Plan=Asiakasetu

 

14,90€/kk 12kk ajan.

varislintu
Uusi keskustelija
  • 5 custom-general.kudos
  • 9 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hieman liikaa tuo multi sim taitaisi tosiaan jännitystä elämään tuoda, joten tuohon suosittelemaasi liittymään jo päädyinkin asiaa enemmän tutkittuani. Hymiö Onnellinen