starlink

  • 31 March 2022
  • 2 kommenttia
  • 100 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12

mitäs mieltä olette tuosta elon musk starlink projektista kun hoitokotin katolle ei saa anteenia asentaa niin onko elon musk starlink haasteesta mitään apua mulle vai onko järkevintä oottaa 5g ja ostaa uusi 5g reititin ja huippu usb verkkokortit ja kahta erinlaista ethernet kaapelia koska eikös se elon musk starlink vaati erillisen langattoman päätelaitteen lisäksi myös anteenin katolla näin olen kuullut


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @tero812 !

Ei ehkä kannata tuhlata rahoja tuohon, koska se on altis aurinkomyrskyille mm.

https://yle.fi/uutiset/3-12310292 

Sinun kannattaa ehkä odotella rauhassa vielä, kunnes 5G-verkko rantautuu sinnepäin. Näin teen samoten täällä Oulun seutuvilla ja pärjäilen siihen asti 4G-verkon avulla. Yhteisverkko tännekin joskus tulossa lähitulevaisuudessa.

Kunniamerkki +8

Muut menetelmät eivät sitten ole ilmeisesti alttiita aurinkomyrskyille? Jos keltainen kehrä elämänsä päättää tänne sylkäistä isomman mittakaavan mukaan, niin siitä netistä en niin huolissani olisi. Voihan sitä telkkariakin kyllä kynttilän valossa katsella.

 

Jos se mobiilielämä on ainoa mikä on mahdollista, niin se on eri operaattorit testiin ja testata mikä parhaiten toimii. Esimerkiksi DNA on kylvänyt kätevää 5G linkkiä moneen paikkaan ja nopeudet viimeisimmässä testissä oli sitä mikä sopimuksessa luki. Telian 5G on mallia hieman vaivainen, kuuluu kyllä keskellä kylää liikenneympyrän keskellä täydellä höngällä. Elisaa en nyt kamalasti suosittele, Teliaakin tukkoisempi esitys, toki tulee se 100M sieltä varmasti jossain, 1G liittymä oli testissä ja siihen ei rahaa kannata laittaa. Näin näillä nurkilla oli testit tehty. Telia jäi nyt käyttöön, kun oli kokonaisuudessa halvin ja kotona on sellainen hyvän mielen "kuitu". 

 

Muskin Starlinkin toimivuus olisi kyllä kiintoisaa testata, satelliitit perinteisesti ovat näköyhteydestä hyötyneet. Eihän tuo ajatuksena ja toteutuksena uusi ole, nettiä on taivaalta jaettu. Nopeuden näkökulmasta on palvelussa kyllä uusi vaihe menossa.

Vastaa