Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Pudiman
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 7 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

4G tolppa 15km päässä ja 3G tukossa.

Arvoisat Klaanilaiset!

 

Asun maaseudun rauhassa Alastarolla jossa 3G on erittäin tukkoinen johtuen siitä että 2900 asukkaan kylässä on melko monta puhelinta sekä mokkulaa, pätkii päivästä toiseen.Olen ollut Soneran aspaan yhteydessä ensimmäisen kerran n. vuosi sitten ja monesti jälkeenkin tiedustellakseni että koska 4G-tolppa tulee myös tänne meidän kylään koska lähin on n.15 km päässä eikä Huawein E5776 edes lisäantennilla ole saanut 4G verkosta kiinni vaikka on ollut pakotettuna laitteesta.Tänään soittelin ja sanottiin että uudistus menee marras-joulukuun tienoolle,ottaa suunnattomasti päähän koska maksan palvelusta jota en pysty käyttämään tällä hetkellä.

Laitoin tänään Tilaukseen Huawei-B593s routerin jos vaikka vaikuttais jollain tavalla,meinasin hurjaksi ruveta ja ostan myös CSG Networks 10-12 dBi 4G/LTE/3G/WLAN kaksoisantennin 10 metrin kaapeleilla.

Sen laitan katolle killumaan niin on ihme jos ei saa verkosta kiinni.

Osaako joku vielä viisaampi kertoa että olenko täysin päästäni sekaisin jos tuon antennin katolle vien ja toivon että se toimisi toivotulla tavalla vai odotanko malttamattomana vuoden loppuun?

 

Ystävällisin terveisin -Pudiman

3 vastausta
olkitu
Kunniajäsen
 • 683 custom-general.kudos
 • 4424 custom-general.replies
 • 125 custom-general.solutions

Onkos sinulla Android 4G Puhelin? Voisit kokeilla ensin Cellmapper sovellusta: https://play.google.com/store/apps/details?id=cellmapper.net.cellmapper , ohje https://www.taisto.org/Cellmapper

 

Cellmapperilla mittaat tuon 15km päässä olevalta tukiasemalta kotiiasi kohti, ja kattoo missä katkeaa puhelimella yhteys. Sitten selvittää mitä on tossa välissä, koska maasto vaikuttaa todella paljon toimivuuteen. Puhelimissa on aika hyvä antenni joten sillä kannattaa kokeilla.

 

Tässä tapauksessa kun 4G tulo kestää noin kauan, niin suosittelen kokeilemaan toista operaattoria. Ei kannata Soneraa sen takia odotella. 

Onko heikko matkapuhelimen kuuluvuus? Mittaa matkapuhelinverkon kuuluvuuksia Cellmapper-sovelluksella, saatavilla täältä ja ohje .
Pudiman
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 7 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Morjes!

 

Löytyy 4G puhelin ja Cellmapper puhelimessa.viikon päästä muutto toiseen torppaan ja tänään kokeilin siel 4G:tä ja melko heikosti toimi 1,4mbs ja uppi 0,5mbs. Täytyy kokeilla mitä cellmapper sanoo kun huomenissa lähetyville ajelen ja takasin kotiin. Viestissä mainitsemani lisäantennin pistin tilaukseen niin pääsee asennus puuhiin. Tässä on se ongelma että olen muuten tyytyväinen Soneraan enkä halua operaattoria vaihtaa.

-Pudiman

olkitu
Kunniajäsen
 • 683 custom-general.kudos
 • 4424 custom-general.replies
 • 125 custom-general.solutions

Kyllä kannattaa vaikka ottaa väliaikaisesti käyttöön muun operaattorin 4G liittymä Prepaid esimerkiksi.  Niissä verkoissa on kovasti eroja...

 

Itse asun Turussa, 4km päästä Keskustasta kerrostalo alueella jossa ei toimi Elisan 4G ollenkaan... Elisan 3G ei toimi sisällä, elikkäs EDGE:llä mennään.

 

Soneran 3G toimii 21Mbps ja 4G yli 90Mbps alas tulee

 

DNA:lla nyt ei lähiaikoina mitattu mutta 4G myös kuuluu, 30Mbps taisi tulla.

 

Entinen Elisan asiakas ja nyt seuraavaksi Soneran asiakas... 

Onko heikko matkapuhelimen kuuluvuus? Mittaa matkapuhelinverkon kuuluvuuksia Cellmapper-sovelluksella, saatavilla täältä ja ohje .