Kaapelikortti

  • 28 December 2014
  • 1 kommentti
  • 19 katselukertaa

Hei

 

Olen ostamassa uutta televisiota vanhan putkitv:een tilalle. Nyt minulla on Topfield 520:ssä Soneran kaapelikortti jossa mukana Mtv Total. Jos laitan boxista kortin uuteen televisioon sisään niin tarvitsenko myös digiboxiin erillisen kortin vai riittääkö kun televisiossa on kortti. Tulen kuitenkin tallentamiseen käyttämään digiboxia. Mahdollisuus olisi tietysti asentaa ulkoinen kovalevy johon tallentaa, mutta kun nykyisellä boxilla voi tallentaa kahta kanavaa kerrallaan ja kolmatta katsoa jos ovat samassa kanavanipussa.

 

Siis tarvitsenko molempiin kaapelikortin?


1 kommentti

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Tervehdys @markkurantanen9 ja kiva kun löysit tänne meidän Klaaniin!


 


Nykyään televisioissa ei ole valmiina kortinlukijaa, vaan ainoastaan paikka sille. Mikäli siis haluat laittaa kortin suoraan televisioon kiinni, niin tarvitset lisäksi kortinlukijan. Uudet CI+ kortinlukijat tukevat myös HD-kanavia ja silloin kortinlukija ja kaapelikortti pitävät linkittää toisiinsa. Sinun pitää siis ilmoittaa Soneralle uudesta kortinlukijasta linkitysnumero (chip id). Linkitysnumero alkaa yleensä numeroilla 005... tai 006... Muuten korttisi käy kyllä edelleen.


 


Voit toki vaihdella korttia kortinlukijasta digiboksiin aina tallennuksia varten, mutta siinä on tietysti oma vaivansa. Mikäli haluat hankkia toisen kortin siihen rinnalle, niin se on tietysti lisämaksullinen. Kortin maksu on 1,45e/kk ja kanavapaketit sitten erikseen. Monista kanavista on toki rinnakkaiskortille tarjouksia siten, että ne saadaan myös puoleen hintaan. Täältä löydät meidän kanavakartan ja sieltä näkyy myös rinnakkaiskortin hinnoittelu.

Vastaa