Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64363
Kirjoituksia 175074

Kotiteatterin kytkentäHighlighted

Kotiteatterin kytkentä

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

Kotiteatterin kytkentä

1/2

Sain tuossa tuttavalta vanhan Sony 5.1 kotiteatteri sarjan. Laittelin sen televisioon kiinni mutta en saanut toimaan. Laitteessa ei ole hdmi ta usb lähtöjä. Jostain luin että tatvitsisi jotain lisä johtoja jotta sen saisi tomimaan Telia TV palvelun kanssa ja myös pitäisi saada ps4 kanssa myös toimimaan. 

 

Edit EssiJn: muokattu otsikko

0 tykkäystä
1 vastaus
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 1 363 kpl

2/2

Tietämättä tarkemmin vahvarin ja tv:n mallia ja niiden liitäntöjä, annan yleiset neuvot.

 

Jos vahvarissa ei ole hdmi:tä, vaihtoehtoja löytyy kuitenkin. Onko telkkarissa Toslink eli optinen äänen ulosotto ja vahvarissa vastaavasti optinen äänen sisäänmeno?

Jos käytät sitä vahvarin ja Arriksen välillä, tällöin saat myös monikanavaäänet toimivat tietyin rajoituksin. Jos kytket ko. Toslinkin tv:n ääni ulos ja vahvarin sisään menon välille, silloin saat kerralla kaikki äänet kaikista laitteista. Telian Arriksesta on optinen äänen ulosotto mutta se tarvitsee adapterin koska sama liitin tarjoaa ulos muutakin. Esim https://www.digishop.fi/optinen-adapteri-toslink-3-5mm.html tuollainen.

 

Suosittelen kuitenkin kytkentää, jossa jokainen ohjelmalähde (ps, arris jne) kytketään vahvarin tuloihin erikseen eikä ääntä kierrätetä tv:n kautta jos vain mahdollista. Yleensä kuitenkaan halvoissa vahvareissa ei ole kuin se yksi tai enintään kaksi optista tuloa niin tarvitaan Dac eli digital to analog muunnin jotta saadaan esim pleikkarin digitaalinen ääni analogiseksi ääneksi ja syötettyä sitten rca liittimillä varustettuihin tuloihin. Ja nämä alkaa sitten äkkiä maksamaan..

 

Viimeinen, ja kaikista huonoin vaihtoehto on ottaa äänet ulos 3.5mm kuulokeliitännästä tv:stä ja viedä vahvarin sisäänmenoon https://www.digishop.fi/aanikaapeli-3-5mm-uros-2x-rca-uros-0-5m-13579.html tuollaisella kaapelilla. 

Scartista ei onnistu äänenulosotto silloin jos käytetty ohjelmalähde on hdmi, ainoastaan tv:n ana virittimestä voisi saada äänet. Eli sen voi unohtaa.

 

Näistä voit kokeilla ja valita parhaan vaihtoehdon, kysy lisää jos jokin mietityttää. 🙂 

Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.