Viasat Sport ohjelmakirjastot ja soneraviihde.fi

  • 10 February 2016
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Terve!

 

Mitenkäs noi ohjelmakirjastot toimivat Sonera Viihde digiboxissa ja mobiiliviihde nettipalvelussa? Ihmetyttää kun digiboxin Viasat Sport ohjelmakirjastossa on kaiketi viime yön NHL Pelit, mutta mobiiliviihteen Viasat Sport ohjelmakirjastossa näkyy ilmeisesti peräti 7 päivän takaiset lähetykset. Itseäni kiinnostaisi erityisesti, että miksi digiboxin ohjelmakirjastossa ei ole mm. NHL On The Fly?

 

En tiedä ovatko muut huomanneet, mutta ainakin meikäläisellä on ongelmia soneraviihde.fi palvelussa läppärin kautta ja joudun käyttämään IE-selainta sillä syystä tai toisesta Firefox:lla soneraviihde.fi ei oikein tykkää toimia (ei reagoi hiiren painalluksiin). Edellä mainitusta syistä olisikin helppo kun pääsisi digiboxilla käsiksi NHL On The Fly ohjelmaan.

 

Vielä sen verran soneraviihde.fi palvelusta, että miksi kuvanlaatua ei pysty lukitsemaan parhaaseen mahdolliseen (1080p?) En kyllä tosin edes tiedä onko siellä HD, sillä ainakin itsellä kuvanlaatu on melko surkea kun valikosta on "Auto" asetus päällä. Olisi silti parempi, että kuvanlaatu pysyisi koko ajan maksimissa ilman, että se vaihtuu vähän väliä kesken lähetyksen. Ei johdu netistä sillä testattu läppärillä 100/100M ja toisessa paikassa 24/1M.

 

Ikävänä asiana tässä on myös että Microsoft Silverlightia ei tue kuin Firefox/IE.

 

 

 

Mikko

 

 


3 kommenttia

Viihteen digiboksiversio ja mobiiliversio on käytännössä kaksi eri tuotetta, joten ohjelmakirjastojen sisältö voi vaihdella näiden välillä.

 

Jos sinulla on käytössä Windows 8.1 tai 10 -käyttöjärjestelmä, kannattaa Microsoft Storesta ladata erillinen Sonera Viihde -sovellus. Tämä saattaisi auttaa tuohon kuvanlaadun hyppimiseenkin.

Kiitos vinkistä! Kyllä tuo sovellus tuolta windows kaupasta toimii paljon vakaammin ja kuvanlaatukin pysyy kokoajan tapissa, ei siis tarvi enään kikkailla IE:n kanssa, onneksi.

 

Ohjelmakirjastot tuli myös selväksi, mutta kyllä kuvanlaatu on melko järkyttävää Sonera Viihteen kautta, kun vertaa esim. soneran digiboxin 1080p60. Sonera Viihteen kuva ei lähelläkään edes 720p tasoa, sanoisin että jotain 480p.

 

Onko tietoa koska palvelu siirtyy nykyaikaan ja saisi edes 720p kuvaa? Jalkapalloa vielä pystyy katsomaan, mutta jääkiekossa kiekko hukkuu turhan usein.

 

Viaplaystä ja youtubesta mallia! Netflixissäkin jo 4K ;)

 

EDIT: Niin ja tuosta Sonera Viihde -sovelluksesta Microsoftin kaupasta ladattuna (Windows 10). Itselläni ei hiiri "piiloudu" näytöstä full screenin aikana.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Tarkkaa aikataulua on hankala vielä mennä lupailemaan, että milloin seuraavia parannuksia olisi tulossa. Sen tiedän, että kehitystyö on käynnissä kokoajan Viihteen osalta. Tämä on meille tärkeä palvelu ja siksi siitä halutaan kehittää mahdollisimman hyvä. Tämän vuoden aikana tullaan näkemään Mobiiliviihteessäkin varmasti useita hyviä uudistuksia :)

Ohjelmien kuvanlaatuun vaikuttaa oleellisesti myös se alkuperäinen lähetyssignaali. KHL peleissäkin on esimerkiksi Siperian perukoilla, niin heikkoa tekniikkaa käytössä että sieltä ei HD kuvanlaatua pystytä tekemään millään. Toivottavaahan se olisi, että ohjelmat saisi mahdollisimman hyvällä kuvanlaadulla.

Vastaa