Mestarien liiga jatkuu 7.8.

  • 13 August 2021
  • 0 kommenttia
  • 7 katselukertaa


 


UEFAn luotsaama jalkapallon Mestarien liiga jatkuu 7.8. siitä, mihin se keväällä jäi. Neljännesvälierän jäljellä olevat matsit pelataan putkeen 7.8. ja 8.8.. Puolivälierät, välierät ja loppuottelu tullaan pelaamaan 12.-23. elokuuta Lissabonissa poikkeuksellisesti yksiosaisina. UEFA on kertonut, että pelit pelataan ilman yleisöä. Matsit pääset katsomaan C More Sportin kautta!


 


Kauden jatkon perjantaina korkkaa Juventus ja Lyonin kohtaaminen klo 22:00 alkaen sekä samaan aikaan pelattava Manchester City - Real Madrid -ottelu. Lauantaina neljännesvälierämatsejaan pelaa Bayern München ja Chelsea sekä Barcelona ja Napoli klo 20:00 alkaen. 


 


Keskiviikkona 12. elokuuta puolivälieriin jo ehtineet Atalanta ja Paris Saint Germain kohtaavat Lissabonin Estádio do Sport Lisboa e Benficalla, jossa on määrä pitää myös finaaliottelu. Torstaina 13. elokuuta puolivälieräottelunsa pelaa puolestaan Leipzig ja Atlético Estádio José Alvaladella. Perjantaina 14. päivä pelataan Napoli / Barcelona vastaan Chelsea / Bayern ja lauantaina 15. päivä Real Madrid / Manchester City kohtaa Lyonin / Juventuksen


 


Jäljellä olevat matsit pelataan hurjalla tahdilla, sillä kaikki ottelut pelataan reilun kahden viikon aikana. Välieriin päässeet joukkueet kohtaavat tiistaina ja keskiviikkona 18. ja 19. elokuuta, minkä jälkeen on muutaman päivän tauko ennen sunnuntain 23.8. finaalia, joka muidenkin otteluiden tapaan alkaa klo 22:00. 


 


Katsaus kauden tapahtumiin


 


Kaudelle 2019-2020 hallitsevana mestarina astellut Liverpool esiintyi kaudella vaisusti, tasaisesti voittoja ja kylmääviä tappioita yhdistellen. Kohtalokkaaksi hallitsevalle mestarille osoittautui maaliskuun 11. päivän kohtaaminen Atlético Madridin kanssa. Liverpool hallitsi peliä 2-0 -lukemilla 97 minuuttiin asti, mutta Atlético päättikin jatkoajalla maalata lukemat uusiksi. Marcos Llorrenten kahden maalin sekä Alvaro Moratan maalin voimin Atlético varmisti itsellensä jatkon neljännesvälieriin. 


 


Serie A:n tuore mestari ja neljännesvälieräpeliään perjantaina pelaava Juventus sen sijaan on hyppinyt lähestulkoon voitosta voittoon viimeisintä kohtaamistaan Lyonin kanssa lukuunottamatta. Yksi Juven hienoista voitoista kaudella käytiin Hradeckyn luotsaamaa Bayer Leverkusenia vastaan. Vaikka statistisesti joukkueet pelasivat suhteellisen tasaisesti pallonhallinan ja yritysten suhteen, onnistui Juven läpäistä saksalaisjoukkueen puolustus kolmeen kertaan, kun taas Leverkusen jäi nuolemaan näppejään täysin maalittomana. 


 


Neljännesvälierässä jatkostaan taistelee myös tasaisen varmasti kaudella esiintynyt FC Barcelona. Katalaanijoukkue on pelannut varman päälle tappiottomana, mutta täydellistä voittoputkea ei joukkueelta olla nähty tänä kautena. On Barçalta kuitenkin päästy näkemään jännittäviäkin voittoja! Joulukuussa pelatussa Internazionale-pelissä Interin ja Barçan välillä oli selvää kipinää - italialaisjoukkueella painoi taustalla lokakuinen vierastappio 2-1 katalaaneja vastaan, ja yritys voittoon oli kova revanssissa. Ainekset tasapeliinkin olivat käsillä, mutta Romelu Lukakun pelin alussa viimeistelemä maali hylättiin kuitenkin paitsiona. Tämä ei taistohaluja vienyt kuitenkaan, ja Inter hiillosti vierasjoukkuettaan loppuun asti, mutta Barcelona kuitenkin vei voiton 1-2 -lukemilla. 


 


Manchester City on antanut kaudella parastaan huimilla voitoillaan, vaikka pari tasapeliäkin on mahtunut matkan varrelle. Liekö ollut manchesteriläisjoukkueen sisukkuuden taustalla pelko Mestarien liigasta ulos potkimisesta kahden kauden ajaksi talousrikkomusten takia. Sittemmin UEFA on kuitenkin ilmoittanut, että Valioliigan sarjajätti saa pelata Mestarien liigan ensi kaudella, vaikkakin sakoista joukkue ei pääse eroon. Yksi joukkueen hienoimmista ja rikkaimmista otteluista oli puolivälieriin päässeen Atalantan kanssa. City vei kotikentällään bergamolaista joukkuetta kuin märkää rättiä ensin Sergio Agüeron tasotus- ja johtomaaleilla ensimmäisen nelivitosen aikana. Toisen nelivitosen aikana Raheem Sterling viimeisteli voiton tyylikkäällä hattutempulla. 


 


Myös Paris Saint Germain on kulkenut lähes täysin voitokkaalla tiellä. PSG on mättänyt kaudella huimia määriä maaleja ja onnistunut pitämään oman maalinsa hyvin tyhjänä tehden itse 20 maalia ja päästäen kokonaisuudessaan vain kolme maalia puolustuksen läpi. PSG:llä on kaudelta monia upeita suorituksia, mutta ehdottomaan kärkijoukkoon kuuluu lokakuinen kohtaaminen Club Bruggen kanssa, jossa toiselle puoliajalle sisään vaihdettu Kylian Mbappé taituroi 0-2 johdon hattutempullaan 0-5 -lukemiin. Pariisilaiset jyräsivät kotijoukkueen lähes läpsyttelemällä. 


 


Kommentoi, mikä joukkue nostaa pytyn tänä vuonna! 🙂>


 


Lue lisää:



0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa