Tällä hetkellä käytössä Sony Xperia Z3 Compact, ja vanhan iPhone 4:n jälkeen tuntuu kyllä käytössä ihan huippuluurilta. Kamerassa sen verran säätöjä, että blogiin saa pienellä vaivannäöllä ja jälkikäsittelyllä mukiinmeneviä kuvia ja käyttöjärjestelmä on ainakin sen verran tehokas, että applikaatiot avautuvat nopeasti. Vesitiiviyskin tuli vahingossa testattua; lompakkokuoret piti uusia, puhelinta ei. Kaikin puolin kompakti pakkaus!
Käytettyäni puoli vuotta iPhone 5c:tä totesin että puhelin on liian hidas ja muutenkin lataili kaikkia turhan kauan ja päätin ostaa LG G3:sen ja olen ollut erittäin tyytyväinen käyttöjärjestelmän nopeuteen,kameraan ja muihinkin puhelimen eri toimintoihin. Iskunkestäväki tämä LG G3 on ja se on tullut testattua monen monta kertaa eikä ole tullut kuin muutama pieni naarmu mutta näyttö on pysynyt ehjänä ja naarmuitta vaikka ei ole minkäänlaisia suojakuoria.
Mulla on käytössä Sony xPeria Z3 jonka hankin joulukuussa.
Ajattelin ja toivoin että tämän näyttö olisi riittävän suuri etten tarvitsisi silmälaseja... ikänäkö on alkanut vaivaamaan! Varsinkin aamuisin on vaikeuksia kun en löydä niitä silmälaseja mistään!! Puhelinta alan etsimään vasta sen jälkeen kun ylimääräiset näköelimet ovat löytyneet.
Xperia 3 on oikein pätevä laite! Kameran kuvat ovat hyvälaatuisia ja sosiaalisen median käyttö sujuu kuin tanssi! Tosin viimeisimmästä kerrasta kun olin tanssimassa on niin pitkä aika etten muista miten se menee, mutta kyllä mä katsoin "Tanssii tähtien kanssa" niin eiköhän se riitä?
Tulin hankkineeksi pronssin värisen puhelimen ja olen peittänyt tuon hienon värin sinisillä muovisuojuksilla, joten ehkä sitten joskus seuraava omistaja pääsee ihastelemaan puhelimen väriä. Mä nautin noista muovisuojista...
LGG4 kuulostaa taas niin hienolta että odotan innolla millä sen kuoret peittäisin... Ehkä jollain Bambusuojalla?
Nykyinen puhelimenI samsung galaxy s4+ on erinomaisen puoleensa vetävä kapistus. Tyttäreni tulee sen perässä ryömitään talon päästä toiseen. Kameralla saa erinomaisia kuvia, vaikkakin välillä tenavaan onkin hieman tai vähän enemmänkin tärähtänyt. Luvatut ominaisuudet toimivat, vaikkakin satunnaisesti takkuilua on koneessa ja välillä syy on käyttäjässä. Laite kestää myös vähän rajumpaakin kohtelua ja jyrsimistä. Muutaman kerran se on kokenut nestemäisen hyökkäyksen oltuaan taskussa lapsi sylissä. Ei ole vaurioitunut kauhusta huolimatta. Lapsi on hämmentynyt enemmän. Kaikin puolin puhelin täyttää sovelluksineen ja ominaisuuksineen oman elämänsä Jani Pesosen tarpeet.
Vuosia iOS:ää käytettyäni päätyin siirtyä Androidiin. Siirryin ryminällä ja nappasin kaupasta isoimman puhelimen minkä löysin; Samsung Note 3. Puhelin on kuitenkin enemmän kuin iso näyttö. Näppärällä puhelimeen sisään liukuvalla kynällä voit vaikkapa leikata kavereiden instagramkuvista pelkän naaman irti ja jakaa sen sitten WhatsApp ryhmäkeskustelussanne Arnold Schwarzeneggerin vartaloon kiinnitettynä. Puhelimesta löytyy myös paljon muita käytännöllisiä ominaisuuksia ja specsit puhelimessa ovat parasta A-luokkaa, joten jos haet isoa puhelinta, joka ottaa myös koosta kaiken irti, Note 3 saattaa sopia juuri sinulle.
50 sanaa on aika pieni pätkä, mutta here it goes...
__________________________________________________
Uusin puhelimeni Nexus 5:n ja iPhone 5S:n jälkeen on LG G3.
Hankintapäätös pohjautui ison näytön, hyvän kameran ja kohtuullisten ulkomittojen yhdistelmään.
Metallinomaisen muovikuoren peittämän laitteen laatutuntuma kohdallaan. Etenkin kultaisessa versiossa on Sitä Jotain Premium Fiilistä. Lasertarkenteinen kamera tekee erittäin hyvää jälkeä ja suuren näytön kuva on upea katsoa.
Androidin ja huippuspecsien rakastajana valitsin itselleni LG G3:n, ja täytyy myöntää että olen ollut todella tyytyväinen ostokseeni. Eniten puhelimessa minua kiinnosti laserfocuksella toimiva kamera, joka on ollut lupauksien mukaan nopea ja tarkka 4K-laadullaan. Pidän myös erityisesti puhelimen User Interfacesta, joka on mielestäni ehdottomasti parhain mitä tällä hetkellä markkinoilta löytyy.
Puhelimien sekakäyttäjänä taskussani on ollut jos jonkinnäköistä luuria mitä erilaisimmilla käyttöjärjestelmillä. On ollut Symbiania, Windows Phonea, iOSia ja nyt uusimpana Androidia. Ainakin toistaiseksi Android-käyttöjärjestelmällä varustettu LG on ollut paras (joskin halvin) puhelin, jonka olen koskaan omannut.
Nykyinen puhelimeni on siis LG L65, joka taitaa olla halvimmasta päästä LGn mallistoa. Hinnasta huolimatta puhelimesta löytyy tarpeeksi suorituskykyinen 1.2 GHz Qualcomm-suoritin, jolla voi pelata useimpia pelejä. Mikäli siis vain muisti riittää.
Ainut huono puoli puhelimessa on muistin määrä. Hurmioituneena Android-käyttäjänä ostin (tietysti) Android Wear -softaan pohjautuvan älykellon, joka sattumoisin on myös eteläkorealaisvalmistaja LGn tuotoksia. Puhelimeen piti ladata sovellus, jolla kelloa pystyi kustomoimaa puhelimesta käsin. Se mahtui juuri ja juuri, eikä puhelimeen sen jälkeen oikein muuta mahtunutkaan Facebookin ja muiden (sosiaalisten) medioiden lisäksi.
Muistia voi onneksi lisätä micro SD-muistikortilla, joskin suurinta osaa sovelluksista ei Android 4.4 KitKatilla pysty muistikortille siirtämään ilman lisäkikkailuja tietokoneen ja puhelimen välillä.
Kamerat puhelimessa ovat kohtalaisia. Takakamera tuottaa viiden megapikselin kuvia, joista saa oikein hyvin selvää isommillakin ruuduilla. Etukamerassa saattaisi olla parantamisen varaa, sillä 0,3 megapikselin kameralla ei oikein juhlita. Kuvat sillä ovat hieman säröttyneitä ja huomattavan epätarkkoja.
Luurin näyttö on omalle kädelleni juuri passelin kokoinen, eli 4,3 tuumaa. En ole uskaltautunut siitä suurempia näyttöjä kokeilemaan, jonka takia viiden tuuman näytöistä ei ole juurikaan kokemusta.
Puhelimeen on saatavilla suojakuoria ainakin Expertiltä. Itselläni on jo kolmannet kuoret menossa, eikä puhelin ole vasta kuin n. 6kk vanha.
Toivottavasti tästä ei jäänyt uupumaan mitään merkittävää tietoa. Jos joku on kiinnostunut tästä LGn halpamallista, voi tulla kyselemään!
Olin omppukäyttäjä pitkän aikaa henkeen ja vereen. Puhelimessa katson ensimmäisenä sen ulkonäköä ja kaunis Galaxy Alpha kiinnitti huomioni. Ohut, kevyt ja kultaisen värinen näytti täydeltä vastakohdalta pidellessäni mustaa ja raskasta iPhone 4 toisessa kädessäni. Kaikista eniten uuden puhelimen kanssa jännitti Android- järjestelmän käyttöönotto pitkän iOS taipaleen jälkeen. Koinkin käyttöönoton hankalammaksi mutta sen jälkeen taival Galaxy Alphan kanssa on ollut erittäin lempeä.
Puhelimen käyttö minulla painottuu lähinnä musiikin kuunteluun, kuvien ottamiseen ja muutaman sovelluksen aktiiviseen käyttämiseen. Puhelimen ulkonäön ja järjestelmän jälkeen parasta siinä on hyvä akun kesto. Akku kestää aktiivista käyttöä ainakin vuorokauden ja siitä löytyy erilaisia virransäästötoimintoja. Kamerasta joudun antamaan miinuspisteitä, sillä hämärällä kuvattaessa kuvanlaatu kärsii paljon. Valoisalla ja pihalla otetut kuvat taas puolestaan ovat erinomaiset ja näyttävät makeilta Alphan tehokkaalla näytöllä. Myös etukamera (eli selfie-kamera) on aika heikko ja outoon kohtaan sijoiteltu.
Puolivuotta puhelinta käytettyäni olen tullut siihen tulokseen, että paluuta omenan pariin ei ole. Galaxy Alpha on loistava, superhelppokäyttöinen ja kaunis puhelin, jota ei hävetä kaivaa taskusta. Android-käyttöliittymä on kätevä ja puhelimeen saa mielettömän määrän erilaisia sovelluksia. Suosittelen!
Parasta sitten Nokialaisten
5110. Matopeli. Alkuperäinen.
3210 oli kova. Ennakoiva T9-tekstinsyöttö ja sisäinen antenni.
6210: viikon, puolentoista akunkesto.
6230i ja värinäyttö. Huh!
Mutta Nokiapa nuukahti. Tuli Ericsson. Sitten HTC ja äly. Android rokkasi, mutta valmistajan ylimääräinen käyttöliittymähärpäke pilasi sen.
Nyt uljas, punainen Nexus 5:ni on parasta ikinä. Laitetaan LG:t viivalle.
Miksi? No, minäpä kerron, koska säännöt näemmä sallivatkin yli 50 sanaa.
- Softa. Puhtaan Androidin ansiosta käyttökokemus on sujuvin mahdollinen ja päivitykset tulevat ensimmäisenä.
- Rauta. Siinä, missä HTC Sensation lippulaivana hyytyi noin vuodessa, Nexus 5 ei osoita mitään merkkejä jalkoihin jäämisestä.
- Hinta-laatu -suhde. 360 euroa. Sillä sai hiton kovan laitteen, kun muut samanhintaiset luultavasti kelpasivat klenaavan pöydän jalan alle koroksi.
- Tyyli. Laite on minimalistisen hieno. Punaisena aina vain huikeampi.
G4 tietenkin on teknisesti parempi ja nahka näyttää komialta, mutta käyttökokemus ratkaisee. Ehkä vain odotan huhuttua Nexus 5:n 2015-päivitystä…
Kiitoksia kaikille jo kilpailuun mukaan ilmoittautuneille Vielä on aikaa ilmoittautua eli kirjoittaa esittely omasta nykyisestä puhelimesta, vähintään 50 sanalla.
Facebookissa oli tästä kilpailusta keskustelua ja sen pohjalta teimme pienen lisäyksen sääntöihin (joka löytyy myös tämän blogin aloituskirjoituksesta) joka on samalla varmasti myönteinen kiva muutos:
Kilpailun voittajat voivat nyt valita
- Joko he palauttavat laitteen testijakson päätteeksi jolloin testaamisesta ei koidu mitään kuluja tai
- Jos he haluavat pitää laitteen itsellään niin ilmoittamalla saamansa edun (laitteen arvon) omassa verotuksessaan laite on testijakson päätteeksi heidän omansa :)
Työpuhelimet olivat kaikki Nokialaisia, viimeinen oli Lumia 820. Ensimmäinen itse ostamani puhelin on "sattumalta" nykyinen Lumia 820, joka uhkaa jäädä viimeiseksi Nokialaiseksi, kun uusia ei enää saa. Väittäisin, että useimmat Lumiat ovat mainettaan parempia puhelimia, jotka täyttävät useimpien puhelimenkäyttäjien tarpeet.
Lumia 820:ssa on itse vaihdettava akku, muistikorttipaikka, hyvä kamera ja ennen kaikkea se toimii hyvin. Onhan se vähän paksu ja tylsä, kuten omistajansakin, mutta siksi kai se niin omalta tuntuukin. Vaikka moni uudempi puhelin on muutaman millin ohuempi, hukkuu sekin ero ainakin koteloa käytettäessä. Noin 300 € siitä aikoinaan maksettuani, pitäisin hinta-laatusuhdettakin varsin hyvänä. En siis kuulu niihin, jotka jonottavat malttamattomasti uutta puhelinmallia, jotta saavat maksaa siitä pari sataa enemmän, kuin muutaman kuukauden päästä.
Just tajusin kun luin Teron uusimman viestin, että tässä olisi voinut käyttää enemmänkin kuin 50 sanaa.
Alkuperäisessä viestissähän luki
Kirjoita tämän blogikirjoituksen jatkoksi arviointi tai esittely 50 sanalla sinun nykyisestä puhelimestasi.
Sääntöjen puolella oli maininta "vähintään", joka multa jäi sitten ihan noteeraamatta itse ajatteli, että tuo 50 sanaa on vähän niinkuin haasteeksi heitetty :smileywink:
No katsotaan tuleeko voitto tiiviillä tekstillä, kyllä mun generaattorista pidempääkin tekstiä tulee tarvittaessa :smileylol:
Laitetaan nyt se pidempikin arvostelu tänne kun kerran saa käyttää yli 50 sanaa tähän :smileyvery-happy:
-----------------------------------
Olen yksi niistä ihmisistä, jotka ovat vaihtaneet useampaankin kertaan eri mobiililaitteiden ja "ekosysteemien" välillä. Aikana ennen älypuhelimia taskussa lymysi valmistajasta riippumatta laite, joka sykähdytti jollain tavalla. Oli se sitten teini-ikäisena tuunattu Nokia 5110 erikoiskuorilla, tai värinäyttöjen tullessa maailmaan Motorolan hieno läppäpuhelin. Älypuhelimien aikakaudella olen aina asunut siinä leirissä, missä mielestäni on parhaat laitteet saatavilla. IOS ja Anroid leirien välillä on tullut hypittyä useammankin kerran vuosien varrella.
Mitä enemmän puhelimella surffaa netissä tietoa hakien ja uutisia lukien, tai selailee otettuja kuvia puhelimelta, sitä isompaa näyttöä sitä vain kaipaa luuriinsa. Iphone 5S alkoi tuntua auttamatta pieneltä nykymittapuulla, joten vaihto takaisin Android leiriin oli edessä. Hankintalistalle päätyi Nexus 5, joka tarjosi edullisessa paketissa erinomaisen paljon tehoa, hyvän kameran, sekä puhtaan Android käyttökokemuksen. Nexus ei nähnyt minulla käyttöä kuin puolisen vuotta, kunnes otin työnantajan tarjoaman puhelimen käyttöön. Valitettavasti firman standardilaite on iPhone, eikä uusinta kutosmallia ollut saatavissa, joten olin taas pienen näytön loukossa. Tätä riemua kestin muutaman kuukauden kunnes totesin, että 1. haluan ison näytön takaisin ja 2. haluan Multi-simin takaisin. Joten ei muuta kuin uutta puhelinta etsimään.
Käytettyäni useamman tunnin elämästäni internetissä tutustuen uusiin, isonäyttöisiin luureihin, sain tehtyä ratkaisuni.
Nykyään taskun pohjalla lymyää LG:n edellinen huippumalli, G3, joka edelleenkin oli yksi parhaita laitteita markkinoilla. G3:ssa, etenkin valitsemassani kultaisessa versiossa oli myös sitä etsimääni "jotain", mitä luurissa pitää olla. Valkoinen muovikalikka tuskin kenellekään aiheuttaa kumme
mpaa Wow-efektiä, mutta kullanvärinen, metallinomainen pinta yhdistettynä erittäin ohuisiin näytön reunuksiin hoikkuuteen ainakin iski omaan silmääni erittäin hyvin. Vaikkei luuri olekaan oikeasti metallia, on LG onnistunut pinnan teksturoinnissa erittäin hyvin, ja luuri näyttää oikeasti metalliselta. Muovin positiivinen puoli on luonnollisesti keveys, ja G3 onkin näin isonäyttöiseksi puhelimeksi kevyt ja solakka. Luurin kantaminen farkkujen taskussa ei ainakaan itselleni ole ollut ongelma. Tuntumaa auttaa myös takakuoren kaareva muotoilu, minkä ansiosta luuri istuu käteen ja taskuun erittäin hyvin (kuva 1).
Näytöstä puheenollen, luurissa on erinomainen, iso 5,5" QHD-näyttö, joka tarjoaa teräväpiirtotelevisiota tarkempaa kuvaa huikealla 1440 x 2560 resoluutiolla. Tunnustan, että resoluutio on tähän kokoluokkaan ehkä jo liiankin iso, ja verottaa myös akun kestoikää, mutta kyllähän se on miellyttävä katsella. Pikseliä ei pysty erottamaan näytöstä paljaalla silmällä millään ilveellä. Nettisurffaus tällä näytöllä on yhtä juhlaa. Tavaraa mahtuu näyttöön todella paljon (kuva 2) ja suuren tarkkuuden ansiosta pienestäkin tekstistä saa hyvin selvää. Enpä oikeastaan ole enää sivustojen rampoja mobiiliversioita käyttänyt tämän luurin kanssa, kun työpöytäversiot toimivat niin hienosti. Myös kuvaaminen ja kuvien katselu on miellyttävää isolta ja tarkalta näytöltä. Näyttö tukee myös Knock On ja Knock Code toimintoja, joka mahdollistavat näytön kännistämisen kaksoisnapauttamalla ja näytön lukituksen nelialueisella koputuskoodilla.
Yksi iso kriteeri luurin valinnassa itselläni on aina kamera. G3:n kamera tekeekin hyvissä olosuhteissa varsin mallikasta jälkeä. 13 megapikselin tarkkuus riittää hyvin rajauksiinkin, ja lasertarkennus tekee tarkennuksesta nopeaa ja sujuvaa myös hämärämmässä. Kamerassa on myös kaksisävyinen salama, joka pystyy lisäämään vähän keltaisuutta salamalla otettuihin kuviin jotteivät ihmiset näyttäisi kuvissa niin haaleilta. Hämärämmässä kuvatessa alkavat kuvat pehmentyä aika jyrkästi, mutta ovat etenkin luurikäytössä vielä käyttökelpoisia. Näppäränä ominaisuutena mainittakoon kameran käynnistys lukitusta luurista pitämällä takakuoren äänenvoimakkuuden pienennysnappia pohjassa. Samaa nappia pystyy käyttämään myös laukaisupainikkeena, ja itse teenkin näin etenkin kuvatessani yhdellä kädellä nopeita otoksia.
LG on onneksi pidättäynyt asentamasta huikeaa määrää turhaa softaa puhelimeen. Tietysti täältäkin löytyy kaikenlaista ylimääräistä ja tarpeetonta, mutta osaa ei onneksi ole asennettu valmiiksi, vaan ne tarjotaan asennettavaksi erillisen päivityssoftan kautta. Luuri toimii hienosti yhteen myös muiden kuin LG:n oman launcherin kanssa, mikäli luurin käyttöliittymää haluaa muokata mieleisekseen. LG:n omakin launcher on oikein mallikas tapaus, mutta itse asensin uuden tilalle jotta sain tehtyä muutamia haluamiani muutoksia kotiruutuun ja muokattua sen mieleisekseni (kuva 3).
Kaiken kaikkiaan LG G3 on ollut miellyttävä tuttavuus. Puhelin on nopea, ei nyi tai pätki käytössä ja tarjoaa hyvän näytön sekä kameran. Akku kestää omassa käytössäni aina vähintään päivän, hiljaisempina päivinä menee jopa kaksi päivää lataamatta. Myös puhelinominaisuudet ovat hyvät, puhelin pysyy hyvin verkossa ja kuulokeääni on miellyttävä.
Loppuarvosanaksi puhelimelle antaisin 4,5/5, jossa puolikas piste lähtee kameran toivottua heikommista hämäräkuvausominaisuuksista.
Nyt kun otin silmän käteen niin huomasin että tuon yhden kohdan osalta osallistumisen voi tosiaan tulkita kahdella eri tavalla. Anteeksi tästä, korjasin tämän seikan nyt ja kaikille jo osallistuneille tiedoksi:
Voit osallistua kisaan kun kirjoitat tämän blogikirjoituksen jatkoksi arvioinnin tai esittelyn vähintään 50 sanalla sinun nykyisestä puhelimestasi.
Jos olet jo osallistunut kilpailuun ja kirjoitit esittelyn "vain" 50 sanalla niin voit kirjoittaa halutessasi tähän blogiin uuden pidemmän esittelyn ja huomioimme kilpailussa vain sen uudemman kirjoituksen. Tämä ei ole pakko kuitenkaan jos et halua Tämä tarkennus koskettaa nyt siis vain teitä jo osallistuneita eli @kjns ja @Villeinonen, kaikilla muilla jo osallistuneilla teksti on pidempi kuin 50 sanaa.
Meni vähän säätämiseksi mutta hyvä siitä tulee Ja vielä on aikaa osallistua, hyvin kerkee vielä joten kerrohan kaverille kans!
Noniin, ajattelinkin tuon 50 sanan olevan melko vähän Mutta pistetään vähän pidempää siis:
Androidin ja huippuspecsien rakastajana valitsin itselleni LG G3:n, ja täytyy myöntää että olen ollut todella tyytyväinen ostokseeni. Eniten puhelimessa minua kiinnosti Laserfocuksella toimiva kamera, joka on ollut lupauksien mukaan nopea ja tarkka 4K-laadullaan. Pidän myös erityisesti puhelimen User Interfacesta, joka on mielestäni ehdottomasti parhain mitä tällä hetkellä markkinoilta löytyy.
LG on mielestäni onnistunut lähes aina puhelimien design-valintojen kanssa, eikä G3 ole poikkeus. Puhelin sopii todella hyvin käteen, ja sen kaareva takakannen muotoilu auttaa huomattavasti puhelimen hallinnassa. Hallintaa ja käteen sopivuutta edistää myös G3:n miltei olemattomat reunat. Puhelimen muovisessa takakannessa on jäljitetty metallimaisia piirteitä, ja reunoissa oleva muovi on saatu myös vaikuttamaan metaliselta. Takakanteen sijoitetut näppäimet vaativat aikansa niihin tottumiseen, mutta sen jälkeen ei kyllä sivulla oleviin näppäimiin takaisin vaihtaisikaan. Näppäimet ovat sijoitettu juuri siihen kohtaan mihin etusormi tulee puhelinta käytettäessä. Äänenvoimakkuuden säätö- ja virtanäppäïnten muotoilu auttaa myös saamaan hyvän tuntuman.
Puhelimen kameran suhteen LG pitää lupauksensa. Se on nopea, tarkka ja helppokäyttöinen. Kuvien yksityiskohdat tallentuvat hyvin, eikä laatu kärsi kuvaa zoomaillessa tai rajatessa. Kameran "Touch and Shoot" -toiminto (jossa käyttäjän tarvitsee vain napauttaa sormella kohtaan mihin haluaa tarkennuksen ja puhelin ottaa kuvan) toimii moitteettomasti, mutta tarjolla on myös muita vaihtoehtoja joita esitellään mm. tässä videossa. Kamerasoftasta on karsittu kaikki turha pois, mutta lisätoimintoja halutessaan voi ladata toisen kamerasovelluksen Google Play-kaupasta. Allaoleva esimerkkikuva on otettu "Touch and Shoot" -toiminnolla, ja sen laatua on huononnettu hieman jotta sen tiedostokoko ei olisi liian suuri.
Puhelimen softapuoli on kameran ohella yksi suosikkejani. En odottanut paljoa G3:n käyttöliittymältä, minulle riitti että se oli perus Android, mutta yllätyinkin kaikista mahdollisista tavoista muokata sitä omanlaisekseni ilman puhelimen roottaamista. Siihen on myös pakattu todella paljon hyödyllisiä toimintoja. Eniten olen käyttänyt "Knock On - Knock Off"-toimintoa, jossa saat herätettyä puhelimen näytön kaksoisnapauttamalla sitä, ja suljettua sen kaksoisnäpäyttämällä mistä tahansa "ei aktiivisesta" kohdasta esimerkiksi ilmoituspalkista. Kaikista näistä ominaisuuksista voit katsoa lisätietoa arvostelun lopussa olevista videolinkeistä.
G3 on kompakti paketti kauneutta ja tehoa, jonka 3000mAh vaihdettava akku takaa ettei puhelimen virta lopu kesken. Yksinkertainen ja nopea käyttöjärjestelmä pitää sinut ajan hermolla missä ikinä liikutkin.
Plussat ja miinukset:
+ User Interface
+ 4K-kamera ja näyttö
+ IR-Blaster mm. television ohjaamiseen
+ 3000mAh akku
+ Design
- Näytön näkyvyys suorassa auringonvalossa
- Latausnopeus
Videolinkit: Smart Keyboard, User Interface, QuickCircle Case (ei tule mukana), Knock Code
Mää kans aattelin että ei sais olla kun sen 50 sanaa, joten laitan itsekin tässä vielä vähän pidemmän tekstin kilpailuun mukaan. Tän saman arvostelun oon julkaissut myös aiemmin blogissani.
----
Mulla on siis tähän asti ollut seitsemän vuoden aikana yhteensä kaksi älypuhelinta: iPhone 3G ja iPhone 4. Mun iPhone 4 -puhelimelle alkoi tulla nelisen vuotta mittariin ja se alkoi hidastua, ohjelmia ei saanut enää oikein päivitettyä ja niin edelleen. Uudelta puhelimelta halusin hyvän kameran ja mielellään tietenkin sen, että laturia ei tarvitsisi kantaa koko ajan mukana. Yhden viikonlopun luin erilaisia arvosteluja ja kameratestejä eri puhelimista. Lumiat suljin kamppailusta heti kättelyssä, sillä en pidä nykyisestä windows-käyttöjärjestelmästä yhtään, enkä osaa sitä sujuvasti käyttää. Apple taas ei musta hintaansa nähden voi enää tarjota ainakaan mun tarkoituksiin merkittävästi lisäominaisuuksi hintaansa nähden (vaikka tähän asti oonkin vannonut iPhonen nimiin), joten jäljelle jäi siis Android. Loppujen lopuksi puhelimia vertaillessani jäi jäljelle Sonyn Xperia ja Samsung Galaxy K Zoom. Päädyin Sonyyn sen takia, että se vaikutti luurina näppärämmältä kuin Zoom. Loppujen lopuksi päädyin vielä Sonyn puhelimista Xperia Z3 Compactiin kahdesta syystä: koko ja pienet parannukset edeltäjäänsä Z1 ja Z2 nähden.
Täältä löytyy kaikki olennaiset tekniset speksit kyseisestä luurista, joten keskityn tässä itse lähinnä omiin kokemuksiin ja käytettävyyteen. :)
Tähän asti oon kyllä ollut erittäin tyyväinen valintaani! Ensimmäisenä on ihan pakko hehkuttaa akun kestoa. Mulla on koko ajan 4G päällä, automaattiset päivitykset, kuvien ja videoiden automaattinen siirto Younited-pilveen ym ja silti mun akku kestää yli kaks päivää. Oon ottanut puhelimen latauksesta eilen aamulla ja edelleen mulla on 60% akkua jäljellä. Kuin siistiä!
Kameraan oon ollut kans tyytyväinen. Pakko kertoa teille hauska tarina tämän blondin arjesta; olin siis saanut ton puhelimen sillon ja rupesin sitä ekan kerran kokeilemaan. Rupesin ottamaan kuvaa sisätiloissa ja kuva oli jotenkin tosi sumea eikä mihinkään saanut tarkennettua. Olin jo suurinpiirtein viemässä kiroten puhelinta takaisin, kunnes vasta illalla tajusin, että mulla oli edelleen suojakalvo takakannen ja kameran linssin päällä.. Ei näin, Kaisa, ei näin.. Mutta siis, kamerassa on jonkin verran säätöjä tarjolla ja on muutenkin kyllä ihan peruspokkarin veroinen ja ainakin salamansa osalta vielä aika paljon parempi kuin monet pokkarit!
Käyttöjärjestelmän nopeudesta en osaa sanoa muuten kuin verrattuna mun vanhaan puhelimeen, ja siihen verrattuna tuo toimii suihkuraketin nopeudella. Applikaatiot aukenee ja toimii hyvin ja nopeasti, ja plussaa on myös että kamera aukenee pikanäppäimellä noin sekunnissa - tosin jos haluaa käyttää kameran parempia ominaisuuksia, täytyy kamera aukaista valikon kautta. Mutta tarvittaessa kuvan saa napattua todella nopeastikin!
Ainut pienenepieni miinus puhelimessa on luukun takaa löytyvä latauspistokkeen paikka, mutta toisaalta puhelin lupaa olevansa vesitiivis, joten ymmärrettävistä syistä lataus on luukun takana. Hommasin myös puhelimeeni suojakuoreksi "puhelinlompakon" hetimiten puhelimen saatuani, ja puhelin alkoi ilmoitella jatkuvasti lukituksen auettua tekstiä "Lukuvirhe. Yritä uudelleen" Hetken googlailtuani löysin tiedon, että puhelimessa on ominaisuus, jonka avulla se voidaan langattomasti yhdistää suoraan esimerkiksi kaiuttimiin ym. Puhelin siis yritti lukea kotelossa olevaa pankkikorttiani, ja siitä moinen ilmoitusteksti. Ongelma loppui heti ominaisuuden poiskytkyn jälkeen. Tätä ennen olin kuitenkin sammuttanut puhelimeni ja onnistunut lukitsemaan sim-korttini laitettuani pinkoodin kolmesti väärin. Yep, don't get me even started on that.. (EDIT: kyseinen asetus löytyy siis puhelimesta kohdasta asetukset --> lisää --> NFC (kytke pois päältä :)) )
Täytyy sanoa että vähän jännitti iPhonen jälkeen Androidiin siirtyminen, mutta oon kyllä ollut enemmän kuin tyytyväinen!
Nyt itselläni on käytössä Lumia 635 ja halvallahan ei hyvää saa, mutta hintaansa nähden toi muoviselta vaikuttava amerikkalainen on toiminut ihan mukavasti. Tietysti nykypäivänä tarvittavat salamavalo ja etukamera puuttuvat, ja ehkä juuri sen takia mun Facebook ei ole täyttynyt kaikenmaailman naaman vääntely kuvilla. Näistä pienistä puutteista huolimatta pitää muistaa, että puhelin kuuluu halpojen älypuhelimien joukkoon ja esimerkiksi 4G on hyvä lisämauste tämän hintaluokan puhelimeen. Joten yhteenvetona voisin sanoa olevani tyytyväinen ostokseeni, ja onhan tämä kyseinen korvanjatke pysynyt ehjänä huomattavasti kalliimpia edeltäjiään selvästi pidempään. Arvosanaksi puhelimelle antaisin 7/10.
Noniin! Kisa on sulkeutunut ja iso kiitos kaikille osallistujille, hyviä kirjoituksia kaikki :)
Oli hienoa huomata että kiinnostusta laitetestausta sekä juttujen tekemistä varten varten löytyy, vaikka porkkana ei ole se perinteinen että puhelimen saa itselle testauksen jälkeen ilimatteeksi Tässä skabassa porkkana oli siis se että varsinaisen testin lisäksi voittajien tekemät jutut saavat myös mahdollisesti näkyvyyttä Soneran muissa some-kanavissa eli Facebookissa ja jos voittaja(t) tekee videoblogeja niin myös Youtubessa ja muissa sähköisissä kanavissa. Somejulkisuutta siis kenties luvassa muutenkin kuin täällä Klaanissa :)
Arvovaltainen Klaanin raati on kokoontunut ja olemme valinneet kaksi voittajaa:
@noorkaisa sekä @kjns ,onneksi olkoon!
Kisassa oli mukana monia hyviä kirjoituksia ja raati päätti antaa vielä kisan ulkopuolelta kunniamaininnan ja se menee nimimerkille @Villeinonen.
Raati luonnehtii voittajien kirjoituksia seuraavasti:
noorkaisa,
Selkeä kirjoitus, ei_niin_teknistä_läppää_sisältävä mutta kuitenkin linkitys spekseihin löytyy niitä haluavia varten, rento ja hauska, kuvat aina plussaa :)
kjns,
Selkeä ja laitetta hyvin avaava kirjoitus, erittäin hyvin jäsennelty, tekninen mutta ei kuitenkaan liian tekninen ja siinä mielessä ei kuitenkaan kuivakka, rennohko muutamien ilmaisujen/sanojen ansiosta ja kuvat ovat tottakai aina plussaa :)
Lähetämme uutuuspuhelimet voittajille heti kunhan ne saapuvat meille ja jäämme suurella mielenkiinnolla odottamaan heidän tuotoksiaan sitten tähän ketjuun --> linkki :)
Kiitos vielä kerran kaikille osallistuneille sekä voittajille ja seuraavaan kertaan, eiköhän me pyöräytellä näitä lisää myöhemmin!
EDIT: typo