Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

C Moren helmikuun uutuuselokuvat.jpg

 

Helmikuussa monet pääsevät nauttimaan hiihto- tai talvilomista! Vaikka kelit olisivatkin upeat ja sukset kulkevat, on viimeistään illalla ihana käpertyä sohvan nurkkaan tai sängylle viihtymään hyvän elokuvan parissa. Näin helmikuussa C Moreen on lisätty jälleen liuta erilaisia laatuelokuvia. Leffa löytyy varmasti tilanteeseen kuin tilanteeseen: miltä esimerkiksi kuulostaisi kepeä romanttinen elokuva kiireettömään aamuun, tai hiukset nostattava kauhuelokuva pimeimpään yöhön? 

 

C Moren suoratoistopalvelun voit tilata itsellesi verkkokaupastamme. Liittymäasiakkaana saat C Moren tuotteet etuhintaan, ja leffat sisältyvät mukaan kaikkiin C Moren paketteihin. Osa tässä esittelyssä mukana olevista elokuvista on katsottavissa myös Telia TV Vuokraamon kautta. Jos sinulla ei ole vielä Telia TV -sovelluksen maksuttomia tunnuksia, voit tilata ne sivuiltamme. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen ilmaiseksi.

 

C Moren sarjat ja sisällöt ovat katsottavissa C More -suoratoistopalvelun kautta puhelimella, tabletilla, tietokoneella osoitteessa cmore.fi, useimmilla älytelevisioilla, sekä Telia TV digiboksin käyttöliittymän kautta.

 

The Beach House

 

Julkaisuvuosi: 2018

Genre: Draama

Ikäraja: Sallittu

Kesto: 1h 27min

 

The Beach House on amerikkalainen draamaelokuva, joka perustuu Mary Alice Monroen samannimiseen romaaniin. Elokuvan on ohjannut Roger Spottiswoode, joka on aiemmin tullut tunnetuksi muun muassa James Bond -elokuvan ohjauksestaan.

 

Chicagossa asuva Cara (Minka Kelly) menettää yllättäen työnsä mainostoimistossa, ja päättää palata äitinsä (Andie MacDowell) pyynnöstä kotiin Etelä-Carolinaan perheen vanhaan rantataloon. Eipä aikaakaan kun orastavaa romanssia on ilmassa, sillä äiti päättää laittaa näppinsä peliin tyttärensä rakkauselämään. Asuuhan nimittäin paikkakunnalla myös Caran vanha teiniaikainen ihastus Brett (Chad Michael Murray). Cara itse kuitenkin vastustelee ajatusta, sillä edellisestä suhteesta ei ole kauaa, eikä hänellä ole myöskään aikomusta jäädä Etelä-Carolinaan pidemmäksi aikaa. Kotikulmillaan Caralla on nimittäin vastassaan myös muitakin vaikeita asioita menneisyydestä, kuten oma veljensä Palmer (Donny Boaz), jota kohtaan hänellä on vaikeat välit. Veljellä on myös suuria suunnitelmia heidän lapsuudenkotinsa varalle, sillä hän haluaa purkaa rantatalon ja rakentaa sinne uusia asuntoja. Cara ja äiti ovat kumpikin ajatusta vastaan. Myös muita dramaattisia uutisia on luvassa, ja Cara haluaa rakentaa uudelleen suhteen äitiinsä. Äiti Lovie on myös intohimoinen merikilpikonnien suojelija, ja pian kaikki joutuvat yhdistämään voimansa myrskyn saapuessa rantaan. 

 

The Beach House -elokuva on visuaalisesti kaunista katseltavaa, sillä etelän rannikkomaisemat näyttävät kerrassaan upealta! Tarinassa on paljon ilon ja onnen hetkiä, mutta myös nenäliinat on syytä pitää lähettyvillä. Elokuva sopii erityisen hyvin katsottavaksi näin meidän talvisina ja lumisina hetkinä, sillä sen kautta pääset uppoutumaan myös hieman toisenlaiseen miljööseen ja koskettavaan tarinaan.

 

 

 

Before The Devil Know's You're Dead

 

Julkaisuvuosi: 2007

Genre: Trilleri

Ikäraja: K16

Kesto: 1h 51min

 

Before The Devil Know's You're Dead -elokuvassa nähdään liuta ykkösluokan näyttelijöitä, mukaan lukien oma henkilökohtainen suosikkini, Philip Seymour Hoffman. Vuonna 2007 ensi-iltansa saaneen trillerin on ohjannut Sidney Lumet ja käsikirjoittanut Kelly Masterson.

 

Kipeästi rahaa kaipaavilla veljeksillä Andyllä, (Philip Seymour Hoffman) sekä Hankilla (Ethan Hawke) on kaikki päällisin puolin hyvin: Andylla on huipputyöpaikka ja Hank on omistautuva isä rakkaalle tyttärelleen. Todellisuudessa kuitenkin Andylla on kontollaan kavallus ja huumeongelma, eikä avioliitossakaan mene hyvin. Hank puolestaan kärsii alkoholiongelmasta ja on salasuhteessa veljensä vaimoon, Ginaan (Marisa Tomei). Epätoivon puuskassaan he päättävät ryöstää vanhempiensa omistaman jalokiviliikkeen. Andyn tietämättä Hank pestaa heidän suunnittelemaansa ryöstöön mukaan vielä ammattilaisvaras Bobbyn (Brian F. O'Byrne), kenen tehtäväksi jääkin itse ryöstön tekeminen Hankin odottaessa autossa. Kaikki menee kuitenkin karmaisevalla tavalla pieleen, kun tilanne äityy ammuskeluksi eikä ruumiiltakaan vältytä. Tämä laukaisee ikävien tilanteiden sarjan, ja koko perhe ajautuu tuhon partaalle. 

 

Tiivistunnelmainen trilleri upottaa katsojansa ihmismielen pimeään puoleen, missä ahneus ja itsekeskeisyys kukoistavat. Tarina tempaisee mukaansa ja kumpikin sen päätähdistä onnistuu roolissaan todella vakuuttavasti. Suosittelen Before The Devil Know's You're Dead -elokuvaa prime time -leffailtapaikalle lauantaihin, muistathan myös popparit!

 

 

 

Chaos Walking

 

Julkaisuvuosi: 2021

Genre: Toiminta

Ikäraja: 12

Kesto: 1h 44min

 

Viime vuoden puolella julkaistu Chaos Walking on Doug Limanin ohjaama, hieman erilainen scifi-elokuva. Se perustuu Patrick Nessin kirjoittamaan samannimiseen kirjatrilogian ensimmäiseen osaan The Knife Of Never Letting Go

 

Lähitulevaisuuden maailmassa Todd (Tom Holland) löytää metsästä mysteerisen lentoaluksellaan pakkolaskun tehneen Violan (Daisy Ridley). Pian Viola ymmärtää laskeutuneensa planeetalle, josta kaikki muut naiset ovat kadonneet, eikä Toddkaan ole ikinä aikaisemmin nähnyt naista. Jäljellä olevia miehiä ympäröi lisäksi voima, joka paljastaa heidän pienimmätkin ajatuksensa ääneen kaikkien kuultaville. On sanomattakin selvää, että Violan henki on uhattuna kun Prentiss-kylän pormestari (Mads Mikkelsen) ja muut kylän miehet haluavat tälle pahaa. Todd kuitenkin lupaa tehdä kaikkensa suojellakseen Violaa ja auttaa hänet pakenemaan. Samalla Todd pyrkii myös löytämään oman sisäisen voimansa paljastaakseen planeetalla vallitsevat synkät salaisuudet.

 

Elokuvan tarina on erittäin mielenkiintoinen, sekä erilainen. Myös visuaalisuuteen on panostettu, ja näyttelijäsuoritukset vakuuttavat. Etenkin Tom Holland onnistuu roolissaan erinomaisesti, sekä tietenkin Tanskan oma supertähti Mads Mikkelsen.

 

 

 

Dater's Handbook

 

Julkaisuvuosi: 2016

Genre: Komedia, draama

Ikäraja: Sallittu

Kesto: 1h 23min

 

Dater's Handbook on kepeä hyvänmielen romanttinen komedia. Elokuvan on ohjannut James Head ja sen pääosassa nähdään sittemmin näyttelijäntöistä brittihoviin siirtynyt Meghan Markle

 

Cassandra on mainosalalla menestyvä liikenainen (Markle), joka elää yhdessä rakkaan koiransa kanssa. Hänellä on taipumuksia valita rinnalleen vääriä miehiä, ja pian siskonsa (Christine Chatelain) ja kuuluisan kirjailijan Dr. Susien (Teryl Rothery) avustamana hän ymmärtääkin elävänsä taas parisuhteessa, jolla ei ole tulevaisuuden toivoa. Parisuhde saakin jäädä, mutta ei aikaakaan kun Cassandra pääsee soveltamaan Deittailijan Käsikirjasta lukemiaan oppeja oikeassa elämässä. Pian hänen ympärillään pyörii nimittäin kaksi hyvin keskenään erilaista miestä: rento ja hassutteleva Robert (Kristoffer Polaha), sekä elämässä menestynyt, turvallinen ja vakavissaan kumppanista sekä perheestä haaveileva George (Jonathan Scarfe). Käsikirja johdattelee Cassandraa arvatenkin tiettyä miestä kohti, samoin kuin mielipide tulevasta sulhosta ja sen valinnasta löytyy myös siskolta, sekä Cassandran äidiltä (Lynda Boyd). Kenet Cassandra lopulta valitsee, ja osuuko valinta aivan nappiin? 

 

Dater's Handbook on perinteinen romanttinen komedia, joka ei varsinaisesti loppuratkaisultaan välttämättä yllätä. Itse kuitenkin voin myöntää olevani juuri tämän genren suurkuluttaja, ja Dater's Handbook tulikin katsottua keskellä päivää vapaapäivänä - ja hyvin toimi! 

 

 

 

Elämäni Liberacen Kanssa

 

Julkaisuvuosi: 2013

Genre: Draama

Ikäraja: 12

Kesto: 1h 53min

 

Elämäni Liberacen kanssa on Steven Soderberghin ohjaama Golden Globe -palkittu draamaelokuva, joka kertoo aikansa kuuluisan showpianisti Liberacen suhteesta rakastajaansa 1980-luvulla. Elokuva pohjautuu Scott Thorsonin ja Alex Thorleifsonin kirjoittamaan muistelmateokseen Behind the Candelabra: My life with Liberace.

 

Pröystäilevästä ja tuhlailevasta elämästään kuuluisa pianisti Liberace (Michael Douglas) on singahtanut kuuluisuuteen jo 1950-luvulla. Vuosikymmenien aikana Liberace oli kunnostautunut mahtipontisilla show-esityksillään, ja herätti huomiota riikinkukkomaisella olemuksellaan. Parrasvaloilta piilossa hän oli myös homoseksuaali, ja hänen aikanaan se ei ollut vielä kovinkaan hyväksyttävää. Tarinassa keskitytään Liberacen uran viimeisiin vuosiin. Vuoden 1977 kesällä nuori ja komea Scott Thorson (Matt Damon) tapaa kuuluisan Liberacen. Pian heidän välilleen syttyy romanttinen suhde, joka kestää kaiken kaikkiaan jopa viisi vuotta. Täysin erilaisista taustoista lähtöisin oleva Scott on lopulta täysin oikukkaan ja määräilevän Liberacen käskytettävänä. Liberacen omistushalu ja vallanhimo lopulta tukahduttavat Scottin, eikä tilannetta helpota myöskään se, että koko heidän suhteensa on pidettävä muulta maailmalta piilossa. Vaikka parisuhde kenties lopulta heitetäänkin romukoppaan, Liberacen ja Scottin välille on syntynyt kuitenkin loppuelämän kestävä side.

 

Todellisiin henkilöihin perustuvat elokuvat ovat mielestäni aina mielenkiintoisia, ja kertovat opettavaisella tavalla myös sen aikaisesta maailmankuvasta. Liberacen ja Scottin elämään on helppo heittäytyä, kenties heitä esittävän supertähtikaksikon ansiosta. Michael Douglas ja Matt Damon eivät suotta ole kumpikin Oscar-palkittuja työstänsä elokuvien parissa.

 

 

 

Hatchiko 

 

Julkaisuvuosi: 2009

Genre: Draama

Ikäraja: 7

Kesto: 1h 29min

 

Hatchiko jos mikä, on elokuva joka saa kyynelkanavat auki! Lasse Hallströmin ohjaama elokuva on tositarina koirasta nimeltä Hatchiko. Tämän karvaisen uskollisen ystävän muistoksi on pystytetty jopa useampi patsas ympäri Japania. Patsaista kuuluisin on pronssipatsas Japanin Shibuyan rautatieasemalla, paikassa jossa Hatchiko odotti uskollisesti isäntäänsä vuosien ajan.

 

Parker Wilson (Richard Gere) on sympaattinen yliopistoprofessori, joka pelastaa kadulta löytökoiran, Hatchikon. Koiran ja sen isännän välille kehittyy ainutlaatuinen suhde. Hatchikolla on päivittäin tapana olla isäntäänsä rautatieasemalla vastassa häntä heiluen tämän tullessa junalla töistä kotiin. Eräänä päivänä ja yllättäen Parker kuitenkin menehtyy työpäivänsä aikana, eikä enää palaakaan kotiin. Uskollinen Hatchiko ei kuitenkaan luovuta, vaan kulkee päivittäin rautatieasemalle odottamaan isäntäänsä vuosien ja vuosien ajan, kuolemaansa asti. Muu perhe toki huolehtii yhä Hatchikosta, mutta kukaan heistä ei korvaa isännän jättämää aukkoa tämän sydämessä.

 

Hatchiko on tarinana erittäin koskettava, ja myös elokuvakriitikot ovat monessa paikkaa leffaa ylistäneet. Vaikka nenäliinoja kuluu varmasti karskimmaltakin katsojalta, on tarina pullollaan myös hyviä ja onnellisia hetkiä - onhan sen ensisijainen teema kuitenkin rakkaus ja uskollisuus. 

 

 

 

Kylmä kosto - Cold Pursuit

 

Julkaisuvuosi: 2019

Genre: Draama, toiminta, komedia

Ikäraja: 16

Kesto: 1h 53min

 

Cold Pursuit, eli suomeksi Kylmä Kosto on Hans Petter Molandin ohjaama mustalla huumorilla höystetty toimintaelokuva. Se on brittiläis-amerikkalainen uudelleenfilmatisointi alunperin norjalaisesta Kraftidioten-nimisestä elokuvasta.

 

Kalliovuorilla sijaitsevan Kehoen hiihtokeskuksen rauha järkkyy, kun paikallisen lumiaurakuskin Nielsin (Liam Neeson) poika murhataan tämän osuttua väärään paikkaan väärään aikaan. Pian osoittautuukin, että murhan taustalla on Viking -nimellä kulkeva huumeparoni (Tom Bateman). Poikansa kuolemasta tulistunut isä päättäkin lähteä kostopuuhiin, lahdaten huumeliigan jäseniä yksi kerrallaan. Lupaavalta vaikuttaneen alun jälkeen homma riistäytyy käsistä, ja Niels onnistuu kostopuuhissaan aiheuttamaan todellisen reviirisodan kahden eri rikollisliigan välille. Elokuvan muissa keskeisissä rooleissa nähdään toisen rikollisjengin pomona Tom Jackson, poliisikaksikkona Emmy Rossum, sekä John Doman ja Nielsin vaimona Laura Dern.

 

Cold Pursuit on ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva. Juuri sen musta huumori tuo ajoittain raakaankin toimintapläjäykseen kivasti kontrastia, ja genre vetoaa ainakin itseeni. Liam Neeson sopii rooliinsa täydellisesti: hän on elementissään kostoretkelle lähtevälle "tavikselle", sillä hän on uskottava niin tavallisena järkähtämättömänä ja suoraselkäisenä perheenisänä, kuin myös huumediilereitä pois päiviltä hoitelevana tappokoneena. Erityisen hyvin elokuva sopii viikonlopun leffailtaan!

 

 

 

Spiral: From The Book Of Saw

 

Julkaisuvuosi: 2021

Genre: Kauhu

Ikäraja: 18

Kesto: 1h 29min

 

Spiral: From The Book Of Saw on yhdysvaltalainen Darren Lynn Bousmanin ohjaama kauhuelokuva. Se on yhdeksäs osa hyvinkin tunnettua Saw-elokuvasarjaa, joka on kauhistuttanut miljoonia ja taas miljoonia katsojiaan jo vuosikymmenten ajan.

 

Ylimielinen ja monen kollegansa karsastama etsivä Zeke (Chris Rock), sekä tämän työpari William (Max Minghella) alkavat johtamaan murhatutkimusta, jonka tavoitteena on saada kiinni sadistinen, omia tuomioita ja kieroutunutta oikeutta jakava sarjamurhaaja. Murhien brutaali tekotapa alkaa pian muistuttamaan heitä kaupungin synkästä menneisyydestä: ajasta jolloin pelkoa ja kauhua kylvi kuuluisa Jigsaw-niminen sadistinen murhaaja. Tutkimusten edetessä Zeke alkaa huomaamaan ajautuneensa keskelle sarjamurhaajan sairaalloista peliä. Kun raakojen murhien uhreina on vieläpä poliiseja, joutuu Zeke miettimään onko tekijä häntäkin yllättävän lähellä.

 

Spiral: From The Book Of Saw -elokuva on ilmestyttyään jakanut jonkin verran mielipiteitä: kenties Saw-elokuvasarjan vannoutuneimmat fanit ovat hieman karsastaneet tämän yhdeksännen osan erilaisuutta verrattuna aikaisempiin osiin. Aiemmille sarjan osille on nimittäin luontaista seurata tietyn tai tiettyjen hahmojen kamppailua läpi kieron pelin, ja erilaisten sadististen ansojen. Tässä osassa seurataan ennen kaikkea Zeken suorittamaa murhatutkimusta, vaikka ansoja ja raakuuksia on siltikin luvassa tavalliseen totuttuun tapaan. Itse henkilökohtaisesti voin sanoa, että tämä jatko-osa oli toimiva, eikä koomikkona paremmin tunnettu Chris Rock ollut yhtään hullumpi näin vakavassakin roolissa. Mainittakoon muuten myös, että Zeken isän roolissa nähdään Samuel L. Jackson.

 

 

 

 

Lue lisää:

 

 
SannaMKoo
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/C-Moren-helmikuun-uutuuselokuvat/ba-p/234812
Linkki kopioitu