Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Arkansas.png

 

Tämän viikon leffauutuudet ovat täynnä draamaa ja jännitystä. Esittelemme huumediilereiden maailmaan sijoittuvan elokuvan Arkansas, sekä naisiin kohdistuvaan väkivaltaan pureutuvan Darkness Falls -leffan. Molemmat elokuvat ovat tämän viikon uutuuselokuvia ja vuokrattavissa Telia TV:n kautta. Telia TV sovelluksen saat maksutta käyttöösi ja ensimmäisen elokuvan vuokraus on maksuton!

 

Arkansas

 

Ikäraja: K16 

Kesto: 117 min

Genre: jännitys, rikosdraama

 

John Brandonin samannimiseen kirjaan perustuvassa elokuvassa toista pääosaa näyttelevä Clark Duke bebytoi nyt ohjaajan roolissa. Tässä huumediilereiden maailmaan sijoittuvassa leffassa katsoja pääsee seuraamaan diilereiden Kyle Ribbin (Liam Hemsworth) ja Swin Hornin (Clark Duke) touhuja huumeparonin Frogin (Vince Vauhgn) käskyvallan alla. Miehen, jota he eivät ole koskaan tavanneet.

 

Ribb ja Horn ajautuvat kimppaan ja yhteiseen diilerin hommaan sattumuksien kautta. He päätyvät peitetyöhön puistonvartijoiksi Arkansasiin. Paikan päällä erityisesti Swin koettaa ja onnistuukin  kotoutumaan ja lähentymään paikallisten kanssa, kun hän heti ensimmäisellä kauppareissulla iskee silmänsä hedelmä- ja vihannesosaston työntekijään Johnnaan (Eden Brolin). Heistä tulee pian pariskunta, ja mieskaksikko kasvaa kolmikoksi naisen saadessa tietää totuuden miesten elämästä ja tarkoitusperistä, ja totuuden selvittyä hän sulautuu osaksi diileriporukkaa.

 

Kuten melkein arvata saattaa, Ribbin ja Hornin diili menee pieleen ja sillä on kohtalokkaita seurauksia. Yksi konflikti johtaa toiseen ja kolmanteen, ja henkiä menetetään. Väliin ajassa palataan taaksepäin 80-luvun puoleenväliin Frogin aiempaan elämään ja mistä kaikki alkoi. Mustan huumorin värittämänä elokuva sopii vauhdikkaista roadmovieista ja jännäreistä pitäville. Vaikka se on teemaltaan synkkä ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, sen väliin pilkistelevä komiikka tekee siitä jopa hauskan. 

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

 

 

 

Darkness Falls

 

Ikäraja: K16

Kesto: 84 min.

Genre: Jännitys

 

Ranskalaisohjaaja Julien Serinin ohjaamassa elokuvassa pureudutaan naisiin kohdistuvaan väkivaltaan. Tarina alkaa kun etsivä Jeff Anderson (Shawn Ashmore) löytää vaimonsa kuolleena kylpyammeesta. Tapaus näyttää itsemurhalta, mutta Jeff on vakuuttunut siitä että kyseessä on kylmäverinen murha. Hän alkaa tutkia tapausta ja saa pian selville että hänen vaimonsa joutui isästä ja pojasta (Gary Cole ja Richard Harmon) koostuneen sarjamurhaajaparin uhriksi. Jeffille selviää että he ovat tappaneet lukuisan joukon naisia ja lavastaneet näiden kuoleman itsemurhaksi. Hän päättää kostaa vaimonsa kuoleman ja pysäyttää mieskaksikon ennen kuin he lisää naisia murhataan.

Elokuva on saanut vaihtelevan vastaanoton. Joissain arvosteluissa sitä moititaan kliseiden täyttämäksi ja osittain myös raa’aksi. Se on kuitenkin kaikesta huolimatta teemaltaan hyvinkin ajankohtainen. Naisiin kohdistuvasta väkivallasta on somessa keskusteltu viime viikkoina paljon ja tämä leffa keskittyy juuri siihen. Vaikka elokuva ei koostukaan valkokankaan kirkkaimmista näyttelijöistä, on se silti varteenotettava vaihtoehto viikonlopun leffaillalle.

 

Arvostelija: @Merja_J 

 

 

 

 

Lue myös näistä leffoista:

 

 

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikon-elokuvauutuudet-Arkansas-amp-Darkness-Falls/ba-p/209677
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.