Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
AaTanja
Moderaattori
Moderaattori
  • 165 custom-general.kudos
  • 358 custom-general.replies
  • 19 custom-general.solutions

Viikon leffatärpit: Merituli & Late Night

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Late Night.png

 

Tällä viikolla esitellään Tukholman saaristoon sijoittuva Merituli-jännäri sekä Emma Thompsonin tähdittämä komedia Late Night. Kumpaisenkin löydät  Telia TV vuokraamon uutuuksista.

 

Merituli

 

Ikäraja: 16

Kesto: 94 minuuttia

Genre: jännitys

 

Ensimmäisenä itsellä tuli trailerin nähtyä mieleen haluanko sittenkään edes nähdä elokuvaa, toisin sanoen uskallanko katsoa sitä, ettei vaan rakkauteni saaristoa ja merta kohtaan koe kolausta. Mainittakoon, etten ole mikään jännäreiden suurkuluttaja. Ajattelin muuttuvani vainoharhaiseksi, alkaisin epäillä ja tunnustella rantakallioilla outoja fiiliksiä, kuten tässä elokuvassa tehtiin. No, rohkaisin mieleni, uteliaisuus voitti. Eikä siinä lopulta kuinkaan käynyt. Lapsille elokuvaa ei kuitenkaan missään nimessä kannata näyttää, ikäraja 16 vuotta on täysin perusteltu. 

 

Tämä ruotsalanen fiktiivinen jännäri sijoittuu jonnekin Tukholman saariston kolkkaan, Draugadottenin mystiselle saarelle, jonne eräs kuvausryhmä on purjehtien lähtenyt kuvaamaan trilleriä, jota tehdään osin improvisoiden. Elokuvan teko saa odottamattoman sävyn, kun ryhmä joutuu todellisen elämän kauhutarinaan osalliseksi. Saaristossa nousee vähitellen esiin jotain sellaista, mihin kukaan ei ole koskaan osannut olla tosissaan varautunut, vaikka tarinat paljon kertovatkin satoja vuosia vanhoista kauhuista juuri Draugadottenilla. Taru muuttuu todellisuudeksi ja kuvitellusta trilleristä tuleekin kuvausryhmäläisille totta.

 

Muistatko elokuvan Blair Witch Project? Merituli muistuttaa paikoin tätä 90-luvun lopun menestysleffaa, sillä kummassakin nivoutuu yhteen taru ja totuus, fakta ja fiktio, kummassakin juostaan heiluva kamera käsissä hämyisessä metsässä pakoon jotain pahaa eikä katsojalla ole oikein selvyyttä mikä on suunniteltua ja mikä suunnittelematonta. Kummassakin vanhojen legendojen muinaiset pahuudet muuttuvat lopulta todeksi. Ohjaaja Ove Valeskog on saanut kiedottua Meritulen näennäisen todellisuuden ja siinä kerrotut vanhat pelottavat tarut osaksi elokuvan todellisuutta siten, että katsoja väliin hämääntyy siitä, mikä onkaan todellisuutta ja mikä kuviteltua trillerin käsikirjoitusta.

 

 

Late Night

 

Ikäraja: sallittu

Kesto: 102 minuuttia

Genre: komedia, draama

 

Miltä kuulostaa työyhteisö, jota hallitsee vahva kolkko ja ihmisistä varsin vähän pitävä sekä erittäin hyvin oman arvonsa tunteva kypsän iän saavuttanut nainen, joka on lisäksi tunnettu ja monin palkinnoin palkittu talk show -emäntä Katherine Newbury (Emma Thompson)? Siinäpä vasta miesvoittoiselle Late Night -show'n työryhmälle uuvuttava yhtälö. Tähän kun lisää nuoren vielä uransa alkuvaiheessa ja täysin alan ulkopuolelta tulevan uuden käsikirjoittaja Mollyn (Mindy Kaling), joka sattuu saamaan pestin lähinnä onnenkantamoisena ja sukupuolensa vuoksi, on soppa valmis. 

 

Elokuva saattaa alkuun vaikuttaa kepeältä hassuttelulta, mutta siinä piilee monin kohdin syviäkin kannanottoja muun muassa naisten asemasta, työelämän haasteista, sosiaalisista ristiriitaisuuksista työelämän ja vapaa-ajan välillä sekä muuta yhteiskunnallista sanomaa. Katherinen pisteliäät ja anteeksipyytelemättömät sutkautukset alaisilleen tai suorassa lähetyksessä vierailleen osuvat katsojaa sellaiseen hermoon, joka kyllä naurattaa, mutta samalla ravistelee ajattelemaan joitain jopa normeina pidettyjä asioita toisin. 

 

Toistensa vastakohtina paikkansa ja arvonsa tunteva hivenen pessimismiin taipuvainen Katherine sekä elämäniloinen, sinisilmäinenkin Molly joutuvat kiperiin tilanteisiin tiimeineen, kun Katherine uhkaa tulla jo kymmenen vuotta laskusuhdanteessa olleiden katsojalukujen vuoksi syrjäytetyksi omasta ohjelmastaan. Hänet on tarkoitus korvata nuorella stand up -koomikkomiehellä, ja tätähän Katherine ei purematta niele. Hän joutuu taipumaan nykymaailman hömpötyksille, kuten sosiaalisen median käyttämiselle, vuorovaikutteiselle ja yleisöä kuuntelevalle tyylille tehdä show'ta ja ennen kaikkea laskeutumaan työryhmänsä tasolle yhdeksi tiimin jäseneksi. Alunperin hän ei ole tuntenut saatikka edes nähnyt juuri ketään työryhmänsä jäseniä. Molly saa osin aikaan suuren kulttuurin muutoksen, ja siitä lopulta on Katherinen häntä kiittäminen.

 

 

 

Lue myös näistä leffoista:

 

Yhteisön moderaattori
0 vastausta