Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Viikonlopun leffatärpitViikonlopun leffatärpit

Tämän viikon Vuokraamon Leffatärpit kuljettavat katsojat mukanaan 60- ja 70-lukujen Yhdysvaltoihin.  Jos aurinko paahtaa liian kuumana tai kesämyrsky yllättää, kurkkaa myös Vuokraamon kesäale, jossa on saatavilla huippuleffoja 2 euron hintaan aina elokuun 19. päivään asti. 

 

Green book 

 

2018, 125 min, K12, Draama, Komedia

 

Muun muassa klassikkokomedian Sekaisin Marista (1998) ohjannut Peter Farrelly todistaa olevansa taitava ja monitasoinen tarinankertoja.  Farrellyn ohjaama ja käsikirjoittama Green Book perustuu löyhästi tositapahtumiin. 

 

Italianamerikkalaisen gansterin ja yläluokkaisen pianistin tiet kohtaavat yhteistyön merkeissä, kun Tony 'Lip' Vallelonga (Viggo Mortensen) lupautuu Donald Shirleyn (Mahershala Ali) konserttikiertueen kuljettajaksi. 1960-luvun Amerikan etelävaltioissa rasismi rehottaa eloisasti. Rotuerotellut vessat, motellit ja ravintolat ovat arkipäivää, mutta kaksikon apuna on afroamerikkalaisille turvallisia paikkoja listaava kirjanen Green book. 

 

Green book on mieltälämmittävä, nokkela, riipaiseva ja paikoin raivostuttava. Kaduilla karaistuneen Lipin ja sivistyneen Donin piirteet täydentävät loistavasti toisiaan tiukoissa paikoissa, ja eteen asetetut ongelmat ratkeavat yhteisvoimin. Upean soundtrackin lisäksi elokuva pistää miettimään, kuinka omia ennakko-odotuksia voi laventaa odottamattomiin suuntiin, kun vain antaa uusille näkökulmille mahdollisuuden.

 

 

 

If Beale Street could talk

 

2019, 119 min, K12, Draama, romantiikka

 

Clementine 'Tish' Rivers (KiKi Layne) ja Alonso 'Fonny' Hunt (Stephan James) ovat lapsuudenystäviä ja täysin rakastuneita toisiinsa. Elämä tuo kuitenkin suuria esteitä parin onnen tielle, kun Fonny vangitaan raiskaussyytöksen takia. Fonnyn vanhemmat tekevät päättäväisesti töitä sen eteen, että Fonny saataisiin vapaaksi syytteistä. Samaan aikaa Clementine odottaa Fonnyn vapautusta ja etsii heille sopivaa kotia Harlemista. Tuomitaanko Fonny epäselvästä rikoksesta vai annetaanko hänelle mahdollisuus?

 

Muutaman vuoden takaisesta Moonlight elokuvasta tuttu ohjaaja Barry Jenkins kuvailee runollisen uskottavasti kahden ihmisen yhteenkuuluvuutta ja epätoivosta halua parempaan elämään. James Baldwinin samannimiseen kirjaan (1974) pohjautuva elokuva on ajankohtainen ja raadollisen epäreilu kuvaus maailman kylmyydestä, jossa on vain pärjättävä.

 

 

 

Lue myös :

EssiJn
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikonlopun-leffatarpit-Green-Book-amp-If-Beale-Street-Could/ba-p/189088
Linkki kopioitu