Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63229
Kirjoituksia 172552

Viikonlopun leffatärpit: Pokémon Detective Pikachu & Captive StateHighlighted
Ex-telialainen
Rekisteröitynyt: ‎03-06-2019
Kirjoituksia: 70
1/1

Viikonlopun leffatärpit: Pokémon Detective Pikachu & Captive State

Pokepallo.jpg

 

Tämän viikon leffatärpeissä palataan ysäritunnelmiin, kun monien rakastama sähköpokémon Pikachu seikkailee oikeiden ihmisten seassa. Captive State -elokuva tarjoaa Pikachun rinnalle lisää scifiä ja ripauksen apokalyptista tunnelmaa. Nappaa uutuuselokuvat katseluun Telia TV Vuokraamosta.

 

Pokémon Detective Pikachu (2019)

Toimintakomedia
104 min

K12

 

Pikachusta on tehty aidonnäköinen omassa elokuvassaan.Pikachusta on tehty aidonnäköinen omassa elokuvassaan.

Ysärilapsien suosikki, Pokémon Pikachu, sai Rob Lettermanin ohjaaman nimikkoseikkailunsa tänä vuonna. Japanilais-amerikkalaisena yhteistyönä tehdyssä elokuvassa vilisee monia muitakin pokémoneja, jotka seikkailevat osittain fantasioidussa oikeassa maailmassa aitojen ihmisten kanssa. Piirretystä ei siis ole kyse. Elokuva pohjautuukin piirrettyjen sijaan Detective Pikachu -videopeliin.


Pokepallosta kuoriutunut Pika on edennyt urallaan etsiväksi asti, ja se on työskennellyt yksityisestivä Harry Goodmanin parina. Yhtäkkiä nasevan pörröpallon etsiväpari katoaa, ja muistinmenetyksen riivaama Pikachu alkaa etsiä kadonnutta Harrya tämän pojan Timin kanssa. Muista ihmisistä poiketen Tim ymmärtää sen puhetta. Etsintäretki ja mysteerin selvittäminen johtaa heitä uusiin paikkoihin, kuten salaiseen Ryme Cityyn, joka on pulloillaan erilaisia piirretystäkin tuttuja pokemoneja.


Pikatchun äänenä toimii Deadpoolista tuttu vitsiniekka Ryan Reynolds. Muissa pääosissa nähdään esimerkiksi Kathryn Newton ja Justice Smith.


Leffa sopii kaikille entisille pokémon-faneille, jotka voivat löytää leffasta sen oman lempparinsa aidossa ympäristössä. Menevä elokuva sopii myös uudemmille faneille, mutta ikäraja sillä on 12 vuotta. Ajoittain ronskin huumorin takia leffa ei siis sovellu perheen pienimmille.

 

 

Captive State (2019)

Jännitys, toiminta
106 min
K12

Captive State uutuuselokuva.jpg

 

Ruper Wyattin (Apinoiden planeetta) ohjaama scifijännäri kertoo lähitulevaisuudesta, jossa maapallon on ottanut valtaansa alienit ulkoavaruudesta. Pääosia näyttelevät John Goodman, Ashton Sanders, Jonathan Majors sekä Vera Farmiga.

Uusi maailmanjärjestys on johtanut erotteluun niiden välillä, jotka tekevät yhteistyötä avaruusolioiden kanssa sekä niiden, jotka kapinoivat. Elokuvan tarinaa kerrotaan vuorotellen molemmista näkökulmista, mutta keskeisin henkilö on nuori mies Gabriel, joka liittyy kapinoijien joukkoon ja hänen veljensä Rafi, joka on kapinan johtohahmo.

Elokuvassa Gabriel joutuu poliisikomentaja William Mulliganin kynsiin ja jahdattavaksi. Mulligan yrittää kalastella Gabrielilta arvokasta tietoa kapinajoukosta, ja seuraa hänen liikkeitään. Gabriel toimittaa veljelleen salaista tietoa sisältävän käärityn tupakan, josta tapahtumat lähtevät etenemään. 

Elokuvan edetessä ilmenee, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Kuka on kenenkin puolella, ja mikä on tuonut Gabrielin avaruusolioiden hyökkäyksestä ja vanhempiensa kuolemasta tähän pisteeseen?

Elokuva ei saanut toivottua vastakaikua yleisössä, eikä ylennyt toivottuihin tuloksiin lippuluukuilla. Se on kuitenkin mielenkiintoinen scifipläjäys, jossa käsitellään jo kauan sitten leffamaailman suosikiksi noussutta aihetta: mitä ulkoavaruudesta löytyy?

 

 

Hauskaa leffailua pimeneviin iltoihin! Hymiö Onnellinen

 

Lue lisää: 

0 tykkäystä