Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

kamera.png

 

 

Se mikä ei tapa - The Girl in the Spider's Web (2018)

 

Jännitys/Draama

115min

K16

 

Elokuva on jatkoa 2011 julkaistulle The Girl with the Dragon Tattoo. Aiempi ja tämä uusi The Girl in the Spider's Web perustuvat löyhästi ruotsalaisen Stieg Larssonin "Millennium" kirjasarjaan. Uuteen elokuvaan pääosaan Lisbeth Salanderiksi valikoitui Claire Foy, joka on parhaiten tunnettu roolistaan The Crown sarjan kuningatar Elisabethina. 

 

Tunnelma on alusta alkaen hyvin tiivis ja juoni imaisee mukaansa. Lisbeth hakkeri, joka on palkattu koodaamaan NSA:lta ydinaseita kontrolloiva ohjelma. Lisbeth on sisäänpäinkääntynyt ja hän ottaa ikäänkuin supersankarimaisen hahmon pelastaessaan epäoikeudenmukaista kohtelua toisia kohtaan. Elokuvan edetessä palataan Lisbethin synkkään menneisyyteen ikäviin tapahtumiin. Olin yllättynyt siitä kuinka Foy pystyi näinkin kovanaamaiseen ja erilaiseen rooliin kuin mitä olin häntä tottunut The Crownissa näkemään. 

 

 

Tuntematon mestari (2019)

 

Draama

95 min

Sallittu kaikenikäisille

 

Telia TV:n vuokraamon yksi uutukaisista on Klaus Härön ohjaama Tuntematon mestari, joka monisäikeisesti kertoo perhesuhteista ja sukupolvien välisistä kuiluista, yrittäjyyden haasteista nykymaailmassa, siitä miten haastavaa on olla vanhana konkarina kivijalkayrittäjänä kilpaillulla ja marginaalisella alalla, missä nuoret polvet ajavat ohi.

 

Taidekauppias Olavi (Heikki Nousiainen) saa tyttärenpoikansa työharjoitteluun liikkeeseensä, ja haastavien alkuasetelmien jälkeen heidän yhteistyönsä sujuu mutkattomasti ja odottamattoman hyvin. Isoisästä ja Otosta (Amos Brotherus) tulee toisilleen läheisemmät kuin koskaan, ja Otto on korvaamattomana apuna heidän jäljittäessään erästä taideteosta, jonka Olavi löytää taidehuutokaupasta ja on tunnistavinaan sen arvokkaaksi. Taulusta kuitenkin puuttuu signeeraus, ja Olavi ja Otto päätyvätkin selvittämään teoksen mysteeriä ja todellista arvoa.

 

Elokuvasta ja sen mystisen taideteoksen maalarin jäljittämisestä innostuneena päädyin vapaapäivänäni leffan katsottuani jäljittämään omalla seinälläni roikkuvan isovanhemmilleni aiemmin kuuluneen taulun tekijää. Omassa taulussani on signeeraus, mutta kukaan ei ole siitä ottanut ennen tätä selkoa. Aikani sitä tuijoteltuani, netin käänteistä kuvahakua käytettyäni, eri nimiehdotuksia googleen syötettyäni lopulta tärppäsi! Sen verran sain jäljitettyä taiteiljaa, että voin vetää johtopäätöksen siitä ettei seinälläni roiku miljoonien arvosta taidetta. Tärkeintä oli kuitenkin saada mysteeri selvitettyä!

 

 

Lue myös:

 

ReOlivia
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikonlopun-leffatarpit-Se-mika-ei-tapa-amp-Tuntematon-Mestari/ba-p/187343
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Hei, nimeni on Olivia! Olen yksi Telian sometiimin jäsenistä ja toimin Yhteisössä moderaattorina ja kirjoitan artikkeleita blogiosioihin. Vastaan myös muualla Telian sosiaalisen median kanavissa.