Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

maaliskuuvuokraamo.jpg

 

 

Maaliskuussa ollaan kevään porteilla sään vaihdellessa jo hieman lämmittävästä auringonpaisteesta lumisaateeseen. Vielä tähän vuodenaikaan illat ovat pimeitä ja ne luovatkin otollisen tunnelman elokuvista nauttimiseen. Maaliskuun vuokraamon uutuuksien kanssa koetaan suuria tunteita draaman, trillerin, komedian, kauhun ja myös lastenelokuvan parissa. Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, niin kannattaa nyt viimeistään hankkia ne, sillä saat ensimmäisen elokuvavuokrauksen maksutta.

 

Artikkelin sisällysluettelo:

 

Misbehaviour

Ensilumi

Wander Darkly

Risto Räppääjä ja väärä Vincent

I See You

Gutterbee

Palm Springs

Come Play

 

Misbehaviour

 

Vuokraamossa 1.3. alkaen

Ikäraja: K12

Kesto: 119 minuuttia

Genre: Draama, komedia

 

Philippa Lowthorpen elokuva Misbehaviour sijoittuu vuoteen 1970 Miss World kauneuskilpailuiden kynnykselle. Ajan henki ei ollut naisille suotuisin, naisia esineellistettiin, vähäteltiin ja syrjittiin. Elokuvan inspiraationa onkin ajan feministi aktivistien mielenosoitus Lontoossa järjestettyyn Miss Maailma kauneuskilpailuun, jonka on katsottu aloittaneen käännekohdan naisten vapautusliikkeessä. Elokuvassa yhdistyy sopivissa määrin komediaa vakaviin aiheisiin, tehden siitä viihdyttävän katsoa.


Elokuvan päähenkilö Sally Alexander (Keira Knightley) hakeutuu korkeakouluun siitä huolimatta, että hän on jo kolmissakymmenissään ja kaiken lisäksi yksinhuoltajaäiti. Sally kohtaa seksismiä sekä vähättelyä jo pääsyvaatimushaastattelussaan ja sama kohtelu jatkuu opintiellä. Sally tutustuu joukkoon feministejä, jotka jakavat hänen kanssaan yhteisiä mielipiteitä; vallitseva patriarkaatti on syrjäytettävä ja kauneusihanteiden on muututtava. Naiset suunnittelevat iskun Miss Maailma kauneuskilpailuun ja onnistuvatkin siinä. Sadat miljoonat katsojat ympäri maailma näkevät protestin suorassa lähetyksessä. Protestin lisäksi kauneuskilpailu sai myös yllätyskäänteen, kun Miss Maailmaksi kruunattiin ensimmäinen musta nainen Miss Grenada (Gugu Mbatha-Raw), ruotsalaisen ennakkosuosikin sijaan.

 

Arvostelija: @MinnaLN 

 

 

 

Ensilumi

 

Vuokraamossa 8.3. alkaen

Ikäraja: S

Kesto: 82 minuuttia

Genre: draama

 

Mehdipourin perhe on asunut jo muutaman vuoden vastaanottokeskuksessa suomalaisessa pikkukaupungissa. He uskovat tulevaisuuteen Suomessa ja elävät elämäänsä, kuten mikä tahansa perhe nauttien Suomen kesästä, yöttömistä öistä ja lettukesteistä paikallisten ystävien kanssa. Perhe saa tiedon, että heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty, mutta he katsovat tulevaisuuteen silti positiivisesti. He tekevät viimeisen mahdollisen valituksen päätöksestä ja jatkavat jokapäiväistä elämäänsä karkotusuhasta huolimatta. Elokuvan tarkoitus ei ole kertoa niinkään pakolaisuudesta vaan erään perheen tarinan sen arkipäiväisine haasteineen ja tilanteineen vieraassa maassa, ja ikuisesta pelosta saada kuulla, että turvapaikka-anomus on hylätty ja juuri Suomeen rakennettu elämä särkyy.

 

Ensilumen on ohjannut iranilaistaustainen Hamy Ramezan. Elokuvan päärooleissa nähdään Bahman-isänä Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlilla parhaana näyttelijänä palkittu iranilainen tähti Shahab Hosseini, Mahtab-äitiä esittävä Shabnam Ghorbani ja Aran-Sina Keshvari on Ramin. Muissa rooleissanäyttelee Vilho Rönkkönen, Laura Birn, Kristiina Halkola, Eero Melasniemi ja Muhammed Cangore. Hänen perheensä tuli Suomeen pakolaisina Hamyn ollessa alakouluikäinen.

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

Wander Darkly

 

Vuokraamossa 8.3. alkaen

Ikäraja: K12

Kesto: 119 minuuttia

Genre: Draama, komedia

 

Adrienne (Sienna Miller) ja Matteo (Diego Luna) ovat vastikään saaneet lapsen, mutta heidän suhteensa rakoilee. Kun kesken kaiken iskevä onnettomuus erottaa heidät, edessä on metafyysinen matka menneeseen vaikeiden tosiasioiden kohtaamiseksi. Pariskunta loukkaantuu pahasti, ja herättyään käyvät uudelleen läpi siihen astista elämäänsä ja suhdettaan oppiakseen siitä. Vai heräävätkö he uudelleen? 

 

Tara Mielen ohjaaman elokuvan maailman ensi-ilta oli tammikuussa 2021. Väliin perinteisen romanttisen draaman piirteitä noudattava elokuva muistuttaa osin kammottavilla kohtauksilla höystettynä välillä jopa kauhuelokuvaa. Arvaamattomuudella ja mihinkään muottiin istumattomuudellaan elokuva on jännittävä valinta kenelle tahansa katsojalle.

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

Risto Räppääjä ja väärä Vincent

 

Vuokraamossa 15.3. alkaen

Ikäraja: S

Kesto: 86 minuuttia

Genre: koko perheen elokuva

 

Rauha Räppääjä saa merkillisen ennustuksen, jonka mukaan hänen lähipiirissään on jälleensyntynyt nero. Löytäessään Riston piirustuksen Rauha on varma, että Risto on jälleensyntynyt Vincent van Gogh, sillä Risto käyttää värejä vauhdikkaasti ja hänellä on punainen tukka. Rauha päättää esitellä Riston piirustuksen taidemuseon johtajalle, joka yllättäen tarjoutuu viemään Riston kotiinsa opiskelemaan piirtämistä. Kun Ristoa ei kuulu takaisin taidemuseon johtajan luota, Nellin ja Lennartin epäilykset heräävät.

 

Tiina ja Sinikka Nopolan kirjoihin perustuvan Risto Räppääjä -sarjan nyt jo kahdeksannen osan on ohjannut Maria Sid. Se on hänen ensimmäinen Räppääjä-elokuvansa. Aiempia elokuvia ovat ohjanneet Mari Rantasila, Timo Koivusalo ja Markus Lehmusruusu. Tässävuoden 2020 lopulla ensi-iltansa saaneessa uusimmassa nähdään Risto Räppääjänä Silmu Ståhlberg, Nelli Nuudelipäänä Lumi Kallio, Pakastaja-Elvinä Jenni Kokander, Lennart Lindberginä Ylermi Rajamaa sekä Rauha Räppääjänä Minka Kuustonen.

 

Arvostelija: @AaTanja

 

 

I See You

 

Vuokraamossa 15.3. alkaen

Ikäraja: K16

Kesto: 96 minuuttia

Genre: Draama, trilleri, kauhu

 

Kymmenvuotias Justin Whitter pyöräilee idyllisen paikallisen puiston läpi. Matka loppuu lyhyeen, kun hän vaikuttaa törmäävään johonkin näkymättömään seinään tai voimaan, joka nostaa hänet ilmaan. Poika katoaa ja tapaus yhdistetään aiempiin lasten sieuppauksien sarjaan. Tapausta tutkii etsivä Greg Harper (Jon Tenney), joka samalla käy perheensä kanssa läpi vaikeita aikoja. Hänen vaimo Jackie (Helen Hunt) jäi kiinni suhteesta toisen miehen kanssa ja tämä kiehuttaa niin Gregin kuin heidän yhteisen poikansa Connorin (Judah Lewis) tunteita.

 

Sen lisäksi, että perheen välit rakoilevat alkaa Harpereiden talossa tapahtumaan selittämättömiä asioita. I See you on Adam Randallin ohjaama ja Devon Grayen käsikirjoittama amerikkalainen rikoskauhuelokuva, jonka oivaltavia juonenkäänteitä sinun on mahdotonta ennustaa. Älä lue spoilereita, vaan hyppää mukaan pimeään ja psykologiseen kauhuelokuvaan, niin saat elokuvasta kaiken irti.

 

Arvostelija: @MinnaLN 

 

 

Gutterbee

 

Vuokraamossa 22.3. alkaen

Ikäraja: K12

Kesto: 119 minuuttia

Genre: Draama, komedia

 

Gutterbee on tanskalaisen ohjaaja-käsikirjoittaja Ulrich Thomsenin käsialaa. Elokuvan tarina sijoittuu Amerikkaan, pieneen ja nuhjuiseen kaupunkiin nimeltä Gutterbee. Mike (Antony Starr) on vasta vapautunut vankilasta ja etsii uutta elämää kaidalta polulta. Saksalainen maahanmuuttaja Edward (Ewen Bremner), joka on erityisen intohimoinen makkaraharrastaja haluaa tuoda rakastamansa makkarat myös amerikkalaisten nautittavaksi. Nämä kaksi yhteisössään hieman syrjäytynyttä miestä yhdistävät voimansa perustaakseen saksalaisiin makkaroihin erikoistuvan ravintolan.

Ravintolan perustamisen toteutusta vaikeuttaa kaupungin ilmapiiri, jossa kukoistaa rasismi ja suvaitsemattomuus. Ideologiaa ylläpitää kaupungin kiusanhenki Jimmy Jerry Lee Jones Jr (W. Earl Brown) sekä hänen kannattajansa, jotka ovat käytännössä vastaan kaikkea ei-amerikkalaista. Gutterbee on satiiri pullollaan hauskaa komediaa, mutta sen lisäksi elokuva on myös draama suvaitsemattomuudesta ja makkaroista.

 

Arvostelija: @MinnaLN 

 

 

Palm Springs

 

Vuokraamossa 29.3. alkaen

Ikäraja: K12

Kesto: 90 minuuttia

Genre: romanttinen komedia

 

Nyles (Andy Samberg) on huoleton avec Palm Springsissä järjestettävissä häissä, joissa tympääntynyt morsiusneito Sarah (Christin Milioti) toivoo vain juhlien olevan nopeasti ohi. Sarah on miltei nolata itsensä pitäessään puhetta hääparille ja juhlaväellle. Nyles onneksi tulee ja pelastaa tilanteen. Heidän välilleen kehittyy enemmänkin kuin kiperän tilanteen  Asiat mutkistuvat, kun Sarahille selviää, ettei juhlia, itseä tai Nylesin seuraa niin vain paeta. Elämä jatkuu kuin viimeistä päivää.

 

Jopa vuoden hauskimmaksi romanttiseksi komediaksi tituleerattua ohjaaja Max Barbakowin Palm Springsia on hauska lähteä katsomaan kepeällä mielellä. Se saattaa kuitenkin yllättää! Se nimittäin muistuttaa kulttileffaa Päiväni murmelina. Jotta suuremmilta juonipaljastuksilta vältytään ja idea leffan katsomisesta säilyy, jätetään kertomatta sen enempää. 

 

Arvostelija: @AaTanja 

 Come Play

 

Vuokraamossa 22.3. alkaen

Ikäraja: K16

Kesto: 96 minuuttia

Genre: Kauhu, trilleri, draama

 

Come Play elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Jacob Chase. Elokuva perustuu hänen lyhytelokuvaan "Larry" vuodelta 2017. Päähenkilömme Oliver (Azhy Robertson) on autistinen lapsi, joka ei kykene puhumaan. Kommunikointia varten hän käyttää älypuhelimensa viestintäsovellusta. Oliver on yksinäinen poika, koulussa hänellä ei ole ystäviä ja hänen vanhemmat Sarah (Gillian Jacobs) ja Marty (John Gallagher Jr.) yrittävät tehdä parhaansa, mutta kokevat pojan kasvatuksen vaikeaksi. Oliver viettääkin suurimman osan ajastaan hänen älylaitteidensa kanssa.

 

Eräänä iltana Oliver löytää puhelimestaan uuden oudon sovelluksen nimeltä "Misunderstood Monsters". Sovellus kertoo Larrystä, yksinäisestä luuranko-olennosta, joka kaipaa ystävyyttä ihan niin kuin Oliverkin. Vaan sovelluksen avaamisen jälkeen alkaakin tapahtumaan outoja. Onko Larry oikeasti täällä? Elokuva ei ole pelkkää säikyttelyä, vaan siinä on myös psykologista näkökulmaa, joka antaakin tarinalle syvyyttä. Yksinäisyys voi olla hirviö - tässä elokuvassa se on sitä kirjaimellisesti.

 

Arvostelija: @MinnaLN 

 

 

Lue myös:

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Vuokraamon-uutuuselokuvat/ba-p/218700
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.