Digiboxi tarpeeton ratkaisu


Telian oma digiboxi on suunnilleen saman hintainen kuin Apple TV 4K. Kannattaisi harkita, että boxin laittaisi eläkkeelle vanhentuneena ratkaisuna ja myisi käyttäjille sen sijaan Apple TV:n. Se on modernimpaa teknologiaa, huomattavasti parempi käyttää ja siellä on iso kasa muitakin palveluita. Tuotekehityksessä voisi sitten laittaa kaikki paukut Apple TV -appin kehittämiseen. Toki Applella on ylivoimaisesti parempi kilpaileva videovuokraamo, mutta jokaisesta yksittäisestä elokuvasta pitää maksaa, eikä voi ottaa mitään kk-maksullista tilausta elokuviin.


6 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +12

Itselläni on Telia tv:n digiboksi laajakaistalla ja siinä myös kovalevy. Oon ollut tyytyväinen television katseluun boksin kautta, todella nopea siirtyminen kanavalta toiselle, ja näkee suurimman osan HD-laadulla. Apple tv:n kautta ei reaaliaikainen tv:n katselu onnistu. Lisäksi kun tallentaa ohjelmia myös kovalevylle, niin digiboksi on välttämätön. Myös ohjelmien kelaaminen sovelluksen kautta on kökömpää mitä boksilla. Minusta ajaa siis asiansa tämä boksi. Jos haluaa lisää sovelluksia, niin rehellisesti sanottuna nykypäivän televisiossa on kyllä oikeastaan jo vaikka mitä Areenasta Netflixiin.

Mihin ihmeeseen tarvitaan kovalevyä, jos voi tallentaa pilveen? Kovalevy on ihan mennyttä maailmaa digiboxissa (kuten itse digiboxikin). Pilvestä tallenteita voi katsoa millä tahansa laitteella, missä tahansa paikassa.

 

Apple TV:n appilla osaa kanavista voi katsoa livenä ja niitä, joita jostain kumman syystä ei voi, niin painaa tallennuksen päälle ja voi katsoa livenä samalla, kun tallentaa. Ero on todella olematon.

 

Apple TV:ssä kelaaminen on mielestäni näppärämäpää kuin boxissa. Kosketustason oikea ja vasen reuna hyppäävät eteen ja taaksepäin (30s?) ja tasoa liu'uttamalla voi siirtää kohtaa, jossa tallenteessa ollaan (ihan kuin Applen sovelluksissakin).

 

Jos Telia keskittyisi pääasiallisesti appiin, niin käytettävyyttä saataisiin entisestään hiottua. Esim. ohjelmaoppaassa pääsisi seuraavaan päivään yksinkertaisesti painamalla tai swaippaamalla sivulle, eikä kömpelösti hyppimällä valikoissa edestakaisin.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +12

Niin, mielipiteitä on monia, ja vääriä ei ole. Toinen tykkää digiboksista, toinen Apple tv:stä. Olkoon niin. Pilveen tallentaminen on hetken ilo, kun kovalevyllä tallenteet säilyvät tod.näk. pidempään. Pilveen ei voi myöskään tallentaa maksukanavia, ja ohjelmakirjastoissa elokuvat ovat vain tietyn ajan. Hyvä, että jokaiselle on omaan makuun sopivat palvelut.

Mielestäni sovellus antaa enemmän valinnanvaraa. Voit käyttää mieleistäsi boxia, älytelevisiota tai mobiililaitetta. Harvalla on tilanne, ettei jo olisi laitetta, jossa sovellus pyörii. Digiboxi on siis vain ylimääräinen laite olohuoneeseen. Jos digiboxi olisi optimaalisin ratkaisu, tarjoaisivat myös Netflix, HBO yms. sellaista.

 

Ei ole mitään estettä, miksei tallenteita voisi säilyttää pilvessäkin pidempään. Sama pätee maksukanavien tallentamiseen. Kyse ei siis ole teknisestä paremmuudesta, vaan palveluntarjoajan valinnasta suosia vanhaa tekniikkaa. Kovalevyllä olevia tallenteita ei myöskään voi katsoa muualla kuin siellä, missä digiboxi fyysisesti sijaitsee. Tämä on selkeä rajoite ja tuulahdus menneestä ajasta.

Kunniamerkki +6

Mitäs sitten, kun se aurinkomyrsky iskee, asiasta josta tulee ohjelmia koko ajan televisiosta. Viimeisin iso, oliko se 1990 luvun paikkeilla, pisti Kanadassa koko kaupungin sähköt poikki.

Jos täälläkin on vain yksi versio käytössä, kaikki katkeaa kerralla. 

 

Tämä aurinkomyrskyuhkakuva ei nyt kyllä auennut minulle.

Vastaa