Telia TV kanavajärjestyksen vaihtaminen


Kuinkas onnistuu Telialla kanavajärjestyksen muokkaus ?Mixin History on jossain yli 200 paikalla.Elisa viihteen puolella se onnistui käden käänteessä mutta onko Telia valovuosien päässä takana ?

Edit JoonasLam: pieni täsmennyt otsikkoon


12 kommenttia

Joissain telkkareissa KTV:n ohjelmapaikkojen järjestäminen käyttäjän haluamaan järjestykseen on tehty vaikeaksi.Kanavapaikkojen järjestyksen muuttaminen onnistuu kun valitsee kieli Suomi ja maa-asetuksista esimerkiksi Tanska. Jos kysyy operaattoria valitsee vaihtoehdon "muuta" tämän jälkeen asennus menee läpi normaalisti.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +13

@Ihantala  kirjoitti:


Kuinkas onnistuu Telialla kanavajärjestyksen muokkaus ?Mixin History on jossain yli 200 paikalla.Elisa viihteen puolella se onnistui käden käänteessä mutta onko Telia valovuosien päässä takana ?

Edit JoonasLam: pieni täsmennyt otsikkoon


Ihan alkuun tervetuloa tänne Yhteisöön @Ihantala! Kiva, että löysit tänne ja pysyhän jatkossakin kuulolla. Täältä voi löytää hyvää teknistä knoppitietoa, tarkentavaa asiaa omaan kysymykseen ja vaikka hyviä leffa- ja sarjavinkkejä! Ihan alkuun ennenkuin annetaan mitään ensikäden ohjetta, niin kerrotko varmuudeksi, että millä tekniikalla katselet Mix-kanavia? Onko sulla Telia TV laajakaistalla vai onko Mix-paketti kaapelikortilla?  

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +8

Laitoin Topfieldt digiboksilla kaapelikanvat uudelleen haettavaksi. Kanavien järjestys oli muuttumut, mutta ei siten kuin erukäteen ilmootettiin. Tavalliset ja HD-kanavat ovat siten peräkkäin, että ensin on noin 20 tavallista ja sitten 20 vastaavia HD-kanavia numeroilla 1-40.

 

Muutoksen jälkeen havaitsin seuraavia ongelmia:

- Paramount Network ja Travel Channel HD lakkasi näkymästä

- 3Sat lakkasi näkymästä

- Disney Channel lakkasi näkymästä

 

Eräissä muissa maksukanavissa oli viivettä, jolloin luulin niiden poistuneet.

Odottelun jälkeen ne toimivat sitten kuitenkin, usein nykien kuvaa eli huonosti.

Osa katosi uudelleen vaikka näkyi vähän aikaa. Kummallista käytöstä.

 

Olisin laittanut suoraa postia tästä ylläpidolle, jos sellainen keino olisi löytynyt.

Chatia en halua kokeilla vaikka tyrkytätte sitä jatkuvasti. Ovatko siellä eri henkilöt töissä?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +8

Asiat muuttuivat.

Huomasin eilen, että monet sellaiset maksukanavat, jotka eivät aluksi näkyneet, ilmestyivät näkyviin myöhemmin.

Tänään aamulla lauantaina kaikki eilen poissa olleet kanavat palasivat näkyviin. Ne ovat siis:

 

     Paramount Network, Travel Channel HD, 3Sat ja Disney Channel.

 

Kyseessä olikin tilapäinen häiriö, jonka aiheutti ilmeisesti kanavien järjestyksen vaihtaminen.

Telia tv, nettiboksina on se Telia oma joka tuli paketissa. Wifinä toimii 

Eilen aamulla sammutin molemmat, boksin ja netin. Yllätys oli kun telkkari ei enää edes tunnistanut TV boksia. Huomenna tutkitaan tarkemmin kun kotiudutaan. 

Samoin jatkuva kuvan nykiminen ärsyttää. Elisalla ei sitä tapahtunut ja boksit siis rinnakkain.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +13

@Ihantala  kirjoitti:


Eilen aamulla sammutin molemmat, boksin ja netin. Yllätys oli kun telkkari ei enää edes tunnistanut TV boksia. Huomenna tutkitaan tarkemmin kun kotiudutaan. Samoin jatkuva kuvan nykiminen ärsyttää. Elisalla ei sitä tapahtunut ja boksit siis rinnakkain.


Pystytkö kokeilemaan nettikaapelilla yhteyttä digiboksin ja modeemin välillä näin alkuun? Jos se sitä ei tunnista, niin mitä siinä tapahtuu? 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

@soittajaeino  kirjoitti:


Laitoin Topfieldt digiboksilla kaapelikanvat uudelleen haettavaksi. Kanavien järjestys oli muuttumut, mutta ei siten kuin erukäteen ilmootettiin. Tavalliset ja HD-kanavat ovat siten peräkkäin, että ensin on noin 20 tavallista ja sitten 20 vastaavia HD-kanavia numeroilla 1-40. Muutoksen jälkeen havaitsin seuraavia ongelmia:- Paramount Network ja Travel Channel HD lakkasi näkymästä- 3Sat lakkasi näkymästä- Disney Channel lakkasi näkymästä Eräissä muissa maksukanavissa oli viivettä, jolloin luulin niiden poistuneet.Odottelun jälkeen ne toimivat sitten kuitenkin, usein nykien kuvaa eli huonosti.Osa katosi uudelleen vaikka näkyi vähän aikaa. Kummallista käytöstä. Olisin laittanut suoraa postia tästä ylläpidolle, jos sellainen keino olisi löytynyt.Chatia en halua kokeilla vaikka tyrkytätte sitä jatkuvasti. Ovatko siellä eri henkilöt töissä?


Tämä asia selvisikin tosiaan ja hyvä että nyt ovat kanavat tallessa ja kaikki hyvin 🙂> 

Täällä yhteisössä pääset lähettämään yksityisviestejä sellaisille käyttäjille, joilla on yksityisviestiasetus päällä. Meille moderaattoreillekin viestiä toki voi laittaa, mutta näinkin asia hoituu että kirjoittelet tänne. Vastailemme sitten mahdollisimman pian kun olemme paikalla!. 🙂> Meidät tavoittaa täältä Yhteisöstä arkisin klo 8-20 sekä viikonloppuisin että arkipyhinä klo 12-20. 

Ei kukaan vielä oo osannut kertoa ohjetta. Siis oman kanavalistan voit tehdä mutta missään ei lue että mitä listaa käytetään. Oon tehnyt nyt kuusi eri nimellä kulkevaa kanavaluetteloa mutta ei ne missään muualla näy kuin siinä muokkaa sivulla.


@Ihantala  kirjoitti:


Ei kukaan vielä oo osannut kertoa ohjetta. Siis oman kanavalistan voit tehdä mutta missään ei lue että mitä listaa käytetään. Oon tehnyt nyt kuusi eri nimellä kulkevaa kanavaluetteloa mutta ei ne missään muualla näy kuin siinä muokkaa sivulla.


Kanavien järjestystä ei pääse muuten muuttamaan, mutta tosiaan oman kanavalistan voi luoda. Telia TV Digiboksilla voi luoda oman kanavalistan Menu-valikon asetusten kautta, kuten oletkin jo tehnyt. Kun katsot jotain kanavaa, saat kanavalistan näkyviin painamalla kaukosäätimen vihreää nappia. Tässä näkyy myös kanavalistan nimi (oletuksena "Kaikki"). Kun painat vihreää nappia uudelleen, voit vaihtaa kanavalistan toiseen luomaasi kanavalistaan ja käyttää sitä.

Kunniamerkki +12

Pakko todeta kun luen tätä keskustelua huuli pyöreänä että on myös olemassa laitteita, joissa käyttäjä voi itse säätää haluamansa kanavajärjestyksen / ei ole pakko käyttää kanavanumeroita lainkaan vaan kanavat voi valita esim. sisällön perusteella luettelosta. Eli ihan noin huonoa ettei tuota voi säätää ei ole pakko sietää.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +8

Kanavajärjestystä voi muuttaa kaapelitelevision digibokseilla hieman eri tavoilla riippuen laitteiden merkistä. Esimerkiksi itselläni on ollut jo kauan Topfield -merkkisen laitteen vanhempi ja uudempi malli. Sitä käytettäessä on huomattava, että suosikkilistojen tekeminen tai siis samalla kanavien järjestyksen muuttaminen on helppoa.

 

Olin aikaisemmin DNA -kaapelitelvision asiakas ja muuton jälkeen Telia -kaapelitelevision käyttäjä. Molemmissa tapauksissa digiboksin käyttö toimii samalla tavalla.

 

Minulla oli lyhyen aikaa Elisa Viihde -digiboksi, mutta en käyttänyt sitä lainkaan. Syynä oli Elisa Viihteen myyjän temppu, jolla hän sai minut vuokraamaan laajakaistan paketin kertomatta siihen kuuluvasta digiboksista. Ihmeellistä harhautusta ja laitteen myyntiä! En tarvinnut sitä laitetta, koska minulla oli jo DNA -kaapelikanavat käytössä. Sen sijaan Elisa sai kyseenalaista mainosta myyjiensä ammattitaidosta.

Vastaa