Skip to main content

On erittäin ärsyttävää ja huonoa asiakaspalvelua, kun asiakaspalvelija yrittää chatissä ongelman selvittelyn lomassa myydä täysin ongelmaan liittymättömiä Telian tuotteita tai palveluita. Olin chattiin yhteydessä markkinointiasetuksiin liittyvällä asialla, mutta palvelua hidastettiin turhaan tarjoamalla valokuitua ja tietoturvaa kesken asiaan liittyvän keskustelun. Tästä jäi sellainen maku, että Teliaa ei todellisuudessa kiinnosta asiakkaiden kokemien ongelmien korjaus, vaan näiden lisärahastaminen.

 

Eri asia olisi ollut, jos ongelmani olisi koskenut netin hitautta tai tietoturvaongelmia, jolloin em. myynti olisi saattanut korjata ongelman. Tai jos asiakaspalvelija olisi ongelman korjaamisen jälkeen kysellyt, ovatko nettiliittymä- ja tietoturva-asiat kunnossa. Nyt myynti vain häiritsi oikean asian selvittämistä.

 

--

Muokkaus SonjaNii: Muokattu alkuperäistä otsikkoa “Asiakaspalvelun myynti” kuvaavammaksi, jotta aihe löytyy hauilla helpommin.

Oma veikkaukseni on, että chat laittaa automaattisesti noita tarjousviestejä kun odottelee asiakaspalvelijan vastausta. Palvelijalla on varmaankin useita chatteja auki samanaikaisesti.


Usein on kampanjoita, että joka asiakkaalta pitää udella jostain tietystä palvelusta. Samoin myynneistä saatavat provikat saattavat houkutella kokemattomampaa tyrkyttämään liian innokkaasti, vaikka siinä menettääkin myyntejä asiakasta turhaan ärsyttämällä. 


minulla on käsitys että tällaiset markkinointi viestit saa pois myös chat-asiakaspalvelussa minun teliassa. en tiedä mikä täppä pitää valita.

 


@lasselusse Markkinointiluvat koskevat vain meiltä päin lähtevää kaupallista viestintää. Jos asiakas on itse yhteydessä asiakaspalveluumme, voidaan yhteydenoton aikana käydä läpi myös mahdollisia muita tarpeita. Tähän ei ole olemassa ainakaan toistaiseksi mitään estoa. 

Mitä tulee itse alkuperäiseen asiaan niin chat asionnin aikana taustalla tapahtuu paljon eri asioita, ja samalla asiakasneuvoja voi kysellä asiakkaalta muutakin itse asiaan liittymätöntä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö asiakkaan asia siinä samalla etenisi. Ongelmanratkaisu pitäisi toki olla pääasia ja asiakkaalle ei tietenkään saisi tulla tunnetta että häntä ei kuulla eikä kuunnella. Hyvä että nostit @Riku  asian esille. Tästä onkin palaute lähtenyt jo yleiseellä tasolla eteenpäin.


Vastaa