Mobiililaajakaistan myymisen yhteydessä annettava ohjeistus

  • 5 December 2023
  • 2 kommenttia
  • 127 katselukertaa

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Törmäsin tähän kun kaverini pyysi asentamaan ostamansa kyseisen liittymän. Vaihtoi Elisan liittymän Telian kyseiseen liittymään. Elikkä annettiin sellainen kuva kuin laittaa sim kortti oikean kokoisena laitteeseen ja kytketään pistoke seinään. Sen jälkeen valitaan valikosta kyseisen liittymän ikoni ja klikataan. Unohdettu kokonaan että joutuu ensin aktivoimaan sim kortin Minun Telia sovelluksessa. Pitäisi olla kirjaudu Telian sivulle tunnuksilla ja aktivoi liittymä. Toinen joka helpottaisi kokematonta valitsee oikean yhteyden niin kävisi ilmi selkeästi liittymän nimi joko niin että on kyseisen laitteen nimi jos ensi kertaa asentaa ettei joudu etsimään ja arpomaan yhteyttään. Kokemattomalta jäisi yhteys asentamatta ja mielipaha korkea. TÄLLÖIN saattaisi palata edelliselle operaattorille takaisin koska ei  pelittää. Tämän on vain tarkoitus tehdä parannusta asiaan.


____
AaTanja muokkaus: muokattu otsikkoa löydettävämmäksi. 

Muokkaus Merja_J: viilattu vielä otsikkoa


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Millaisesta liittymästä ja laitteesta tässä oli kyse? Ilmeisesti kuitenkin täysin uusi numero/liittymä oli kyseessä. Yleensä sim-kortti on valmiiksi aktivoitu, eli asiakkaan ei tarvitse sitä itse aktivoida. Ainoastaan jos liittymään tehdään kortinvaihto niin silloin uuden simmin aktivointi hoituu Minun Teliassa. 

Oikeanlaiset ja helposti saatavat ohjeet ovat kyllä tärkeää asiakaskokemuksen kannalta, siinä olet oikeassa. Jos asiakas hankkii meiltä esimerkiksi modeemin niin yleensä paketin mukana on jonkinlainen pikaohje laitteen käyttämiseksi. Ohjeet löytyvät yleensä myös Asiakastuki -sivustolta malleittain. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Tuohon vastatakseni. Ei ollut valmiiksi aktivoitu ja ohjeissa ei ollut mainintaa tai selitystä mitä tarvitaan aktivointia varten. Muistutuksena vain että kaikki yli 60v ehkäpä allekkin eivät ehkä osaa tai ei ole taitoja tehdä näitä toimia tietokoneella tai älypuhelimella. On muistettava että ei aikuinen ihminen helposti myönnä  osaamistaan. Törmään usein näihin asioihin heille myydään myös ohessa ylimääräistä ja turhan tehokkaita liittymiä ym. Tässäkin tapauksessa oli käynyt niin. 

Vastaa