Ratkaistu

Puhelinnumeron kaappaus

  • 17 September 2023
  • 1 kommentti
  • 253 katselukertaa

Kunniamerkki

Telia ei edelleenkään estä puhelinnumeron kaappausta. Kaappauksen esto on teknisesti mahdollista vaikka Telia toisin sanookin. Lokakuussa astuu laki voimaan jossa operaattorit velvoitetaan ryhtymään toimiin puhelinnumeron kaappauksen estämiseksi. Odotan vielä marraskuun alkuun Telian toimenpiteitä asian suhteen, ennen kuin ryhdyn toimenpiteisiin. En voi käsittää tällaista välinpitämättömyyttä operaattorilta.

icon

Ratkaisu jäseneltä AaTanja 18 September 2023, 13:05

Katso alkuperäinen viesti

Aihe on suljettu kommenteilta.

1 kommentti

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

@Pertti19327 kyse ei ole välinpitämättömyydestä, sillä Telia on yhteistyössä muiden operaattoreiden sekä Traficomin kyberturvallisuuskeskuksen kanssa tehnyt tiivistä yhteistyötä yli vuoden ajan, jotta 2.10. voimaanastuva uudistettu määräys voidaan toimeenpanna. Uudistetun määräyksen tavoitteena on estää suomalaisten numeroiden käyttö kansainvälisessä tietoverkkorikollisuudessa ja vähentää ulkomailta tulevia huijauspuheluita.

Suomessa operaattorit on jo aiemmin velvoitettu huolehtimaan numeroiden oikeellisuudesta, mutta haasteena on ollut se, että käytännössä ei ole ollut mahdollisuutta tunnistaa soittajaa, tarkistaa soittajaa eikä sitä kautta tunnistaa mahdollista huijauspuhelua.

Nyt on läpikäyty erilaisia teknisiä ratkaisuja ongelman ratkaisemiseen, ja niistä on valittu parhaat käyttöön 2.10. alkaen.