Vaihtodiili hyvitys wifi tabletista


Miten saa Vaihtodiili hyvityksen wifi tabletista?

 

Telian Vaihtodiili sivusto tunnistaa kaikki kolme omistamaani Android wifi tablettia ja antaa niille jopa kohtuullisen hyvityshinnan.

 

Myymälästä tuota hyvitystä ei kuitenkaan saa, kun laitteesta pitäisi löytää IMEI-koodi.

 

Aloin selvittämään jokaisen tabletin valmistajalta, miten tuon koodin löytää. Sony ja Huawei ei ole vielä antanut vastaustaa. Samsung antoi vastauksensa ja kertoi lyhyesti: jos laitteessa ei ole sim-korttipaikka, ei ole myöskään IMEI-koodia.

 

Kysymys, miten saan myymälästä Vaihtodiili-sivuston antaman hyvityksen ilman IMEI-koodia?

 


16 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

IMEI-koodi on sidottu mobiiliverkkoon. Jos tukea matkapuhelinverkon yhteydelle ei laitteessa ole (eli SIM-korttipaikkaa), niin ei myöskään IMEI-koodia ei siinä ole. Luulisi, että myyjät tuon tietäisivät, kun ihan perusjuttu on. Telia kertoo vaihtodiilisivullaan (https://www.telia.fi/toimitusehdot-ja-palvelukuvaukset) , että: Mitä laitteita voin vaihtaa?
Vaihtodiilillä voit vaihtaa matkapuhelimia ja tablet-laitteita. - Tuossa ei ole eritelty, että vain IMEI-koodilla, eli matkapuhelinverkon toiminnallisuudella varustetut laitteet olisivat vaihtodiilin piirissä. Siksi uskonkin, että Telialta voidaan vaikka tähän viestiketjuun vastata, miten asian laita on. Mitään yksilöivää tietoa ei tämän asian selvittely vaadi. Olisi erikoista, miksi ei hyvistä laitteista saisi vaihtodiilillä korvausta. Toki on muillakin ketjuilla diilejä kuin Telialla. Jos Telialla ei asia edisty, niin kannattaa selvittää muilta toimijoilta.
@Purnipsi@  kirjoitti:

 

Toki on muillakin ketjuilla diilejä kuin Telialla. Jos Telialla ei asia edisty, niin kannattaa selvittää muilta toimijoilta.


Dna ainakin maksoi hyvityksen imei-koodittomasta laitteesta normaalisti.

Moikka @HartzaK ja tervetuloa tänne Telia Yhteisöön! :) Tosiaan Vaihtodiili koskee sekä puhelimia että tabletteja, eli hyvityksen saat myös tabletistasi. Onko sinulla juurikin tuo Samsungin tabletti, jossa ei Samsungin mukaan ole IMEI-koodia? Selvitetään asiaa vielä, miten tuo hyvitys onnistuu laitteen kanssa, jossa ei ole IMEI-koodia. Palataan asiaan sitten tähän keskusteluun.

Kolme tablettia, 1 kpl Sony, 1 kpl Huawei, 1 kpl Samsung.

Ymmärtääkseni useamman laitteen voi tuoda kerralla hyvitykseen.

Samsung oli ainoa kenen asiakaspalvelun sai lauantaina kiinni kysyäkseni IMEI:stä.

 

 

Okei. Näin juuri, hyvityksen voi saada enintään kymmenestä laitteesta yhteen uuteen. 🙂 Täältä näet lisää tuosta Vaihtodiilistä. Yleensä tuo IMEI-koodi löytyy laitteen asetuksista sekä alkuperäispakkauksesta. Tarkistitko tämän jo tuon Sonyn ja Huawein osalta? 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Niin.. joissakin laitteissa se on myös laitteen takana olevassa tarrassa tai jos on irroitettava takakuori niin siellä sisällä. Jos pääset käyttämään laitetta niin uskoisin, että IMEI-koodit löytyvät kun menet laitteen järjestelmävalikkoon ja josta pitäisi löytyä "Tietoa puhelimesta" - osio tms. jossa tuo IMEI-koodi mainitaan ja toinen tapa on onkia IMEI-koodi näppäimellä *#06# numerovalitsemassa ? 

 

Kun nämä kaikki tabletit on wifi malleja, näissä ei ole puhelinominaisuuksia, niin ei ole myöskään tuota numeronäppäimistöä, josta voisi syöttää tuon tarvittavan koodihässäkän joka antaa palautteena imei-koodin. Ja kuten viestiketjussakin on jo @Purnipsi :n toimesta todettu, ettei wifi tableteissa ole imeitä. Kaikki kolme laitetta löytyy kuitenkin Telian Vaihtodiili sivustolta valmistajan ja mallin avulla.Jos imei on vaatimus hyvityksen saannille, niin voisiko wifi-mallit poistaa listoilta. Edit SannaMKoo: Lisätty käyttäjätägi    

Palataan tähän tosiaan ensi viikolla kun saadaan tarkemmin selvitettyä miten homma noiden IMEI-koodittomien tablettien kanssa käytännössä menee. :) 
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@HartzaK@  kirjoitti:


Kun nämä kaikki tabletit on wifi malleja, näissä ei ole puhelinominaisuuksia, niin ei ole myöskään tuota numeronäppäimistöä, josta voisi syöttää tuon tarvittavan koodihässäkän joka antaa palautteena imei-koodin. Ja kuten viestiketjussakin on jo Purnipsin toimesta todettu, ettei wifi tableteissa ole imeitä. Kaikki kolme laitetta löytyy kuitenkin Telian Vaihtodiili sivustolta valmistajan ja mallin avulla.Jos imei on vaatimus hyvityksen saannille, niin voisiko wifi-mallit poistaa listoilta.    


Ainakin omasta Lenovo-tabletista (WiFi-yhteydellä) löytyy, kun menee asetusvalikkoon ja valitsee tietoja tablet-laitteesta ja tämän jälkeen valitsee "Tila"-osion jossa voi kurkata IMEI-koodi ?


@HartzaK@  kirjoitti:


 Myymälästä tuota hyvitystä ei kuitenkaan saa, kun laitteesta pitäisi löytää IMEI-koodi. 


Varmisteltiin tätä ja myymälän kautta vaihto onnistuu myös ilman IMEI-koodia. Pahoittelut jos olet saanut myymälästä toisenlaista infoa! Laitamme vielä kaikkiin myymälöihin yleisesti muistutusta IMEI-koodittoman laitteen vaihtohinnan tarkistamisesta. Voit halutessasi vielä laittaa tähän ketjuun tiedon missä myymälässä asioit, niin laitetaan sinne päin erikseen myös viesti.

Hienoa että asia tarkentui / varmistui.

Suuntaanpa siis Lahden Launeen myymälään.

Hieno juttu. Näin toimitaan! :smileyhappy:

Hei, laittaisiko Telia Moderaattorit vielä tietoa myymälöihinsä että osaavat hyvittää myös wifi tableteista. Tänään 26.05.2020 kävin Tampereen Ratinan myymälässä ja eivät luvanneet hyvitystä kun ei ole EMEI-koodia. Osastaisin puhelimen, jos hyvitys vanhoista onnistuu.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

Moikka @hurmajo ja tervetuloa Yhteisöön! Laitetaan tästä palautetta kyseiseen myymälään, koska kyllä tuo vaihtodiili onnistuu myös ilman IMEI-koodia. Olitko laskenut jo alustavan arvion laitteellesi täältä? Ehdottomasti suosittelen, että menet takaisin myymälään, niin saat uuden puhelimen hankittua :)

Kiitos pikaisesta vastauksesta, täytyypä käydä myymälässä uudelleen. Juu ja olen katsonut jo teidän "vaihtodiili" sivuilta jo hyvityshinnatkin valmiiksi.Terv. @hurmajo  Edit HannaMarikaL: Muokattu mention käyttäjätunnukseen

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

Hieno juttu, että tuon hyvityshinnan olet jo tarkistanut. Sitten vain uuden luurin hankintaan :)

Vastaa