Klaanineuvoston livemiitti Helsingissä 1.6.2016


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10419 kommenttia

 


 


 


Klaanineuvosto-ohjelmaan sisältyy muutamia etuoikeuksia joita ei muilla Klaanin jäsenillä ole. Yksi niistä on kerran pari vuodessa pidettävät livetapaamiset Klaanin ylläpidon sekä muiden Soneralaisten kanssa. Historian ensimmäinen livetapaaminen oli syksyllä 2015 jolloin kokoonnuimme Soneran pääkonttorille Helsingin Vallilaan. Nyt oli historiassaan toisen tapaamisen vuoro.


 


Klaanineuvostoon kuuluu tällä hetkellä viisi jäsentä ympäri Suomea ja itseasiassa myös Klaanin ylläpitopoppoo on myös hajaantunut eri puolille Suomea joten osa meistä saapui Helsinkiin lentäen. Meitä odottikin kentällä VIP-kyyti sekä oma kuljettaja 🙂 VIP-kyydin kera jatkoimme kohti rautatieasemaa josta poimimme kyytiin loput ja jatkoimme matkaa kohti Ruoholahtea ja sieltä löytyvää F-Securen pääkonttoria.


 


Livetapaamiset ovat tapaamisia joissa tutustumme toisiimme ja samalla myös opimme jostain ennalta valitusta teemasta. Tämän tapaamisen teema oli tietoturva-asiat ja slogan "Ei ole turvallista surffaustapaa". Esitys lähti liikkeelle virusten historiasta ja päädyimme nykyhetkeen ja tämän ajan ilmiöihin.


 


Pysäyttävintä esityksessä oli oikeastaan se, että vaikka tällä hetkellä eri medioissa ei kerrota (kauhu) tarinoita tietokonemadoista ja hyökkäyksistä niin nykyään erilaiset uhat ja niiltä suojautuminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan aikaisemmin. Ja toinen oli oikeastaan se, että kun normaalisti esim. Ebaysta ostetaan erilaista tavaraa niin hakkereilla on olemassa ihan vastaavasti omat verkkokauppansa josta he voivat ostaa ja kaupitella toisilleen tavallisten ihmisten luottokorttitietoja sekä identiteettejä ja niin edelleen... Näistä tositarinoista on tulossa myöhemmin lisää juttua tänne Klaaniin.


 


Tapaaminen oli kaikin puolin onnistunut vaikkakin yhteinen aikamme oli tosi lyhyt. Juttua ja keskustelua riitti ja olisi riittänyt vaikka kuinka pitkäksi aikaa 🙂 Pääsimme vierailemaan F-Securen entisessä tilannehuoneessa josta kaikki alunperin alkoi. Pyörähdimme myös huoneessa josta mm. wifi- ja kännykkäsignaalit eivät pääse ulos eikä ne pääse myöskään ulkoa sinne sisälle. Tätä huonetta käytetään mm. erilaisten mobiilivirusten testailuun. Pääsimme myös kyselemään kaikkea mitä vain tuleekaan tietoturva-asioihin joten tapaaminen opetti meille paljon.


 


Iso kiitos mukana olleille VIP-jäsenille eli @kiisseli67@olkitu@PasiS ja @Purnipsi sekä Sonera Turvapaketin tuotepäällikkö @VesaTu ja Klaanin Neuvonantajat (moderaattorit) @IlariJR@NikoNo@Merja_J sekä @RaMaria. Kiitos myös F-Securelle mielenkiintoisesta esityksestä :)


 


Jos kiinnostuit Klaanineuvoston jäsenyydestä niin luehan tämä kirjoitus.


 


 


 


 


 


  


 


 


3 kommenttia

Ei voisi vähempää kiinnostaa! 

Vähän kiinnosti kuitenkin, kun piti käydä kommentoimassa. :smileytongue:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Oli tosi mukava reissu ja oli kiva tavata Klaanineuvoston jäseniä livenä, kunpa olisi ollut enemmän aikaa ;)


Oli myös jännittävää käydä  F-Securen ns. Faradayn häkin sisällä sekä saada tietoa erilaisista uhkista ja viruksista joita nykyään tulee vastaan tietotekniikassa sekä niiden historiasta :)

Vastaa