Uutinen

Lomavinkit koko perheelle - vietä unohtumaton kesäloma lasten ja nuorten kanssa

Lomavinkit koko perheelle - vietä unohtumaton kesäloma lasten ja nuorten kanssa
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +10

Aurinko paistaa ja linnut laulaa. Lämmin kesätuuli hivelee vasten poskea. Kesäloma on selkeästi alkanut. Lasten ja nuorten kesäloma - ihanaa yhteistä aikaa koko perheen kanssa. Vanhempana varmasti haluat lapsellesi ikimuistoisen kesän. Mitä tekemistä sitä keksisi lapsille lomalla? Tähän artikkeliin olen kerännyt vinkkejä, mitä kaikkea voit touhuta yhdessä lapsesi kanssa!

 

Yhteistä tekemistä kodin ulkopuolella

 

Neljän seinän sisälle ei kannata jäädä aurinkoisena päivänä, vaan kannattaa ehdottomasti suunnata läheiseen puistoon lapsen/lasten kanssa. Pakkaa mukaan eväät ja tehkää yhteinen retki. Itse muistan lapsuudestani, kuinka ihanaa oli temmeltää ja touhuta puistossa, ja käydä välissä pitämässä evästauko. Helposti arjen keskellä et välttämättä kerkeä nähdä kavereita, joten vanhemmille tämä on ehdottoman hyvä hetki sopia kaverin kanssa treffit samalla seuraten, kun lapsi pitää hauskaa puistossa leikkien. Puistoissa lapsi pääsee hyvin tutustumaan myös muihin lapsiin.

Lapsilla on erinomainen mielikuvitus, joten varmasti he kyllä keksivät pihalla monenlaista puuhaa. Viihtyvyyttä voit kuitenkin parantaa hankkimalla erilaisia viihdykkeitä kotipihalle. Pihalle voit keksiä erilaisia leikkejä ja pelejä. Hyvä leikki on esimerkiksi aarteenetsintä. Piirrä paperille kartta kotipihastanne ja piilota aarre raksin kohdalle. Aarteena voi hyvinkin toimia esimerkiksi karkkipussi tai jokin muu palkinto. Pelinä toimii vanha kunnon kroketti, ja se sopii niin vanhemmille kuin lapsille. Koripalloteline, uima-allas vesileluineen, katuliidut - vaihtoehtoja on monia!

 

Yhteistä tekemistä reissuun

 

Onko tiedossa pitkä automatka ja tälle ajalle lapset kaipaisi automatkan ajaksi jotain tekemistä? Tabletit ovat todella käteviä niin kotona kuin reissuissakin. Tabletista on paljon mukavampi katsoa ohjelmia, kun käytössä on isompi näyttö. Voit esimerkiksi tablettiin ladata maksuttoman Telia Play -sovelluksen, jonka avulla katsot ohjelmia ja vuokraat leffoja puhelimella, läppärillä tai tietokoneella missä ja milloin vain. Maksat vain valitsemastasi sisällöstä. Telia Play -sovellus toimii myös EU-maissa. Lisätietoja löydät täältä.

Luontopolut ja metsäretket ovat lapsille ja nuorille hyvinkin mieluisia. Mikäs sen ihanampaa, kuin pysähtyä luontopolun varrella olevaan laavuun paistamaan makkaraa ja nauttimaan yhteisestä hetkestä. Metsäretki onnistuu myös ilman laavua, mutta toki se tuo oman fiiliksen metsäretkeen. Kannattaakin selvittää, löytyykö omalta asuinpaikkakunnalta lähilaavua. Yhteisön artikkelissa esittelemme kattavammin erilaisia mobiilisovelluksia luontoretkille. Sitten vain termariin kahvia, makkarat mukaan ja menoksi!

Jos haluat keksiä jotain vähän erikoisempaa tekemistä, niin erilaiset vesipuistot, huvipuistot ja eläintarhat sopivat niin lapsille kuin nuorille. Jos omistat auton, niin kotipaikkakunnan sijaan kannattaa lähteä naapurikaupunkiin piknikille järven rantaan ja pysähtyä matkalla jätskillä. Kivaa vaihtelua, kun pääsee toiseen kaupunkiin. Nämä voitte tehdä myös omalla kotipaikkakunnalla.

 

Yhteistä tekemistä kotona

 

On tietenkin selvää, ettei aina voi olla ulkona tai reissun päällä. Kotonakin tulee vietettyä paljon aikaa lomalla. Sisätiloissakin voi keksiä paljon kivaa tekemistä. Majojen rakentelut ovat todella jännittäviä ja normaalista arjesta poikkeavaa tekemistä. Jos kuitenkin haluat välttyä turhalta pyykiltä ja sotkulta, niin Telia Play -boksilla tallennat helposti talteen lasten lempiohjelmat, joita lapset voivat sitten sopivana ajankohtana katsoa. C Morelta löydät myös paljon elokuvia ja sarjoja niin aikuisille, kuin perheen pienimmillekin. Liittymäasiakkaanamme saat C Moren etuhintaan. Varsinkin sateiset päivät on hyvä aika pyhittää elokuville ja sarjoille.

 

 

 

Onko sinulla jokin hyvä lomavinkki? Kerro kommenteissa!

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa