Uutinen

Muistilista juhannuksen viettoon

  • 24 May 2022
  • 3 kommenttia
  • 29 katselukertaa
Muistilista juhannuksen viettoon

Makkaran tuoksu kantautuu kotipihalle saakka naapurin grillatessa. Linnut laulaa ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Terassikalusteet alkavat löytää taas paikkansa terassilla. Jokaisella on omat kesän merkkinsä. Yksi vuoden suosituimmista juhlapyhistä on aivan nurkan takana. Siispä on hyvä aika koota muistilista kaikista olennaisista asioista, mitä kannattaa ottaa huomioon ennen kuin lähdet viettämään juhannusta.

 

Muistilista keskikesän juhlaan

 

Juhannus on keskikesän juhla ja tänä vuonna juhannusaattoa vietetään perjantaina 24.6. ja juhannuspäivää juhlistetaan lauantaina 25.6. Perinteisesti juhannusta vietetään kesäpäivänseisauksen tienoilla. Meillä suomessa juhannuskulttuuriin kuuluvia perinteitä ovat mm. mökillä käyminen, juhannussauna sekä kokon polttaminen. Vaikka mökkeily onkin monelle tuttua juhannuksen aikaan, on erilaiset juhannusfestarit myös hyvin suosittuja, sekä perinteiset lavatanssit. Mitä asioita kuitenkin täytyy muistaa ennen kuin aloittaa juhannuksen vieton? Voi hyvinkin tapahtua vahinko - puhelin hukkuu, näppäilet PIN-koodin 3 kertaa väärin tai kaveri tarvitsisi pikaisesti apua. Tässä artikkelissa en ole käynyt läpi ollenkaan ruoka- tai juoma-aiheita, eli niille jokaisen kannattaakin tehdä omanlainen muistilista omilla suosikki herkuilla.

 

PUK-koodi

 

Kesken juhannusrientojen voi sattua niin, että akku loppuu kesken kaiken ja ladattuasi akun täyteen puhelin pyytää PIN-koodia. Näppäilit PIN-koodin kolmesti väärin ja nyt tarvitset PUK-koodin saadaksesi puhelimen taas auki. Mistä sen PUK-koodin löytää? PUK-koodin löydät helpoiten ja täysin veloituksetta kirjautumalla selaimen kautta Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen. Kirjautuneena löydät PUK-koodin näin:

 

  • Mene kohtaan Liittymäni ja palveluni.
  • Valitse liittymänumero, jolle PUK-koodi tarvitaan.
  • Klikatessasi liittymän numeroa, avautuu näkymä Nykyinen liittymäsi. Sen alaosasta löydät 8-numeroisen PUK-koodin.

 

Power bank

 

Eikö mökiltä löydy pistorasiaa ollenkaan? Power bank, matkalaturi tai varavirtalähde - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Harva haluaa olla pidemmän aikaa ilman puhelinta, joten kannattaa pakata varavirtalähde mukaan. Moni varavirtalähde mahdollistaa puhelimen akun lataamisen täyteen useamman kerran riippuen siitä, minkä mallin tai merkin varavirtalähde juuri sinulta löytyy. Vaikka mökiltä löytyisikin pistorasioita sisältä, saattaa juhannuskemut hyvinkin olla ulkona. Sinun ei kuitenkaan tarvitse miettiä akun loppumista ulkona ollessasi varavirtalähteen ansiosta.

 

Puhelimen käyttö juhlahumussa

 

Eteesi saattaa tulla tilanne, ettet löydä puhelintasi mistään. Kaverisi soittaa puhelimeesi, mutta se on äänettömällä, joten paikannus ei onnistu. Entä jos puhelimesi on varastettu? Viimeistään ennen juhlien alkua on hyvä ladata puhelimen sovelluskaupasta Find my friends -sovellus, jonka avulla voit etsiä kadonneen puhelimesi.

 

Kaiken varalta on hyvä hankkia puhelimeen myös panssarilasi sekä suojakuoret. Juhlahumussa on nimittäin hyvin mahdollista, että puhelin saattaa tipahtaa kädestä ja pahimmassa tilanteessa mennä rikki. Uuden laitteen hankinnan yhteydessä kannattaa hommata myös Telia Laitevakuutus, joka korvaa laitteiden yllättävät vahingot.

 

Turvallisuus

 

Juhannuksena voi aina sattua ja tapahtua. Siksi olisikin hyvä ladata 112 Suomi -sovellus puhelimen sovelluskaupasta, jotta tilanteen sattuessa voi hälyttää nopeasti apua. Miksi juuri 112 Suomi -sovelluksen kautta? Sijaintitietosi välittyy hätäkeskukseen automaattisesti. Se nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä ja apua osataan lähettää paikalle lähimmästä mahdollisesta yksiköstä. Ja mikä tärkeintä, muistetaan pitää kaverista huolta. Ei jätetä ketään yksin varsinkaan, jos toinen on ottanut yhtään liikaa juhannus virvokkeita.

 

Bluetooth-kaiutin

 

Eihän ne ole juhlat eikä mitkään, jos ei musiikkia kuulu! Oli juhlat sitten ulkona tai sisällä, niin tunnelma on heti paljon parempi, kun on laitettu hyvää musiikkia soimaan. Kannattaakin napata juhliin mukaan vedenkestävä Bluetooth-kaiutin, jota voi kuljettaa paikasta toiseen minne ikinä menetkään - olitpa sitten vaikka paljuilemassa. 

 

Sähköpotkulauta

 

Vietät juhannusta sitten mökillä tai kaupungissa, niin sähköpotkulauta kulkee näppärästi mukana. Kesäiltana on niin mukava hurauttaa sähköpotkulaudalla paikasta toiseen. Sähköpotkulauta onkin tän kesän "must have"! Jos sinulta uupuu vielä sähköpotkulauta, saat hankittua meidän verkkokaupastamme sellaisen. Käy myös lukemassa E-Wayn sähköpotkulautojen esittely, jossa kerrotaan tarkemmin kulkuvälineistä.

 

 

Olisitko muistanut nämä kaikki? Mikä on sinun lempi juhlapyhä? Kerro kommenteissa!

 

Lue myös:

 


3 kommenttia

juhannus olen kotosalla

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Tuo Power bank eli varavirta on kyllä kätevä olla mukana aina reissussa kaiken varalta. Toki kotona muutenkin jos sattuu vaikka sähkökatkos juuri kun pitäisi ladata puhelinta.

Juhannus on tietenkin yksi lempi juhlapyhistäni joulun lisäksi ☺️

totta se on kätevä  Power bank eli varavirta olla  täynnäja  mukana

Vastaa