Uutinen

Telia TV digiboksista testivoittaja Mikrobitin digiboksi-vertailussa

  • 4 April 2023
  • 2 kommenttia
  • 8979 katselukertaa
Telia TV digiboksista testivoittaja Mikrobitin digiboksi-vertailussa
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Riippumaton tietotekniikka-alan arvostettu julkaisu Mikrobitti testasi markkinoilla olevien operaattoreiden tarjoamia digibokseja ja tv-palveluita helmi-maaliskuun aikana. Telia pärjäsi testissä hienosti, sillä Telia TV digiboksimme arvioitiin testissä parhaimmaksi.  

Vertailussa keskityttiin iptv-palveluihin ja tv-sovelluksiin. Digibokseja testattiin niin langallisessa, kuin langattomassakin verkossa ja sovellukset pääsivät testiin Android- ja iOS-älypuhelimilla, tableteilla ja Apple TV:llä.  Vertailussa olivat mukana DNA TV Hubi, Telia TV digiboksi , Elisa Viihde Premium ja Maxivision TV. 

Telia TV on jatkossa Telia Play! Lue lisää.

Mikrobitti jakoi arvostelun kuuteen eri osa-alueeseen ja antoi jokaiselle alueelle kokonaisarvioon suhteutetun painoarvon. Testissä kiinnitettiin huomiota ominaisuuksiin, käytettävyyteen, sovelluksiin, tallennukseen, kaukosäätimeen ja kanavarajoitteisiin. 

Telia TV digiboksi sai kehuja erityisesti kuvanlaadusta, joka arvioitiin muita paremmaksi. Kanavien ja ohjelmaoppaan selailun kerrottiin olevan sulavaa. Kehuja saivat myös sovellukset, sillä boksiin voi ladata eri suoratoistopalveluita. Myös ladattujen sovellusten siirtyminen käyttöliittymän omaan osioon oli maininnan arvoista. Boksin asennus koettiin helpoksi, ja Android TV:n käyttöönotto oli testin mukaan nopeaa erityisesti Android-puhelimella. Jos Android-puhelinta ei ole, käyttöönotto onnistuu nopeasti Google-tilin kautta kaukosäätimellä. Kehuja sai erityisesti Telia TV:n käyttöliittymä, joka koettiin vertailun selkeimmäksi. Android TV toimii Telia TV:n käyttöliittymän pohjana, mutta sovellusvalikko on täysin Telian omaa käsialaa. Tästä syystä toimintalogiikka koettiin paremmaksi kuin kilpailijoilla. Maininnan arvoista oli myös se, että digiboksin lisäksi palvelua voi käyttää kahdella laitteella yhtä aikaa.

Testissä arvioitiin myös tv-sovelluksia Apple TV 4K:lla. Sovelluksissa oli suuria eroja ja Telian tarjoamaa käyttöliittymää arvioitiin tässäkin edistyneeksi. Sitä kehuttiin nykyaikaiseksi ja se sai positiivista palautetta muun muassa siitä, että se kattaa lähes kaikki samat ominaisuudet kuin digiboksikin. Tallenna ja katso -ominaisuutta kehuttiin vikkeläksi ja tallenteiden jaottelu sekä ohjelmaopas sai myös mainion arvion. Telia TV -sovellus arvioitiinkin kolmikon parhaaksi. Kokonaisuutena operaattoreiden digiboksit ja tv-palvelut arvioitiin hyvin samankaltaisiksi, kokonaisvaltaisiksi viihdepaketeiksi. Koko testi on tilaajien luettavissa Mikrobitin nettisivuilla. 

 

--

Lue myös:

 


2 kommenttia

Kunniamerkki +1

Kiva kaveri

Kunniamerkki +6

Vaikkei itsellä juuri tällä hetkellä näille kyseessä oleville palveluille tarvetta tahi mahdollisuuksia olekaan, on silti todettava, että muuta kautta tiedostan tämän Telian boksin tosiaan olevan mielestäni suositeltava, oiva toteutus, ja Android käyttöjärjestelmänä mahdollistaa vieläpä erityistä monipuolisuutta käyttötapoihin, kiitos laajan sovellustarjooman. Kaikilla kilpailijoilla eivät asiat näin hyvin ole.

Vastaa