Etsimme 5G SA -betakäyttäjiä

  • 14 December 2021
  • 54 kommenttia
  • 521 katselukertaa


Näytä ensimmäinen kirjoitus

54 kommenttia

Periaatteessa vähän harmi kun jäi huomaamatta. Tajusin juuri että tähän viereen oli tullut 5G 3500MHz masto ja olisi ollut mielenkiintoinen testi verrata nykyiseen 4G-hybridiin. Joka siis sekin toimii mulla ihan hemmetin hyvin ja luotettavasti VDSL:n parina.

Oikeastaan tulinkin tänne Yhteisöön pitkästä aikaa sen takia, että jos olisi ollut tietoa 5G-hybridistä. Siihen kokeiluun lähtisin ihan kirkuen. 🙂>

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

@JaffeElisan yhteisön ZTE:n MC801A 5G -reititin ketjun kommentissa nimimerkki JebusChwiste kertoi, että "Laitteen ulkoiset antenniliittimet tukevat vain 5G:n n78 (3.5GHz) kaistaa. Aika oleellinen tieto jätetty myyntiesitteestä pois." Tuo kannattaa maakunnissa asuvien huomioida, ettei turhaan hanki ulkoista antenniviritystä, jos alueella ei olekaan tuota n78 (3.5GHz) taajuutta.

 

Lähde: ZTE mc801a Ulkoiset antennit | OmaYhteisö

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Jaffe Olet oikeassa ja pahoittelut, että annoin alun perin väärää infoa, reitittimessä on tosiaan paikka ulkoiselle antennille. Juteltiin tästä juuri tänä aamuna ja @Leonita kerkesikin jo kommentoimaan, eli ZTE tukee vain 3,5GHz 5G:tä.


 


Pyydän päivittämään tästä tiedon verkkokauppaamme.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kyl ZTE pitäisi sisäisillä antenneilla 700 MHz 5G tukea.

 

Kuitenkin kunnollinen n78 vastaanotto (3,5 GHz) vaatisi neljä ulkoista antenninliitintä, koska 4Rx 1/2Tx on kyseisellä taajuudella toiminnan kannalta avainasemassa.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

Jos viittaat @Purnipsi kommentillasi elisan vastaavaan purkkiin niin, siinä lienee eri softa kuin Telian purkissa. Kilpailevalla foorumilla valiteltiin rajoitettua mahdollisuutta lukita haluamiaan taajuuskomboja ts. asetuksista oli karsittu reilusti rönsyjä, jolloin asiakas ei pääse kikkailemaan ja testailemaan halumallaan tavalla.

 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

@TeroRe Itseä olisi kiinnostanut, mutta eihän minua valittu. 5G SA on varmasti yhtä *******asti toimiva lähtevän puolesta kuin 5G NSA ja onneksi on huoneistoon saakka käytössä valokuitu, jonka toimintavarmuus on aivan eri tasolla kuin missään mobiililaajakaistassa. Ja itsellä tulee vaihtumaan Teliasta pois liittymä ja olisin testin jälkeen voinut ottaa sen Telian 5G mobiililaajakaistan+päätelaitteen

@TeroRe Kiitoksia telialle betan järjestämisestä ja jännityksellä odotetaan vielä viimeisiä valintahetkiä (ellei valittu jo).

 

Mahtavaa kun tulee uusia 5g mahdollisuuksia markkinoille!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@kurkitopi & @Nikkeses  sekä muut, emme ole vielä valintoja tehneet, se menee näillä näkymin ensi viikon puolivälin paikkeille. Kerron täällä sitten 🙂>

Toivottavasti arpaonni osuisi tänne suuntaan. 5G signaali huitelee erinomaisen tasolla mutta MC7010 modeemin omituisuudet aiheuttavat päänvaivaa. Saisi laitteenvaihdolla homman pelittämään viimeisen päälle.

Olisi mielenkiintoista päästä testaamaan 5G SA:ta, jos pääsee mukaan. 😁> Toisella operaatorilla olen 5G puhelimella NSA verkossa päässyt yli 1000M tietyissä paikoissa. Vähän aikaa tässä pystyisi myös parevekkeellakin testaamaan kun on lasitettu parveke jossa monesti talvellakin on ollut plussan puolella lämpötila. Ja jos ostaa uuden invertterin voisi autossakin testata eri paikoissa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Tiedoksi kaikille:


 


Kuten todettua niin tämä meidän beta oli todella suosittu. Oli mukava nähdä, että 5G SA ja uusien asioiden kokeileminen kiinnostaa. Kiitos vielä kerran kaikille hakijoille 😁>


 


Olemme nyt käyneet kaikki hakijat läpi ja olemme valinneet sieltä ryhmän, joiden kanssa lähdemme betaa käymään. Lähetimme äsken mukaan valituille sähköpostitse tiedon valinnasta ja lyhyet ohjeet siitä miten edetään.


 


Kuten olemme luvanneet niin lähetämme tiedon myös ei valituille. Koska hakijoita oli reilusti paljon enemmän, mitä betassa oli paikkoja, olemme nyt miettineet, että voisimmeko tarjota jotain muuta heille, jotka eivät pääse betaan mukaan.


 


Meillä on vielä pari yksityiskohtaa auki ja kun ne selviää niin lähetämme betaan_ei_valituille tiedon ja osalle teistä siellä tulee olemaan ehdotus eräästä toisesta 5G-tekniikkaan liittyvästä testipilotista. Ihan kaikille emme voi kuitenkaan tarjota paikkaa myöskään siihen, osalle kuitenkin.


 


Joten, jos et äsken saanut sähköpostia 5G SA betahakuun liittyen niin odota vielä hetki niin saat tiedon, josko olisit päässyt (halutessasi toki) pääsyn tuohon testipilottiin 😁>

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

@TeroReEi ole ainakaan minulle vielä tähän asti tullut ainuttakaan (ei valittu) viestiä koskien betaa, vaikka pistin osallistumisen? Eli aivan turhaan odottelen viestiä teiltä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@kurkitopi ja muut, jos et eilen saanut meiltä sähköpostia niin se tosiaan tarkoittaa, että 5G SA betaan et tullut valituksi.


 


Mutta, tulemme tarjoamaan osalle ilmoittautuneista mahdollisuuden osallistua erääseen toiseen 5G-pilottiin. Siinäkin paikkoja on vain rajattu määrä, joten ihan kaikille emme pääse tarjoamaan paikkaa siinäkään. Lähetämme lopuille ilmoittautuneille tietoa piakkoin.


 


Pahoittelut, kaikille emme voi tarjota pääsyä betaan tai pilottiin, paikkoja on ikävä kyllä rajattu määrä. Tästä mainitsimme kuitenkin jo haun yhteydessä.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

@TeroReEn mä tuota vaan olisitte voineet laittaa edes sähköpostia, ette tulleet tällä kertaa valituksi yms...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@kurkitopi laitamme tosiaan senkin kyllä, kunhan tuon toisen pilotin pari yksityiskohtaa selviää 🙂>

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

@TeroRe Kovasti paljon kiinnostaisi kuulla tuosta toisesta pilotista lisää ja milloin mahdollisesti alkaisi?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Eeros ja muut, siinä on kyseessä uudenlainen kodin kiinteä 5G (NSA) laajakaista. Nykyisessä tuotteessa asentaja asentaa ulkoyksikön talon seinään ja poraa läpiviennit, jotta signaali saadaan taloon sisälle. Tuomme siihen rinnalle myös itseasennettavan tuotteen, asennuksen voi tehdä kuka tahansa ja sen kanssa reikiä ei tarvitse porata.

Tähän pilottiin emme järjestä erillistä hakua koska 5G SA betaan oli niin paljon hakijoita ja tarjoamme osalle hakijoista paikkaa tähän suoraan.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

Ok, olen sopimaton tuohonkin kokeiluun kun meillä on jo reiät porattu seinään ja asentajakin käynyt 🙂>

Sellaista kokeilua toivoisin tuohon kodin kiinteään 5G liittymään, että saisi nuo TV palvelut samalle viivalle kiinteän laajakaistan kanssa. Silloin näkisi paikallisuutiset, ym, ym.. Meni hieman ohi aiheen joten sori siitä🤗>

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Eeros jos innostut niin käy heitä toive (ja jos on muitakin) tähän ketjuun:

Telia TV kerro - mikä toimii ja mikä ei 


 


Aloituspostauksessa on uusimmat kuulumiset, muun muassa uusi Android TV -pohjainen digiboxi sekä älytelkkarisovellus on tulossa yms yms 🙂>

Kunniamerkki +3

@TeroRe tuollainen reijätön asennus 5G:lle kuulostaa näin taloyhtiössä asuvalle hyvinkin kiinnostavalta ratkaisulta, sopisi omaan tilanteeseen kuin nenä päähän. Onko tästä tulossa millä aikataululla tietoa?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Anademus tästä tulee lisätietoa sitten, kun se tulee myyntiin. Mennee karkeasti sanottuna kesään tai ensi syksyyn 🙂>

Kunniamerkki +3

@TeroRe ymmärsin että betaan hakeneille ja ulosjääneille tarjottaisiin tätä soveltuvin osin, vai eikö arpaonni suosinut tällä kertaa?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

Toivottavasti siihen toiseen mahdolliseen pilottiin valitut kuulevat jotain ennen kesää. 🙂> Tässä toisessa betassa kiinnostaa nähdä, toteutetaanko ulkoantennisovitus jollakin tapaa passiiviheijastuksin vai, tuleeko ulkoyksikköön ladattava akku, paristoja tms. Tämä setti sopisi hyvin testausympäristööni.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Anademus & @Leonita sekä muut, laitoin juuri äsken viestin kaikille lopuille hakijoille. Pahoittelut, että tässä viestissä meni näin kauan, tosiaan hakijoita oli lopulta paljon ja koska perustamme rinnalle sen itseasennettavan pilotin niin listoja piti pyöritellä alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen vähän enemmän. Anteeksi tästä 🙂>


 


Itseasennettavaan pilottiin valitut kuulevat lisää loppukuun aikana, ei mene sinne kesään asti. Kesä tai syksy on se ajankohta, kun tuote tulee myyntiin 🙂> Riippuu toki pilotista, että mitä jengi on tuotteesta mieltä ja löytyykö sieltä mitään showstoppereita. Tuskin, mutta aina kaikki on mahdollista kun tekniikasta on kyse.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

Saivatko itseasennettavaan pilottiin valitut jo tietoa aiheesta? Ai, miten niin olen kärsimätön. 🙂>

Vastaa