Oletko sinä Yhteisön Data-Jehu?


    Suomalaiset nuoret käyttävät yhä enemmän dataa mobiiliverkon kautta Tutkimuksemme mukaan alle 25-vuotiaat täysi-ikäiset käyttävät noin 30 gigaa dataa kuukaudessa, joka on kolme kertaa enemmän kuin muilla. 
Toisin kuin herkästi kuvitellaan, puheluiden ja viestien määrä ei taasen nuorilla eroa merkittävästi meidän muiden tavan tallaajien käyttömääristä.  Viuhuuko sinulla data ammoisia määriä kuukausittain? Ovatko käyttömääräsi ihan toisissa sfääreissä?  Haussa tyyppi, joka käyttää eniten mobiilidataa! 
Jaa kommenteissa joulukuun käyttömääräsi 18.2 mennessä. Ota siis kuvankaappaus esimerkiksi puhelimen datalaskurista tai laskun datamäärästä ja lisää kommentiksi niin olet mukana.
Julistamme sinut Yhteisön Data-Jehuksi vuoden 2018 ajaksi, mikäli käyttömääräsi ylittävät muiden määrät. Eli siis, saat yhteisöön arvonimen Data-Jehu, jota ei kenelläkään muulla ole. :) Ole rehti ja rehellinen, ja kerro rohkeasti käytöstäsi, vaikka jollakin olisi korkeammat tai pienemmät määrät kuin sinulla. 
Kisa alkakoon! 


Mobiiliyhteyksien rinnalla kiinteiden yhteyksien merkitys kasvaa ihan yhtä lailla ”Investoimme jatkuvasti kuituverkon rakentamiseen. Tulevaisuudessa järeä kiinteä verkko kasvattaa merkitystään ja kuluttajille tämä näkyy nopeina langattomina wifi-yhteyksinä kotona. Verkkoyhteyden pitää riittää kaikkien perheenjäsenten käyttöön esim. pelaamiseen ja 4K-kuvan suoratoistoon”, kertoo Petri Lindqvist.

Datayhteyksien kasvavan käytön edetessä törmää myös ilmiöön, jossa nuoret investoivat hintaluokissa kalliimmanpuoleisiin laitteisiin. Joulukuun top 3 -laitteet alle 25 -vuotiaiden hyppysissä ovatkin seuraavat: 1.Apple iPhone X2.Huawei Honor 93.Samsung Galaxy S8

Koko artikkelin datasta ja sen perusteella tehdystä tutkimuksesta voit lukea täällä


17 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14Aloitetaan kisa! Tätä luokkaa minulla on datan määrä kuukaudessa. Jos olisin enemmän kotona, niin tuo määrä tuplaantuisi :smileywink:

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Tässä kuussa hurati mobiilidataa keskimääräisesti. Joskus menee jopa yli teran. Lakussa nuo yksiköt ovat megatavuja. 

    

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Täällä ei olla todellakaan datarohmuja oltu viime aikoina, vaikka ahkerasti mobiilidataa käytetäänkin (tosin minä olen tuplasti 25-vuotias) ;) Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Komeita lukemia kaikilla :) @Purnipsi eli siis 653 gigaa?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@TeroRe 669 gigaa.

Itsellä käyttöä vaatimattomat 20 gigaa. Vaatimattomat siinä mielessä kun vertaa edellä mainittuihin määriin! :)  
Kotona ollessa puhelin aina wifillä, ja muutoinkin aina kun mahdollista, esim. kavereiden ja tuttavien luona. 

En ole. :)

Kunniamerkki +14  Enpä taida olla.. :D  Vajaa 14 gigaa siirtyny.. Tämä siis ihan puheliittymällä vain, netinkäyttöön sitten kiinteä laajakaista.

Vieläköhän tuo laskuri pyörähtää ympäri 1teran jälkeen? Muistelin että joskus niin teki...

 

En osallistu kisaan mutta tämmöisissä lukemissä pyöritään:

 

 

Edit:

 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16 Joulukuussa oli vielä todella kevyttä käyttöä. Mobiili jäi vähemmälle kun kiinteätä enemmän käytin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meni nyt vähän tuo tammikuu höpöksi kun olin reissun päällä enemmän mobiilidatan varassa. Pyrkimys ollut että pysyisi mobiilidatan kautta käyttö alle 10.0Gt kuussa eli harrastan ns. off-loadingia 🙂 Kotona ja muualla missä mahdollista kytkeytyä kiinteään wifiin niin käytän sitä, jää mobiilidataan näin kapasiteettia sitten muille käyttäjille!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kukas meillä onkaan tällä hetkellä kärjessä, @Purnipsi ilmeisesti? Vielä kerkeät lyödä pöytään omat lukemasi jos et ole sitä vielä tehnyt. Joulukuun tiedonsiirtolukemia siis haetaan (koska tämä blogi julkaistiin tammikuun viimeinen päivä) :)

Kunniamerkki +12

Harmi ettei kiinteän verkon käyttäjät pääse mukaan kisaan. Tosin eipä niitä taida kaikista päätelaitteista edes nähdä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kyllä me pohdittiin myös kiinteän kaistan käyttäjiä tähän mukaan mutta päädyttiin juuri tuohon mihin sinäkin - tilastoa ei aina välttämättä saa kaivettua joten päädyimme tähän ratkaisuun. Minkä verran dataa siellä sulla juoksee kuukausittain, sullahan oli se nopea valokuitu käytössä?

Kunniamerkki +12

Eipä mulla kk-seurantaa ole edes käytössä, mutta määriä näkee kytkimiltä, ohessa Telian suuntaan menevä portti tällä hetkellä, InOctets = data sisään byteinä, OutOctets = data ulos byteinä

 

Datamäärät tässä ovat kuitenkin pidemmältä ajalta kuin yksi kk. Sensijaan satunnaisia "siirtopiikkejä" tulee kun teen esim. backup-hallintaa pilveen. Esimerkiksi viimeisen vuorokauden ajalta on olemassa siirtolukemia ja ne ovat 119,72 / 272,75 GB, tarkemmin sijoittuu siten, että määritelty tehtävä käynistyi eilen aamupäivällä ja päättyi illalla, ajossa ehkä noin 12 tuntia ja tuona aikana sitten aktiivisempaa datan siirtelyä molempiin suuntiin.

 

Se kiva on kyllä kuidussa, että se kestää yhtäaikaista kaksisuuntaista kuormaa hidastumatta yhtään. Esim. ADSL:n sai aikoinaan täysin juntturiin jos ei rajoittanut upload-kaistaa itse. Kuidun kanssa ei tarvii mitään rajoittimia, antaa mennä vaan täysillä. Tosin tässäkin tapauksessa vastapään palvelin rajoitti nopeutta, ei oikein pysynyt mukana tällä kertaa taisi olla muutakin kuormaa paljon.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille sekä kiitos leikkimieliseen skabaan osallistuneille :)

Komeita lukemia oli monella mutta vain yksi voi voittaa ja @Purnipsi löi pöytään suurimmat lukemat reilulla 600 gigatavun tiedonsiirrolla. Täten julistamme Purnipsin Yhteisön Data-Jehuksi 2018, onneksi olkoon arvonimestä ?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Jee! Pitääpä pitää datan kulutus myös tänä vuonna yhtä kovana. :smileyhappy:

Vastaa